跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: 有無聚康山莊街坊

梗係得啦!!

你個仔都好似係07年1月嫁喎!你有無join0701精叻同盟會呀?無都唔緊要啦,71 個日會有聚會,你有無興趣嚟呀?

qk347 寫道:
Agnes:
hi,原來你住聚康山莊嗎,我住美樂可唔可以入黎傾架?
近日我去左"親子溝通"0個邊浦,有個topic叫"小朋友發脾氣可以點教",好好睇架,學到好多野架 ,不過有好多版,睇左幾日都未睇晒 .....
我教導你,指示你應走的正道,雙眼注視你,親自作你的嚮導。   詠 32:8

[img align=right]http://b1.lilypie.com/4C33p8.png[/img]

等待驗證會員

Teresa,

你個仔仔有無事呀?
我教導你,指示你應走的正道,雙眼注視你,親自作你的嚮導。   詠 32:8

[img align=right]http://b1.lilypie.com/4C33p8.png[/img]

等待驗證會員

天佑四個月要食糊啦,唔知食邊隻好呢,食粥好定食糊好呢?你哋點睇?

大宅

沐花林足浴店 (屯門中央廣場喜喜酒樓樓下)
$108足60分鐘足底按摩,全身香薰按摩$168足60分鐘,.....詳情電24574222!

子爵府

其實都無話邊隻好, 我個時就比糊仔佢食先(但就加D麥皮, 唔想ONLY糊仔好似好甜咁), 跟住先食粥....但基於我既廚藝(仔仔返學校同老師同學仔講, 媽媽整野我難食, 老師問番我, 我當時都唔知講咩好)........... :-(

所以我都比唔到咩意見你

大宅

Timothy0123 寫道:
天佑四個月要食糊啦,唔知食邊隻好呢,食粥好定食糊好呢?你哋點睇?

我前幾日去健康院聽左"4-6個月育嬰講座",姑娘話最好足六個月先俾糊仔佢食,等佢d腸胃發育完成先,你上衛生署個網睇下.......
好多生產商話d糊仔4個月開始食,其實係宣傳咋,因為佢想你早d食,早d買嘛.....
姑娘仲話應該俾糊仔先,慢慢先食粥仔......
你去健康院打左四個月0個枝針未呀,姑娘會教得好詳細架,你又可以睇下衛生署"引進固體食物過渡期"的冊子....
不過我都未唸到俾個女食邊隻牌子糊仔,等我慢慢研究下邊隻好先

等待驗證會員

星期二去咗打針,個姑娘話我個仔只可以食無奶成份嘅糊仔,我諗住等佢五個月多啲先至食,睇吓到時點先再算啦

大宅

大家好嗎? 已經好耐無上尼啦! 返工之後就忙到死, 又要泵奶, 放工後又唔捨得唔湊個女, 真係攰屎人

等待驗證會員

我呢排都好忙,都唔可以日日上bk,我最近join 咗0701嘅媽咪會,諗住可以識多啲媽咪,交流吓經驗。

你哋同小b出街有無搽防曬呀?我想同小timtim出街搽,唔知邊隻牌子好呢?

Mrs_Piglet 寫道:
大家好嗎? 已經好耐無上尼啦! 返工之後就忙到死, 又要泵奶, 放工後又唔捨得唔湊個女, 真係攰屎人

男爵府

~我上bk已經2年,想識吓有上bk既附近嘅媽咪好耐,好開心見到尼個topic,我住係富泰,唔知歡知歡迎我呢?
我係全職`媽咪,有3名囝囡大女小六、
細囝已經小一lu,有豐富湊囝經驗分享架:mrgreen:
唔知可唔可以做個朋友一齊傾下計嗎?

等待驗證會員

好開心呀,最近俾提子汁天佑試飲,佢好鐘意,等我下個禮拜再俾其他嘢佢試先。

洋房

:-P

洋房

有無時間同日期?

要睇吓就唔就到先!!

[quote]
TTeresa 寫道:
你地有無興趣學跳舞修身呀.....會所要5個先開班...
現在計我已經有2個啦...
[/quote]

我都有興趣播,不過我住係兆康,冇聚康會所membership喎

洋房

popoivman 寫道:
~我上bk已經2年,想識吓有上bk既附近嘅媽咪好耐,好開心見到尼個topic,我住係富泰,唔知歡知歡迎我呢?
我係全職`媽咪,有3名囝囡大女小六、
細囝已經小一lu,有豐富湊囝經驗分享架:mrgreen:
唔知可唔可以做個朋友一齊傾下計嗎?

你個blog好正喎

洋房

qk347 寫道:
[quote]

我前幾日去健康院聽左"4-6個月育嬰講座",姑娘話最好足六個月先俾糊仔佢食,等佢d腸胃發育完成先,你上衛生署個網睇下.......
好多生產商話d糊仔4個月開始食,其實係宣傳咋,因為佢想你早d食,早d買嘛.....
姑娘仲話應該俾糊仔先,慢慢先食粥仔......
你去健康院打左四個月0個枝針未呀,姑娘會教得好詳細架,你又可以睇下衛生署"引進固體食物過渡期"的冊子....
不過我都未唸到俾個女食邊隻牌子糊仔,等我慢慢研究下邊隻好先 [/quote]
係呀,太早比solid food bb 食會有可能令到佢肝,腎提早退化,中年好容易出現問題
"Earth's Best", "Healthy Times"嘅糊仔唔錯,係organic又唔係好貴,市中心间百佳有時有得賣,不過我有時會去Citysuper(IFC果间)買,肯定有而且好多味道選擇,有D媽咪話護協有得賣"Healthy Times",仲好平tim

子爵府

我見無人回覆..所以去左仁愛堂學啦.....

別墅

點解我地聚康咁少人上來?明明成日見到好多bb

大宅

認識瑞士牛牛第一回

今日係留下見到你囝囝呀,見佢搬咗好多玩具,好開心呀!!

[ 本文章最後由 Timothy_mama 於 07-8-25 23:38 編輯 ]
教育便是一輩子的承諾

子爵府

真係好多bb or 小朋友 但可以佢地唔上bk 所以咁小人上來........

大宅

認識瑞士牛牛第一回

聚康嗰BLOG太靜啦,快啲攪HIGH佢啦,

聚康媽咪,會唔會聚一聚?
教育便是一輩子的承諾

首頁

尾頁

跳至