懷孕前後

跳至

首頁
34567...30

尾頁

大宅

Re: 第一次懷孕的準媽媽

各位好嗎?

我上星期自己check 到bingo, 過幾日先去睇醫生confirm,不過覺得唔知應該要做d 咩...

Please help!

大宅

annettelau,

你10週開始見肚,我而家先8週,都開始唔知點遮喇,之前條腰24,5,而家條腰31吋,我好想遮住唔俾人知,直到12週先俾人知,好驚佢小氣.

係呢,有無人係無嘔過架,係咪8w唔開始嘔就唔嘔架喇.

別墅

我尋日去

大宅

請問呢幾時要楂防紋膏呢, 那隻牌子好呀, 請告知

別墅

pig_2006,

聽人講話有

大宅

mothercare無貨喇,我之前睇過body shop同荷花,最後買佐荷花叫Bonal嘅肚紋膏.見肚就要搽?盒上面又話3個月先開始?

別墅

乜咁早就要搽定架喇? 係咪見肚要搽?
荷花係邊呀?

大宅

其實兩個幾三個月就可以搽o架啦. 不過要話俾你地知, 若果你本身係會出肚紋的, 點搽都會有, 只係會幫助唔好出咁多和咁快, 但若果佢本身係唔出的話, 唔搽都係會無o架!!!自己經驗加書本知識.
joyce1024 寫道:
乜咁早就要搽定架喇? 係咪見肚要搽?
荷花係邊呀?
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

別墅

fion2504,

thanks~但我點知自己會唔會出呢? 我大脾有少少橙皮紋, 咁係咪即係我係會易出紋既人呀?

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

joyce1024,

本來銅鑼灣皇室堡4/f有,不過而家無佐,你可以去同集團嘅夢啤啤,都係皇室堡,好似2/f.

好似旺角都有,不過唔知地址.

別墅

你地真係預備充足, 我完全都冇諗過呢個問題~~
如果唔係你地提一提, 到我出左紋先黎救就太遲lu

大宅

joyce1024,

我除佐肚紋膏,就剩係去買佐條大肚牛仔褲,我好耐無著過牛仔褲,好想著呀,其他就咩都未買,亦都唔知幾時買最好.

不過而家搵緊陪月資料,有個bk媽咪好好人pm佐佢個陪月俾我,住得幾近我,我想搵佢幫手. :mrgreen:

大宅

我有

大宅

好媽媽勳章

我朋友話肚紋是遺傳的, 因她兩個家姐大肚都無用肚紋膏, 都無事, 如果佢係啱, 我一定有紋, 因我妹妹個時用左好多支幾百蚊的肚紋膏, 現在都成肚都係紋

大宅

fatjaimama,

真係好,見到你個message,我一直都有小小擔心,我8w都無嘔,除佐好開胃同好鍾意瞓之外,不過我都係重佐1-2磅左右,個肚而家有31吋.

複式洋房

我都係第一胎呀, 不過我呢胎係龍鳳胎呀, so個肚真係大得好快呀, 我而家差唔多26weeks, 其他人以為我生得喇, 我而家差唔多重左20lbs喇, 個肚已經有36吋喇!!!!! 好論盡呀!!!! :-( :-( :-(

別墅

睇黎我都要努力D, 搵定多D資料!!
一黎我未講俾人知, 所以冇人會提供資料俾我住, 好在多得BK呢度同埋你地咋~

別墅

totosinting,

嘩~我好羨慕您呀! 我都好想一生生兩個!! 而且仲係龍鳳胎添!! 你係幾時知道係twins架? 您有冇其他親人都係twins?
hehe, so八掛添!
咁你依家辛唔辛苦?實有好多人take care你喇!!
希望你生對得得意意人見人愛既twins啦!!

別墅

係呢,我好想問下大家,你地依家飲奶係咪飲鮮奶?
凍飲定熱飲呀?

首頁
34567...30

尾頁

跳至