跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 07年7月預產期準媽媽 part 12

早晨各位!

野人好索子, 我上次聽講座, 姑娘話初生bb唔洗分沖涼同洗頭架, 用一支沖涼就ok架喇! 大d先同佢分. 因為我地初初同bb沖涼會好"論盡"架, 所以一支過就方便d !

大宅

Stella_C ,

我諗你搞錯左. this is just a joke. Don't take it so serious.

[quote]
Stella_C 寫道:
stanbb,

睇到你個post關於駁去水位,我好想問以下問題:

你屋企係咪好大架? 大到個toilet可以裝得落一個大缸仲要恆溫慶住D薑水呢? 咁係咪即係成家人都要同你一齊用薑水沖涼洗手呀?

仲有就係,你話你果個係煤氣爐,你驚唔驚自己改有問題呀.....呢D野唔係要煤氣公司職員搞既咩? 你老公有機電工程果D牌架?普通水電A牌唔得架喎?

仲有呀,聽講私自更改呢D野保險公司唔包架喎. 你地有無問清楚架?

你知啦, 陣間搞出咩事就唔好啦...煤氣爐裝水就話得啫?..薑水得唔得架~???

不過,我都係八卦問下同擔心你咁改有問題咋..如果你覺得無問題...just do it

[quote]

大宅

早晨喇各位~~~

我近期公司忙到傻左, 不斷開會開會, 開完會又有一大埋野要做, 日日都ot, 每日都只可以趁食早餐時上來追下post, 老公又出左trip, 下星期一先返, 日日都自己一個人係屋企, bb又成日踢我d奇怪位, 膀胱同子宮, 攪到我成日都好似有d觸電的感覺, 上次見醫生時, 醫生話bb已經轉左頭向下, 我估都係佢隻手打我啦~~

今個星期我都覺得個人有小小腫, 每日返到公司我都要換拖鞋我先舒服d, 不過腳踝又冇咩腫, 而且好彩我冇試過抽筋 (可能因為每次想抽筋都係朝早伸懶腰時拉直隻腳, 而結果我及時挏起隻腳就冇事), 希望bb出生前都唔好太腫....

大宅

babe725,

THANKS.

大宅

好媽媽勳章

Morning all.

AS_baby,

都唔係既, 可即時申請, 不過要俾$20申請費. 我都係臨時申請咋..
不過講開又講, 我昨晚見到阿pooh有套粉紫色真係好鬼靚. 早知唔咁買啦, 又貫貴野tim. 太古仲有大把貨

AS_Baby 寫道:
pigletcoco,

咁係咪即是如果唔係會員,就冇discount呀

大宅

好媽媽勳章

ernie,

我都係呀. 呀b專踢我膀胱位, 攪到搭車時成日好似好急想賴尿咁.. 我上兩個星期照時都未轉頭仔, 唔知係唔係已經轉咗所以佢雙手仔or腳仔踢呢. 有時係好上既位置突一舊野出黎, 莫非係pet pet? 好攪野.
ernie_kmy 寫道:
早晨喇各位~~~

我近期公司忙到傻左, 不斷開會開會, 開完會又有一大埋野要做, 日日都ot, 每日都只可以趁食早餐時上來追下post, 老公又出左trip, 下星期一先返, 日日都自己一個人係屋企, bb又成日踢我d奇怪位, 膀胱同子宮, 攪到我成日都好似有d觸電的感覺, 上次見醫生時, 醫生話bb已經轉左頭向下, 我估都係佢隻手打我啦~~

今個星期我都覺得個人有小小腫, 每日返到公司我都要換拖鞋我先舒服d, 不過腳踝又冇咩腫, 而且好彩我冇試過抽筋 (可能因為每次想抽筋都係朝早伸懶腰時拉直隻腳, 而結果我及時挏起隻腳就冇事), 希望bb出生前都唔好太腫....

大宅

Morning every mami

我今日1pm 去佐敦覆診 (又見到bb, 開心又緊張),跟住諗住去護協買走路袋d嘢, 請問護協同wingon 會唔會差好遠路?

今日會同醫生商量�決定開刀...

大宅

pigletcoco ,

有可能係patpat都唔定 wor, 不過我覺得攪人地d膀胱子宮位出生之後都會係多手的bb

pigletcoco 寫道:
ernie,

我都係呀. 呀b專踢我膀胱位, 攪到搭車時成日好似好急想賴尿咁.. 我上兩個星期照時都未轉頭仔, 唔知係唔係已經轉咗所以佢雙手仔or腳仔踢呢. 有時係好上既位置突一舊野出黎, 莫非係pet pet? 好攪野.[quote]
早晨喇各位~~~

[/quote]

大宅

stanbb,

護協係差唔多童軍總會附近, 有d遠wor

stanbb 寫道:

我今日1pm 去佐敦覆診 (又見到bb, 開心又緊張),跟住諗住去護協買走路袋d嘢, 請問護協同wingon 會唔會差好遠路?

大宅

ernie_kmy ,
thanks, 咁算喇, 我都係去jusco 買, 大熱天時,腰又痛真係頂唔到行咁遠.

stanbb,

護協係差唔多童軍總會附近, 有d遠wor

[quote]
stanbb 寫道:

[/quote]

大宅

hildakam, 我諗住今晚試!
Thank you!!

hildakam 寫道:
yohopiglet,

hi~~試咗味記得話我知呀~~

大宅

stanbb, 永安24/5先開始減價喎!

大宅

好媽媽勳章

ernie,

哈哈..係喎..不過唔驚, 女仔多手好過男仔多呀...

pigletcoco ,

有可能係patpat都唔定 wor, 不過我覺得攪人地d膀胱子宮位出生之後都會係多手的bb

大宅

各位媽咪, 早呀.

己經閞新part. 我己經追唔到啦.

呢排真係好忙呀. 都唔得閒上黎.......屋企部腦有唔生性, 上唔到網呀.

今朝同大家say hello後, 我又要做野啦.

==========================

想問下邊度有nose 屎夾買呀?

大宅

yohopiglet ,

thanks.i know 但我醫生係永安附近, 所以會等梗時落去睇下.

yohopiglet 寫道:
stanbb, 永安24/5先開始減價喎!

大宅

好媽媽勳章

助產呼吸訓練website

http://www.socialwork.com.hk/pregnant/body_check/html/200mh-a04.html

別墅

http://www.socialwork.com.hk/pregnant/body_check/html/200mh-a04.html

e....上唔到既?

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

大宅

好媽媽勳章

e....但係我上到喎..你試吓copy條link and then browse 一次啦. 如果唔係, 會唔會你公司block咗呀..
睡公主~ 寫道:
[quote]

e....上唔到既?[/quote]

伯爵府

tsznok 寫道:
BB 尤其係 NB BB,最好唔好用BB油!!!!
個人教訓+醫生証實, "裝身"BB油內含太多香料,好易令初生BB皮膚過敏;我細仔當時踏正12月出世,果時唔識處理又怕佢皮膚乾(因為夜晚開暖氣),有晚沖涼後就用BB油同佢搽...點知到第二日起身,佢全身全面好起紅疹,仲得人驚過白髮魔女一夜白髮!帶佢睇醫生,就話佢係皮膚過敏,仲俾醫生丙我用BB油...云云;到而家,我都係只敢俾佢用QV/ Oilatum呢d牌子。

好在問下大家的意見姐,咁我應該會買過隻好少少的潤膚膏囉!!!!

別墅

e....但係我上到喎..你試吓copy條link and then browse 一次啦. 如果唔係, 會唔會你公司block咗呀..[quote]
睡公主~ 寫道:
[quote]

e....上唔到既?[/quote][/quote]

may be我返屋企再試啦

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

首頁

尾頁

跳至