跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Re: 西區左鄰右里 - part 17

Teresa,

係呀! 好大食ga....我仲記得有一次去旅行, hugo餵大象食香蕉, 一野就食晒...仲不停問hugo攞, 真係好攪笑吓ga~ 要影...真係要好快手先得

小樹苗?? 唔係我send比你ga. 乜我無send相比你咩??

男爵府

Teresa,

真係要好快手, 不過呢張都ok丫, 如果 gavin仔可以面向鏡頭就更正

你都好叻, 一個人可以影到viedo + 相
Teresa 寫道:
Starry,

係咪小樹苗o個個mail? (我今朝未開mailbox)

homacarol,

我用公司個photo editor至攪得掂, 屋企o個個唔知乜野software, 我就係用佢縮唔到張相law!

我o個日買左d樹葉比佢餵長頸鹿. 點知幾隻都好大食, 一二三就成棵葉吞左, 成個過程只係比我影到4張相同拍個video!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

各位!

復活假期中一日帶咗家霖去沙田踩單車,佢可以踩自己架單車由沙田踩去大埔,再由大埔踩番沙田,來回(連埋在大埔食糖水)成3個幾鐘,我追佢追到氣咳!!

Teresa,

Gavin個 school trip 好正 wor!!

珍珠宮

畀面勳章

Starry,

你冇比相我呀, 你e多次比我啦.

homacarol,

只有一張有正面. 我已經影得好快架喇, 一個人又拎videocam, 又拎camera.... 我見我隔離有個男人拎住森樹葉正面影相, 突然比長頸鹿從後偷襲, lick個男人, 跟住一口擔左棵樹葉走, 好狼死架!

kitty,

我今個summer都要gavin學識踩2-wheel, 我都好耐冇去過沙田cycling喇.

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

starry^.^ 寫道:
烏龍媽媽,

真係好正wor~ 可惜今年出外不得去lu~ 我好大食ga, 去食buffet岩晒我, 不過我老公就唔多喜歡, 所以無乜機會食 :-|

烏龍媽媽:

原來黃金海岸的buffet 咁正, 下次有機會要試吓先!

starry:

乜你鐘意食buffet?我都好鐘意o家,可以約埋一齊擦餐勁!

我剛去完星加坡4日3夜之行。琴晚10:xxpm才到家,累到水!

伯爵府

恩祺媽,

你返嚟啦~ 黃金海岸的buffet真係幾正ga!

係呀! 我喜歡ga....我又大食呢... 好wor
恩祺媽(carol) 寫道:

starry:

乜你鐘意食buffet?我都好鐘意o家,可以約埋一齊擦餐勁!

我剛去完星加坡4日3夜之行。琴晚10:xxpm才到家,累到水!

洋房

homacarol

我係婚後先住西區的~你呢?

洋房

烏龍媽媽,

我個 BB 係囡囡黎架~
不過........佢比嫲嫲湊.唔係同我地一齊住架
:-(

男爵府

taccat,

我係上個月先至搬黎西區住
我個女都係跟婆婆住, 一星期先至見一兩日咋 :-( 因為佢而家讀緊 K3, 我唔想佢轉校, 出年會跟返我地住. 我都係逢星期五同埋假期先至見到呀女:-(

唔駛唔開心, 嫲嫲會好好照顧你既女女, 好過工人湊la
taccat 寫道:
homacarol

我係婚後先住西區的~你呢?

伯爵府

卡路,

唔係出年呀! 係今年呀.....阿妹9月入小一啦 [quote]
homacarol 寫道:
taccat,

我係上個月先至搬黎西區住
我個女都係跟婆婆住, 一星期先至見一兩日咋 :-( 因為佢而家讀緊 K3, 我唔想佢轉校, 出年會跟返我地住. 我都係逢星期五同埋假期先至見到呀女:-(

唔駛唔開心, 嫲嫲會好好照顧你既女女, 好過工人湊la [quote]

伯爵府

伯爵府

畀面勳章

starry^.^ 寫道:
恩祺媽,

你返嚟啦~ 黃金海岸的buffet真係幾正ga!

係呀! 我喜歡ga....我又大食呢... 好wor [quote]

starry:

[/quote]

starry:

待我得閒就約吓大家去食食食!

伯爵府

恩祺媽,

咁等你啦wor <--係唔係有多小壓力呢

但d細路食buffet唔抵

starry:

待我得閒就約吓大家去食食食!

伯爵府

畀面勳章

starry:

真係有少少壓力tim!

我去開一間 (todai), 6歲以下免費, 祺祺就抵...應該話無咁蝕,因佢去到多數食雪糕!

洋房

homacarol ,

原來你又係一個星期先見個女一次,
同我一樣喎~
你搬過黎這一區,係唔係因為個校網呢?

大宅

好媽媽勳章

恩祺媽,

我都會去todai架, 但lailai要比$啦 :-( 但其實佢e家重食得多過我 :mrgreen:

好似琴日同佢去左赤柱沙灘玩, 玩完佢食左2/3碟牛肉螺絲粉, 半件pizza, 2粒燒賣.... 重話未夠要食多一大件pizza

伯爵府

畀面勳章

ccmeow:

lai lai 生得高大?
我趁恩恩未夠6歲時去食一次,d waiter 都無問恩恩幾多歲!

伯爵府

畀面勳章

taccat, amanda888,

welcome 加入我地大家庭!

teresa:

gavin 個trip 真係幾好喎!第日如果基恩有呢d trip , 我一定參加!山區就唔多想了....怕住得唔好....

烏龍媽媽:

我都一直以為"菰" 才是正字!

大宅

嘩, 唔知開新part添!唔該晒三豬!

恩祺媽:
新加坡好玩嗎?

我地復活節過大海,去左個通訊博物館,細細地,但幾好玩喎,o岩晒小朋友。

近年我地好少去食自助餐,不過阿妹就算畀錢都抵,佢可以食得多過我,而且夠長氣,打邊爐可以由夜晚8點食到11點,係真係不停食喎!

taccat, amanda888:
歡迎歡迎!
taccat你有無計劃同返小朋友住呀?

Teresa:
係咪全班同學都有去trip呀?聽落真係好好玩,不過你就辛苦D啦。

首頁

尾頁

跳至