美容扮靚

跳至

首頁
34567...25

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'吓我&俾d意見我啦)

EgEg,

好歡迎你o既加入! 暫時你地無邊個重得過我 :-( , 大家一齊減啦!
不過你早餐飲"維他奶"好肥喎! 要戒啦! , 另外麵飽係d咩麵飽先? 有無料呀! 有料又係好肥! :tongue:
午餐食"牛肉粉"係d咩粉, "河粉"係有好多油 :tongue: , 大家都多數會提意食"米粉"
晚餐如果你鍾意飲湯, 最好係飯前飲, 因為會飽肚d, 咁樣食飯時, 就唔會食得多, 另外d湯先奇唔好連渣, d渣又係好肥! :tongue:

千其唔好怪我多事, 大家都係想減肥, 只要大家見到大家有d咩問題都提出o黎一齊討論&改善, 咁樣係會好d!

我尋日食咗
早餐 : 代餐奶粉1杯
上午茶點 : 蘋果1個
午餐 : 代餐奶粉1杯
下午茶點 : 蘋果1個
晚餐 : 糯米飯1碗, 菜1碗, 魚半碗

我已開始漸漸盡量戒肉類, 尋晚就好成功, 忍口唔食, 見到佢地個個係到食"燒鵝"搞到我口水都流哂:-( , 不過一諗起一舊燒鵝所含有o既卡路里, 我真係唔敢食, 一食開就會收唔到口 & 會前功盡廢:-( , 大家都支持吓我啦!

珊瑚宮

漏咗寫我尋日都有做踏步機30分鐘 & 急步行80分鐘, 都無偷懶啊!

cmsm 寫道:

我尋日食咗
下午茶點 : 蘋果1個
晚餐 : 糯米飯1碗, 菜1碗, 魚半碗

我已開始漸漸盡量戒肉類, 尋晚就好成功, 忍口唔食, 見到佢地個個係到食"燒鵝"搞到我口水都流哂:-( , 不過一諗起一舊燒鵝所含有o既卡路里, 我真係唔敢食, 一食開就會收唔到口 & 會前功盡廢:-( , 大家都支持吓我啦!

水晶宮

2024年龍年勳章

去皮就得啦...
cmsm 寫道:
, 不過一諗起一舊燒鵝所含有o既卡路里, 我真係唔敢食, 一食開就會收唔到口 & 會前功盡廢:-( , 大家都支持吓我啦!
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珊瑚宮

Rita,

去皮都一樣好肥, 又其係食咗第一舊之後, 就好容易&好想會有第二舊,第三舊啦! 所以都係忍吓口唔食好d!

今日食咗
午餐:壽司6件
晚餐:丸丸4粒,菜3碗
運動:踏步機30分鐘

今晚同阿媽打邊爐,所以食多咗,3碗菜會唔會太多呢?
但係我都好叻 ,只係食咗4粒丸丸,再無其他啦!
阿媽見到我,話我好明顯瘦咗好多,咁都起碼有D安慰,辛苦咗咁多日都係值得!
聽日會去見"康XX"會磅吓重,同測吓脂,希望唔會令我失望啦! :-(
大家都要一齊加油 !努力

大宅

Re: "減肥日記"(各位入黎'邊擦'

CMSM,

其實我都唔瘦架
我依家都成152磅
之不過相比上個月, 已經瘦左6磅
希望一直瘦啦~~

其實我覺得應該係唔食澱粉質同快0的瘦
我依家都係早餐食麥片
中午或者晚餐是但一餐食飯, 另一餐就只係食肉同埋菜
星期六, 日就食豐富0的, 因為好多時都會同屋企人食

其實您見人地110-120磅, 都有佢地既苦惱
佢地可能係瘦, 之不過有個肚南, 所以佢地都話要減
而我地肥肥地, 反而無咁覺得個肚好勁

總之, 大家努力呀~

水晶宮

2024年龍年勳章

4粒丸丸 ??!! 犀利呀 !!!!!
3碗菜唔算多, 不過要小心打邊爐的湯底會否好油. :mrgreen:
我地今日同奶奶飲茶, 奶奶都話我瘦左.
cmsm 寫道:
Rita,

去皮都一樣好肥, 又其係食咗第一舊之後, 就好容易&好想會有第二舊,第三舊啦! 所以都係忍吓口唔食好d!

今日食咗
午餐:壽司6件
晚餐:丸丸4粒,菜3碗
運動:踏步機30分鐘

今晚同阿媽打邊爐,所以食多咗,3碗菜會唔會太多呢?
但係我都好叻 ,只係食咗4粒丸丸,再無其他啦!
阿媽見到我,話我好明顯瘦咗好多,咁都起碼有D安慰,辛苦咗咁多日都係值得!
聽日會去見"康XX"會磅吓重,同測吓脂,希望唔會令我失望啦! :-(
大家都要一齊加油 !努力
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cmsm ~

妳要俾心機啊!咁多姊妹撐妳

我就慘啦!呢輪做嘢嗰度有啲唔開心,所以我又狂食當奬勵自己啦!我都知咁好唔掂,但又揾唔到發洩途徑喎
:-( :-( :-(

珊瑚宮

各位姊妹,

我尋日去咗 "康xx"到磅過, 輕咗 "7 lbs" , 身體各部份亦都瘦咗1" , 係得手臂減唔到 :-( , 我好開心 , 自己無諗過會輕到咁多 :-( , 心目中都係諗住大約係 "5 lbs"到, 竟然超出我想像 :-( , 一日輕一磅, 咁我要減60lbs, 係唔係可以60日就搞掂呢?

fifi1018,

星期六, 日真係我地d減肥人士o既大敵!

Rita,

我打邊爐的湯底都係用莞茜皮蛋, 所以都唔會好油, & 我都唔會買d有醬爆丸, 因為好油 :tongue:

豬豬822,

小食其實你可以選d唔好太肥膩, 如食d 果仁之類, 當然唔要有糖or salt, 都幾好!

尋日食咗
午餐 : 炒麵1碗, 2粒燒八爪丸, 半個日式燒餅
晚餐 : 丸丸4粒, 菜3碗
運動 : 踏步機30分鐘, 體操15分鐘
(體操做咗d sit up 20 吓, 彎腰動作等)
(我想買對啞零返o黎, 操手臂好唔好呢? )

尋晚又係打邊爐, 因為昨晚d o野食唔哂, 尋晚就同奶奶佢地食, d o野終於食哂, 餘吓o個d都俾奶奶帶返屋企.
該用戶已被刪除

珊瑚宮

Eg'Eg',

其實如果早餐要食麵包, 我多數都會食方飽 or 麥飽, 但就一定唔可以搽任何o野 :lol: , 午餐食河粉好多人講過話好肥, 大家都提意食米粉, 牛肉轉食魚旦 or 魚片啦! 晚餐食咗叉燒炒蛋就唔好再食牛扒啦! 你只可以選其中一樣食!

尋日食咗
晚餐 : 尋晚返阿爸阿媽屋企食飯好好餸
1/ 肥叉燒 - 好靚, 不過我無食 :-(
2/ 海棠豆腐 - 好味, 清清地, 食咗1碗
3/ 蓮藕炆豬手 - 嘩 ! 好肥我只係食咗蓮藕4舊
4/ 炸乳鴿 - 好香口, 不過我都一樣無食 :-(
5/ 煎讓茄子 - 嘩 ! 好肥, 我夾咗都係放番低, 無食 :-(
6/ 炒白菜仔 - 食咗半碗
7/ 魚 - 食咗半碗
8/ 番茄薯仔滾魚湯 - 走渣淨湯2碗
總結o黎講晚餐食咗 : 菜1碗, 魚半碗, 湯2碗
我又成功無食肉啦!
運動 : 踏步機30分鐘 , 體操15分鐘

各位你地睇吓我成日都比d咁o既美食誘惑點會唔肥啦!

珊瑚宮

仲咩尋日無人o黎?

尋日食咗
晚餐 : 菜1碗, 魚1碗, 淨湯2碗
甜品 : 柑1個
運動 : 踏步機30分鐘 , sit up 20 吓, 急步行 60分鐘

又成功無食肉啦!

民房

hi cmsm

我今日破戒早餐食左大家樂豐富早餐,我唸明天開始真係要戒口啦 :-( :-( :-(

珍珠宮

好媽媽勳章

我公司叫大家樂早餐 === "肥妹早餐".

我怕你明早又心CC, 食多日.

我呢2日都係食烚蕃薯做早餐, 唔知係咪可以清腸胃.

民房

我明一定唔會食大家樂@@ :-(

珊瑚宮

pc107,

你真係抵 , 唔可以破戒o架, 每日都俾籍口自己去做, 每日都話由聽日先開始, 咁你o個"聽日"究竟幾時先會到, 有時我都好明白, 每日都要食d無咩味道o既o野, 係好辛苦, 下次你不如獎勵自己食d有料o既三文治, 如 : 火腿芝士, 番茄雞肉.......等 or 大膽d晚餐之後食一個超迷你o既雪糕, 不過一定要食"雲呢拿"味, 其他味會肥d, 想信以上食物掂都肥唔過你個"大家樂"早餐.:tongue:

YanYan0116,

烚蕃薯做早餐? 好似唔係好得喎! 依家d蕃薯多數都係d超甜 or 日本, 佢地d糖份好高, 一樣係好肥 :evil: , 早餐食麥皮 or 粟米片啦! 健康又營養又方便又便宜 !

尋日食咗
早餐 : 早餐 : 代餐奶粉1杯
晚餐 : 菜2碗, 飯1碗, 肉少半碗
甜品 : 柑1個
運動 : 踏步機30分鐘 , sit up 20 吓

o希 :-( ! 我自己有口話人無口話自己, 尋晚都破咗戒食咗小小肉, 因為尋晚無去買魚食, 成晚淨食菜真係好悶, 所以偷食咗d肉 :-( , 唔我下次無論如何都一定要買魚返o黎食, 好過食肉 !

各位大家一齊努力 , 加油 , 努力 , 加油 !

珍珠宮

好媽媽勳章

因為我6點後唔食澱粉質, 所以朝早會覺得肚餓, 同埋我同事話蕃薯係'鹼'性, 對身體好, 我惟有在早上食.

好耐無朝早去跑步啦.

大宅

我今朝都係呀
食左個腸旦丁 :-( :-(
遲0的天氣凍都唔知點算
該用戶已被刪除

珊瑚宮

YanYan0116,

我上網睇過蕃薯o既卡路里大約係160, 雖然唔算高, 但此終甜, 都係不易食用.
如果你有跑步習慣就要keep住, 因為一唔跑就會好易肥返啦!

fifi1018,

! 你地一個二個作反啦! 你地唔想減肥呢咩? 竟然走去食公仔麵, 你地真係抵 , 大家真係唔好再俾籍口自己去做啦! 快快加油啦!
遲d冬天可以食麥皮, 飽肚又夠暖, 又或食d健康d o既三文治, 不過千其唔好落牛油, 又或食烚蛋, 不過千其唔好食太多蛋黃, 應該都係唔錯o既選擇啦!

EgEg,

! 你尋日食o既都好肥吓, 全部都係減肥人士大忌o既o野食, 你唔係減緊肥咩?
早餐 - 食"蒜蓉包"(都ok), 但係"維他奶"(應該改口叫做"肥仔奶"先啱)
午餐 - 炒牛肉既定食包括有一碟棷菜炒牛肉(炒出o黎o既餸菜同常都係用大量油),一小碗免豉湯(難聽d講句"味精湯"囉),一大碗珍珠飯(珍珠飯係非常好味, 但就最易食肥人, 因為佢好味, 你就會不知不覺地食哂佢, 又或再添)
晚餐 - 都明白你要做運動所以先會夜食飯, 但你要記住食完之後唔好太早去瞓, 如果唔係又係好易肥, 你食個碗麵係咩都先, 公仔麵&河粉就唔使講啦 , 其他的話都算你啦 , 同埋太多丸丸啦 , o既然你有好多菜, 點解唔淨食菜加丸丸呢? 應該會好d!
如果你唔係要減肥就絕對無超標囉!

我自己尋日食咗 :
晚餐 : 蕃薯半個, 菜1碗, 魚1碗, 淨湯2碗
運動 : 踏步機30分鐘 , 急步行 60分鐘
o希! :-( 尋日唔記得食生果又唔記得做sit up, 不過都好彩無食到"肉"!

大宅

點解要戒飲涷野呀?
smypig 寫道:
[quote]
cmsm 寫道:
! 粟米咁肥o架! 尋晚又有食喎 :lol: !

我係一個好唔鍾意食生果o既人, 仲一定要去皮去芯切件先食, 所以經常厭麻煩零願唔食.

janicetsang - 天生係瘦o既人, 食真係食極都唔會肥, 我以前有個friend都係, 成日都不停地食, 午&晚餐例必要兩大碗飯先得, 無任何運動, 都一樣咁瘦, 維持係110lbs左右, 幾好! :evil:

尋日食咗
早餐 : 迷你沙爹牛肉米線 + 半杯凍0茶少甜
午餐 : 低脂芝士 + 粟米 + 三文魚醬飛碟
晚餐 : 飯1碗,肉半碗,魚半碗,烚菜1碗,淨湯3碗
甜品 : 粟米1條 

早餐 : 迷你沙爹牛肉米線 + 半杯凍0茶少甜
切記戒飲凍o野

[/quote]

首頁
34567...25

尾頁

跳至