親子旅遊

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

回覆:chickenwing2006 的帖子

應該ok,祝一切順利!

大宅

回覆 Sugar_fax 的帖子

應該不用10分鐘, 好近, 好似幾km以內

男爵府

減齡達人勳章

回覆 hobby 的帖子

hi bobby,

10 mins 係計行路 / 坐車?

因我買左來回 Singapore Flyer and Legoland 的 shuttle bus, 但他們2:30有車由 legoland 去 hello kitty land, 所以我想知如果我不坐shuttle , 可否行過去~

大宅

回覆 Sugar_fax 的帖子

要坐車, 因相差幾個, 好似 4-5 km 咁遠

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

各位:

有間新山華人的士公司, 我打過電話去問d人講中文, 總之包車rm35/hr, 我打算短程果d搵佢應該好過包車, 不過無得預約, 佢話只要去到星加坡/新山預早一兩日打比佢講定地點/時間就可以.

如果你就出發試下打去預約睇下得唔得, 因為我之前約定4個月後佢話早幾日就ok.

新山华人德士司机公会:
电话为:+60 7 3559922 / +60 7-332285

peachtea  謝謝你的資料!暑假會去, THX!  發表於 13-1-11 13:50
明天會更好~~

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 LongRyan 的帖子

多謝分享,

男爵府

Stay 8days with 2 kids(2.5yrs and 8yrs), 會去legoland, uss, little big club, sentosa等等,legoland是即日來回,現在煩緊book唔book兩間酒店,想book巿中心,但又想住下sentosa, 但若轉酒店又好似好麻煩同浪費一天,大家不冇suggestion給我?
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

回覆:LuckyGirl 的帖子

我會係Sentosa stay 兩至三晚,因為而家Sentosa多左野玩,住係度會方便啲同慳左車程時間,仲有慳車錢!
我仔上次

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+LongRyan+於+13-1-11+11:48+編

原帖由 LongRyan 於 13-01-11 發表

各位:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:+本帖最後由+LongRyan+於+13-1-11+11:48+編

各位:
因我由星加坡過関去,咁如果過関後call佢去legoland 遠唔遠,太約要幾耐車程?

大宅

各位:
係咪淨係新山?會做新加坡去新山嗎?

別墅

回覆:馬來西亞 The Little Big Club, Legoland, KSL Hotel 及新加坡 小小分享

我2月5號會跟團去,係咪跟團會好d,因帶住3歲小朋友,同第一次去,想問去到個邊用咩語言溝通?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

LuckyGirl 發表於 13-1-11 13:42
Stay 8days with 2 kids(2.5yrs and 8yrs), 會去legoland, uss, little big club, sentosa等等,legoland ...

唔好意思,請問Sentosa 有咩玩 ?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:馬來西亞 The Little Big Club, Legoland, KSL Hotel 及新加坡 小小分享

請問你地會唔會係香港買定ticket?大約幾錢?

珍珠宮

Quote:原帖由+LongRyan+於+13-01-11+發表本

原帖由 yuyu.c 於 13-01-12 發表
因我由星加坡過関去,咁如果過関後call佢去legoland 遠唔遠,太約要幾耐車程?

...
我估可以,你入左新山範圍內就ok, 佢只限新山區內,我問過佢可以用佢的士當包車嗎,佢話ok, 照計馬幣35一個鐘,但就無得再平,因為司機係出面做散客都可以搵到35蚊,我可以幫你打去再問,因為我打長途唔洗錢.

明天會更好~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

LongRyan 發表於 13-1-12 12:00
我估可以,你入左新山範圍內就ok, 佢只限新山區內,我問過佢可以用佢的士當包車嗎,佢話ok, 照計馬幣35一個 ...

free 甘又幾正 wor ??

haha ..... 我都 save 起左呢間公司, 到時我去到 feb 8 (年 28/29) 怕難搵 taxi , 到時 call 佢去下 downtown ,
仲有個似荔園既地方睇日落 ..... 包車幾個鐘甘可能仲方便 !

真係唔該哂你呀

珍珠宮

Quote:原帖由+LongRyan+於+13-01-11+發表本

原帖由 pekkle321 於 13-01-12 發表
係咪淨係新山?會做新加坡去新山嗎?
唔做.

明天會更好~~

珍珠宮

Quote:LongRyan+發表於+13-1-12+12:00+我估

原帖由 chickenwing2006 於 13-01-12 發表
free 甘又幾正 wor ??

haha ..... 我都 save 起左呢間公司, 到時我去到 feb 8 (年 28/29) 怕難 ...
雞翼,打左去問新年要貴D,但無講幾錢個鐘,佢話要睇去邊,不過就算来回計各一個鐘計都抵過包車.

明天會更好~~

男爵府

減齡達人勳章

我打算復活節去馬來西亞4天, 必去 Legoland, Little Big Club 同 Hello Kitty Land, 但唔去新加坡, 因年幾前去過, 請問剩下的兩天行程有什麼好介紹?

珍珠宮

原帖由 yuyu.c 於 13-01-12 發表

...
問左係關囗可以,你係星出發時打比佢就ok.

明天會更好~~

首頁
34567...8

尾頁

跳至