興趣嗜好

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

回覆:我BB眼睛瞎了

一日?唔會的,可能你無發現,如果初期可能可能用薬拖延到,但你要接受青光眼無得醫,靑光眼會導致失明,因為眼內積水越來越多,直到晶狀體和視網膜脫落係非一朝一夕,不過另一角度亦唔係一剎那會咁,你可先用薬,要去眼科睇下去到咩程度,如果開頭或中期仲可開個造口等佢放眼積水,後期失明了才用我貓的方法做假眼,一般及時知道唔洗摘眼球的。都係果句,動物好堅強的,佢睇唔到會用嗅會用聽,十分醒目,所以你都要積盡面對。

大宅

我隻貓做左第五個月,剛做完手術照顧周全d唔會有發炎的

禁止訪問

引用:吾好意思,我睇錯左你貓貓都系雙眼有事,我

大宅

回覆:aprnral 的帖子

現在睇緊,用緊眼藥水,吃緊藥片,星期五復診,聽你甘講,我連最後一絲希望都冇了,

大宅

你先降眼壓,定時用薬,睇下情況去到邊,如果中期,係有方法繼續拖,一拖幾年都得架〜
先天性青光眼好多出現係大眼凸眼或左右兩邊眼唔同色既動物上,你是佢媽媽,要先堅強,面對個病,佢會無事的!

大宅

回覆:aprnral 的帖子

嗯,多謝你,

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,一即有留意你BB個pose, 我祝願你BB福大命大快些痊癒,可以開開心心陪樓主行街街
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,一即有留意你BB個pose, 我祝願你BB福大命大快些痊癒,可以開開心心陪樓主行街街
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

大宅

回覆:小比卡超 的帖子

你話有冇機會見返少少野

大宅

多謝你地關心我BB

大宅

剛剛滴左眼藥水,BB眼球變左灰灰地色,唉

大宅

就算BB睇唔到你,只要你喺佢身邊,佢都可以用其他方法,嗅覺、聽覺等,感受到你陪伴左右,我狗狗晚年時,視力、聽覺、嗅覺全失,佢都可以感覺家人位置。放心,就算BB失去視力,有你嘅支持,佢仍可快樂地生活。

大宅

回覆:bichon 的帖子

講果都系,到算BB真系瞎左,希望BB眼睛吾會痛,因為佢吾識講野話給媽咪我聽眼好痛,甘先攞命,只要佢吃得訓得開開心心,我就滿足

大宅

只要小朋友開心,唔痛,睇唔睇到野都唔係大問題。加油!

大宅

回覆:bichon 的帖子

BB現在的情況,眼仔碌碌

大宅

BB只眼現在情況

大宅

和BB玩,你地幫下睇只眼

大宅

大廚勳章 BK Milk勳章

希望BB快D好返!
呢個世界會有奇蹟架!
我屋企個仔13歲有cancer,醫生上年話好惡性
叫我有心理準備
我同佢睇左幾個醫生,又食下中藥
依家仲好生猛
做手術切左既瘤TOUCH WOOD都無生返出黎
你用心照顧佢佢知道架
我知道bb一家都好努力!
加油!!

大宅

回覆:minlok 的帖子

我都希望上天給個奇蹟我BB,我所有愛都在BB身上,心痛到講吾話黎,佢對著我笑個樣,乜野煩惱都冇左,再累再辛苦都直得

大宅

問下你地記時間滴眼藥3支,1支8個鈡一次2支1o鐘一次,D時間成曰走來走去吾同時段,半夜起身滴,幾晚都冇乜點訓,調左鬧鐘,藥片對時12個鐘一次,精神有D累,點算,不過我會努力,就怕我倒了

首頁
34567...9

尾頁

跳至