跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-6 11:58 發表

呎吋我唸大同細唔同, 我朋友睇左細單位, 話上到我度同細差d, 我估比你都唔係好岩 sorry

係呀, 我之前睇個d, 間間都連晒全屋家私, 可能d人全部都要訂做, 所以都費事拎走

呎吋我唸住問Dormom攞, 我買唔起900幾呎呀, 但都唔該晒你先:) :)

我仔仔11個月大lu, 你個b幾大呀? 讀幼稚園未呀?

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-6 12:00 發表

乾衣洗衣機, 我用左第一次乾衣連洗衣時, 我之後都只係洗衫only, 我覺得佢乾得唔夠乾 (又可能我放得多衫同校乾衫既時間比較短)

同埋洗衫要洗一個鐘多d, 我覺得耐左小小 :mrgreen: :mrgreen:

我屋企用緊個部洗衣機都洗成個幾鐘, 但都算幾好用, 所以唸緊搬唔緊埋部機過黎.

係呢, 你個agent 好唔好架? 我個麻麻地添

男爵府

原文章由 dormom 於 07-7-6 15:19 發表
hey , 今朝明明最新果d message 去左第一頁頂, 乜晏晝又變左喺第四頁架.... 係咪我 set 錯野呀... 睇到眼花...

ricebb,
我 d 尺吋放左喺 home 呀, 要今晚先睇到. 再抄俾 ...

我今日都係呀, d page亂晒, 頭先去觀看帳號度set番d野
(觀看帳號--> 編輯個人資料 --> 回覆顯示 ---> 新的在前)
先可以update既post在前, 但post完message, 又彈番我去第一版:tongue:

我就係想用番自己傢c, 唔想用佢個d, 但好多都連埋賣

[ 本文章最後由 ricebb 於 07-7-7 01:05 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-7 00:34 發表

呎吋我唸住問Dormom攞, 我買唔起900幾呎呀, 但都唔該晒你先:) :)

我仔仔11個月大lu, 你個b幾大呀? 讀幼稚園未呀?

sorry sorry, 我誤會左你問我tim :loveliness: :loveliness: :loveliness:

我個仔3歲loo, 9月返k1, 之前返左一年pn, 依家好多野講架, 都幾攪笑

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-7 00:37 發表

我屋企用緊個部洗衣機都洗成個幾鐘, 但都算幾好用, 所以唸緊搬唔緊埋部機過黎.

係呢, 你個agent 好唔好架? 我個麻麻地添

係呀, 我之前個機比左媽咪, 都幾好用, 呢度個部又想唔要, 不過問過豐澤, 唔可能買返部一樣(因為洗衣機有個廚櫃門, 換左洗衣機會裝唔返道廚櫃門架喇

我個agent幾好架(利xx)之前都同過中x, 美x睇過, 不過你都係3間睇晒好, 因為間間既盤都唔同架, 我買呢度時, 得利xx有呢個盤咋 :loveliness: :loveliness: :loveliness:

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-7 00:42 發表

我就係想用番自己傢c, 唔想用佢個d, 但好多都連埋賣

我舊屋d家c, 一件都用唔返, 個仔張新床做左年幾, 真係浪費晒 我個舊業主都話比晒d家c我架, 不過老公話唔要之ma 要左唔駛再買過ma

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-7 00:55 發表

sorry sorry, 我誤會左你問我tim :loveliness: :loveliness: :loveliness:

我個仔3歲loo, 9月返k1, 之前返左一年pn, 依家好多野講架, 都幾攪笑

3歲喇, 讀邊間呀? 係咪係青衣呀? n1同k1是讀同一間嗎?

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-7 00:59 發表

係呀, 我之前個機比左媽咪, 都幾好用, 呢度個部又想唔要, 不過問過豐澤, 唔可能買返部一樣(因為洗衣機有個廚櫃門, 換左洗衣機會裝唔返道廚櫃門架喇

我個agent幾好架(利xx)之前都同過中x, 美x睇過, 不過你 ...

吓.... 第時壞左要換都好麻煩??
但我見過有d盤係無洗衣機喎
係咪青衣城嗰間呀? 可以介紹個agent給我嗎?

[ 本文章最後由 ricebb 於 07-7-7 01:20 編輯 ]

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-7 01:01 發表

我舊屋d家c, 一件都用唔返, 個仔張新床做左年幾, 真係浪費晒 我個舊業主都話比晒d家c我架, 不過老公話唔要之ma 要左唔駛再買過ma

咪係囉, 好浪費架嘛, 而且我對自己d家c有感情, 唔捨得唔要啊~~

男爵府

bby,

祝你仔仔今日3歲生日快樂!!!
身體健康, 讀書聰明, 人又活潑可愛呀~~ :lol :lol :lol

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-8 10:33 發表
bby,

祝你仔仔今日3歲生日快樂!!!
身體健康, 讀書聰明, 人又活潑可愛呀~~ :lol :lol :lol

多謝先, 其實我個仔5月生日架! 因為條bar bk轉左之後改唔返, 不過都好多謝你

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-7 01:12 發表

咪係囉, 好浪費架嘛, 而且我對自己d家c有感情, 唔捨得唔要啊~~

係呀, 唔係錢問題, 係好浪費, 我之前個d家c仲慘, 不件不留, 全部用唔返 :-| :-|

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-7 01:07 發表

3歲喇, 讀邊間呀? 係咪係青衣呀? n1同k1是讀同一間嗎?

讀左一年pn 係大角咀學之園(因為考唔到青衣個間, 最後出左去, 點知原來校舍仲正 ), 黎緊k1讀根德園, 希望佢慣喇, 因為係學之園, 佢返得幾好架, 老師又鍚佢, 希望冇同選錯學校喇 :loveliness: :loveliness:

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-7 01:10 發表

吓.... 第時壞左要換都好麻煩??
但我見過有d盤係無洗衣機喎
係咪青衣城嗰間呀? 可以介紹個agent給我嗎?

係呀, 換都幾煩下, 下...d人洗衣機都拆左呀, 我見過冇左個微波爐咋

係呀, 青衣城個間, 我轉頭pm你佢電話 :loveliness:

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-9 06:36 發表

多謝先, 其實我個仔5月生日架! 因為條bar bk轉左之後改唔返, 不過都好多謝你

哦......攪錯添

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-9 06:40 發表

讀左一年pn 係大角咀學之園(因為考唔到青衣個間, 最後出左去, 點知原來校舍仲正 ), 黎緊k1讀根德園, 希望佢慣喇, 因為係學之園, 佢返得幾好架, 老師又鍚佢, 希望冇同選錯學校喇 :loveliness: :love ...

根德園係邊架? 既然學之園番得好, 點解唔讀埋k1既???-( ?-(
坐幾耐車車架?

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-9 06:42 發表

係呀, 換都幾煩下, 下...d人洗衣機都拆左呀, 我見過冇左個微波爐咋

係呀, 青衣城個間, 我轉頭pm你佢電話 :loveliness:

收到喇, thanks!!!! :-P

大宅

ricebb,
你個仔仔11個月大, 咪開始要好似看"mockey"咁睇實佢... 好辛苦啊...
我果次度果個單位呢, 大約個尺寸係咁:

廳就 9尺 x 20尺
大房 12尺 (連窗台) x 6尺半
細房就 9尺 (連窗台) x 6尺半

(所以你話 80寸床, 可能剛剛係 ok, 一定要度清楚)

雪櫃位 : 2 1/3 尺 (D), 5尺鬆dd (H) , 2尺 (W)
microwave: 18寸 (W) , 12寸 (D) , 10寸 (H) ...這個位好細.. 最煩.

洗衣機位無度呀, 聽你地咁講, 可能都有少少煩喎.

係呢, 你週末有無去睇樓呀?

我第一次去跟美x 有個女人... 嘩... 勁....:tongue: :tongue:
第二次即刻改左去 中 x 有個男仔, 都 ok呀.

大宅

bby & ricebb,

我以前未結婚住荃灣, 又係好多時喺葵芳行吓街街先返屋企架

我估如果我搬, 舊屋d +c 都係用唔番,
但想要返雪櫃 , microwave 同洗衣機就真,
但都真係未必放得到...

同埋我最唔捨得個煮食爐, 係 towngas .. 牌子靚d呀....

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-9 11:33 發表

根德園係邊架? 既然學之園番得好, 點解唔讀埋k1既???-( ?-(
坐幾耐車車架?

根德園係九龍塘, 其實都唔知自己有冇選錯

首頁
34567...12

尾頁

跳至