美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 kosekwok 的帖子

我個個唔使等好耐架
你要嗎?

大宅

我先前既怪獸牙...都係擺上黎睇下我d怪獸牙有幾唔齊啦,如有嚇親..還望多多見諒~~~
((我第一次擺上黎比你地睇架炸...嗚嗚...)
真係好大勇氣
只係想支持真係好大決心cool牙既朋友

相"已比del..

大宅

回覆:melo-melo 的帖子

好呀唔該你

大宅

回覆:kosekwok 的帖子

Pm 了

大宅

philcks1 發表於 12-11-15 20:16
我做緊份工幫緊某大型美容公司做緊推廣
COOL 牙只要2萬幾就OK,仲要係隱形
包唔包剝牙??

大宅

melo-melo 發表於 12-11-22 13:56
我先前既怪獸牙...都係擺上黎睇下我d怪獸牙有幾唔齊啦,如有嚇親..還望多多見諒~~~
((我第一次擺上 ...
而家情況點樣??係咪齊咗好多啦?

大宅

引用:Quote:melo-melo+發表於+12-11-22+13:56+我

原帖由 Rally 於 12-11-22 發表
而家情況點樣??係咪齊咗好多啦?

Yes!
Today gei me

大宅

引用:好呀唔該你 +

原帖由 kosekwok 於 12-11-22 發表
好呀唔該你

複式洋房

回覆:melo-melo 的帖子

Wah!!真係差好遠,靚女左好多
因為我好怕痛而且見透明同傳統都係差不多價錢,所以想透明靚啲舒服啲
兩樣都係三萬幾,我做左分期,因為林醫生個度匯豐有免息分期做
好想快啲開始同見到效果呀

公爵府

回覆 babypoo 的帖子

可以p.m.我林醫生的資料嗎?

唔該

大宅

BK Milk勳章

引用:我箍傳統個隻,箍左3年,吾洗錢的

原帖由 mimigigi 於 12-11-15 發表
我箍傳統個隻,箍左3年,吾洗錢的
點解不洗錢?

大宅

babypoo 發表於 12-11-22 19:01
因為我好怕痛而且見透明同傳統都係差不多價錢,所以想透明靚啲舒服啲:handsom ...

係呀,真係差好遠嫁,
但係我個個cool透明要6萬幾,我cool傳統係因為我想快,同埋係牙醫控制範圍內,仲有其實牙醫好手勢係唔會痛架,如果你有睇我blogger
or 分享,其實過程真係好快架

牙醫教我一句話,cool齊唔難,要收埋個吉""位*因為我唔識打個個字)係好難!!
因為透明的話,cool既時間會教長,同埋你自己一食完野刷左牙,唔記得套番,你一cool番就會好痛!(呢個係我係朋友睇到反黎;仲有好難套上去架!,要成日換好麻煩...我cool傳統其實已經唔算平,因為一年只會貴過一年...我都成3萬幾,但無辦法,我想達成自己既心願,我真係付出左好大既勇氣同埋講到身邊既人去支持我!!)
你要努力啊,我1定會支持你架

不過而家我cool左段時間,牙仔冇咩變又已經收哂吉位..所以先小左update blogger,但我上左cool見有成效個時已經張開口笑,真係好正呀呢個feeling!!

大宅

babypoo 發表於 12-11-22 19:01
因為我好怕痛而且見透明同傳統都係差不多價錢,所以想透明靚啲舒服啲:handsom ...

仲有我想講透明係唔易比人發現,但係冇傳統咁夠力!!
你都係問清楚你個牙醫
因為你個牙醫睇左你張片之後其實一定要分析比你聽,邊個方案係最岩你,同埋之後既效果!
因為有d人cool左透明就要轉番傳統,呢個係網上既人同埋我牙醫話比我聽既feedback!!

要睇你既牙岩邊個,唔係話你想cool就cool邊隻!!
你下次返去一定要問佢呀!!!我唔想你因快而得失....

複式洋房

引用:Quote:babypoo+發表於+12-11-22+19:01+Wah!

原帖由 melo-melo 於 12-11-22 發表
仲有我想講透明係唔易比人發現,但係冇傳統咁夠力!!
你都係問清楚你個牙醫
因為你個牙醫睇左你張片之後其實 ...
我睇左你個分享啦,我完全代入左你個角色,好明白個種心情

其實我都做左兩三年research先夠膽真係的起心肝去做架
周圍上網search過好多資料,包括傳統箍,內箍同透明箍(透明仲分別有唔同牌子)。呢兩三年真係見住愈黎愈多人用透明箍,其中最多人用就係呢個invisalign(佢個名好長好難串)
我都爭扎左好耐用邊隻好,但發覺三種其實出黎都一樣有效果,有外國網講過:牙齒移動時間長短同效果其實都有好多因素會影響左,例如年紀,新陳代謝等等

而且都好睇個位牙醫buy邊種好多,自己之前part time做promoter時試過,個product你自己都唔相信既時候你根本都唔會想去介紹其他人試
而且最比到信心我係因為林醫生已經做左多年透明箍既個案,所以可以比我睇到好多真實既完成個案,佢仲係hk top5既透明箍醫生,我都上網見過不小關於佢既post我先決定交我下半身比佢架

我地大家支持大家,時間就會過得好快,希望你都可以繼續update你既箍牙經過丫,我都好想知~

男爵府

我都係用invis箍緊牙,自細上下排2隻側門牙都生得好入,刷牙一定刷唔到入去,笑又唔靚,慣左好多年,去年終於的起心肝試箍牙,想見到自己有排靚牙既笑樣,醫生檢查完就好似上了一課,原來牙唔齊唔係因為我細個怕剝牙在舊牙仍在時令到新牙生了入去,係我牙床骨唔夠位,等我怪左自己咁多年;我要41個箍,而家去到25,進展好好呀,入大直路,到出年年中應該可以有排靚牙,都要怪自己唔後生做,而家小朋友都生埋先黎攪啲咁既野,咁都好,某程度上教佢地我地要對好野有追求,無論什麼年紀,哈哈!

我個醫生都係姓林,唔知同上面講既係咪同一個,通常約左我冇遲到都唔需要等好耐,仲要姑娘每次換箍都打黎提我,真體貼

大宅

引用:Quote:原帖由+mimigigi+於+12-11-15+發表我

原帖由 yautanya 於 12-11-22 發表
點解不洗錢?
因為我爸爸是公務員,我Cool 牙就吾冼錢

大宅

醒目開學勳章

各位可唔可以pm牙醫既資料比我? 最重要系收費

大宅

引用:Quote:原帖由+melo-melo+於+12-11-22+發表

原帖由 babypoo 於 12-11-22 發表
我睇左你個分享啦,我完全代入左你個角色,好明白個種心情

其實我都做左兩三年research先夠膽真 ...
Haha!我都唔記得左幾時番去嚕。。大家都要比心機,希望快啲拆cool!

大宅

joeylin1017 發表於 12-11-23 02:23
各位可唔可以pm牙醫既資料比我? 最重要系收費

已pm你,不過收貴係睇你要cool牙既難度同情況去收..
但一定過3萬,而家呢個環境
只會一年比一年貴
唔會一年比一年平

公爵府

大家好!

其實我都想箍牙, 但亦都有諗到底箍傳統好, 定係隱適美好?

因為我唔知自己係唔係屬於"筲"牙(唔好意思, 唔識打個字, 希望各位能體諒同明白啦)

我係上面排牙生得好迫, 導致D牙唔齊, 仲迫左隻爆牙出來添(其他中邊)

而上排就生得比較梳落, 仲有既就係我兩邊既大牙, 一邊係合得正常些, 一邊係合得好似入D, 我唔係好識形容.... ><

之前有見過一D第一次唔駛比錢既牙醫去就咁睇情況, 佢話要剝2隻大牙....

有問過一間專做箍牙既, 但好貴, 只係首期都要萬五, 差唔多要成五萬蚊(FOR傳統), 但呢間個醫生就有經驗D, 同埋真係會睇番你個臉型

但不過我就係O係呢萬五蚊既首期度停左落黎, 因為好難儲....

大家唔介意既, 可以睇睇下排牙張X RAY, 係之前剝智慧牙時影低的

首頁

尾頁

跳至