母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+babywish+於+13-01-08+發表睇

原帖由 scmtse 於 13-01-08 發表
一個半月大一定埋倒,只要佢仲肯啜,漏都冇問題,啜啜下就叻。我再埋都成三個幾月都得。如果唔係厭奶又乳線 ...
想問下如果想訓練番佢埋身,有咩方法?先埋身一定時間,如30分鐘,再比奶樽?日間完全不比奶樽,食不到由佢下次再食?咁會餓成日?期間仲泵唔泵出來?會否上唔切?

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-08+發表一個

原帖由 babywish 於 13-01-08 發表
想問下如果想訓練番佢埋身,有咩方法?先埋身一定時間,如30分鐘,再比奶樽?日間完全不比奶樽,食不到由佢下 ...
個時我係先餵樽再埋身,再樽,因為到三個月,亞女已經食190ml 一餐。咁我先餵100ml 等亞女冇咁肚餓,再埋身,有幾耐啜幾耐,再補樽,自己再泵清。總之,補泵奶既份量慢慢減少。做左兩日,我已經唔洗補第二次樽。而泵出黎既數目越黎越少。到第五日,亞女先食30ml,再埋身30分鐘已經飽。不過你BB仲細,我唸有d jm可能教你不停埋身,可以刺激奶量。我做左五日,已經多咗好多奶,之後亞女唔肯埋身,d奶太多,成日塞,再加上試埋身啜損過,乳線炎。你問下其他jm,我都唔想教錯你。

子爵府

BK Milk勳章

回覆:scmtse 的帖子

多謝哂!

大宅

引用:Quote:原帖由+LC18185+於+13-01-08+發表咁

原帖由 scmtse 於 13-01-08 發表
Medela swing 係單泵但係都貴過Unimom forte 一倍。佢個雙泵好似要成$5000?Unimom forte 千幾倒。

...
swing係呢個嗎

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+13-01-08+發表Mede

原帖由 LC18185 於 13-01-08 發表
swing係呢個嗎
係,不過有jm係淘寶買條喉變雙泵。我自己都有一條。

複式洋房

引用:好開心,今日女女六個月大,唔經唔覺泵左六

原帖由 scmtse 於 13-01-04 發表
好開心,今日女女六個月大,唔經唔覺泵左六個月。由初初泵得幾滴,一日泵成八至十次都好似唔夠,到依家一日 ...
想請問你BB厭奶怎么办?好頭痛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊