興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

重覆

子爵府

侯爵府

2024年龍年勳章

waiting, Mrs So or any person know ?

原帖由 jadepearl 於 10-9-20 13:59 發表
關於回魂夜, 我想問如家有小孩/BB, 在先人回魂的時段突然醒來, or夠鍾要餵奶/換片, 怎辦 ?
無辦法要起身, 甘對先人&在身的人有什麼影響 ?

男爵府

原帖由 VKwan
10-9-21 16:31 發表
你同媽媽既煮飯夢,睇到我好難過,我唔知佢係咪報夢,但你一定好唔捨得佢,覺得緣份未盡囉!至於你老豆,佢都冇理你地,都斷絕關系架啦,你咪理佢! ...

其實可能反影咗現實我對媽咪有好多嘢都仲未做佢就走咗,我出咗身識得自己搵錢之前,佢已經離開咗,事實上,我好想可以放假同佢去飲吓茶行吓街,每年儲到錢都同佢去一次旅行,而家得個「諗」字,唔好講到天花龍鳯吖就連叫聲媽咪嘅資格都冇,因為唔會再有媽咪應我。
關係係斷絕,但血緣始終都斷唔到,我都寧願我唔係佢嘅後人呀!! 害得我雞毛鴨血,而家死咗都令我唔安心。

原帖由 vkk
10-9-21 23:09 發表
正常如果間屋有野...係你一搬入去住就會有野發生...但睇你多數都係7月節先發生事...你可唔可以叫你老公搵幚過你亞仔個位朋友~~~
有時會唔會你太掛住你媽咪所以成日夢見到佢??? ...

會唔會有啲case係間屋有啲陰位要到陰節先會容易被「朋友」入侵呢…? 其實我老公已經向佢同事備咗案嫁喇! 但我唔想等到出年有事發生先做嘢呀!! 因為我實在太驚喇! 我希望可以喺發生之前就阻止咗先呀!! T^T”

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

珍珠宮

原帖由 嗅屎忽 於 10-9-22 15:26 發表

其實可能反影咗現實我對媽咪有好多嘢都仲未做佢就走咗,我出咗身識得自己搵錢之前,佢已經離開咗,事實上,我好想可以放假同佢去飲吓茶行吓街,每年儲到錢都同佢去一次旅行,而家得個「諗」字,唔好講到天花龍鳯吖…就連叫聲” ...
點解你媽咪咁早去?係咪捱得辛苦得滯?我都明白你想報答佢,可惜冇機會。唔知你信唔信佛教?如果信,可以幫佢唸下經,或以佢名義做善事,幫佢積福。

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

無人回應我既..下次唔講啦

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 jadepearl 於 10-9-22 14:36 發表
waiting, Mrs So or any person know ?
其實個晚BB可唔可以到其他親戚到...唔係屋企呢??

侯爵府

2024年龍年勳章

但先人想見小朋友, 如放在他人家, 我諗不太好

原帖由 vkk 於 10-9-22 22:14 發表
其實個晚BB可唔可以到其他親戚到...唔係屋企呢??

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

欲罷不能 ... 終於追晒D post ...

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都喺公司追左幾日(因為返到屋企唔敢睇,驚自己疑神疑鬼)岩岩先追完,追都頭都暈埋

大宅

好媽媽勳章

仲有冇 人講故事呀?

男爵府

MRS. SO 仲有無堅料講呀.....

民房

我有個朋友都有陰陽眼,由細到大都見到呢d野~之後佢呀媽知道左d後就搵人同佢封眼,好似冇再見到

禁止訪問

回覆 1# yannis123 的文章

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

剛剛開始要追回呢個POST...

嗅屎忽,

我覺得你應該要去鬆持一下, 尤其你對媽媽既思念, 我地除靈界角度去睇之外, 還要視乎個人情緒, 例如:日夜所思, 夜有所夢...

首先用個人情緒去分析:似乎你對媽媽既一切好似未放低, 正如你投靠夢中想與母親相聚既意思....

用靈異角度:陽人如果太掛念先人, 例如:為她流淚, 經常提及陽間往事或先人名字, 只會令先人不能安心返回故鄉, 繼續流連陽間, 對陽人/先人都唔係一件好事...

既然你丈夫能夠問到人幫到你, 你不妨請C FU睇下間屋...

別墅

咁多位有無知道邊度有得問米又準.

珍珠宮

mrs. so, 可否解知下.

問仙人走了, 會留在那裡, 等投胎嗎, 未投胎前會去那/做什麼, 是否人人等待時間唔同, 燒野給他/她們會收到嗎, 是否清明和重陽, 燒東西才有用嗎 ?
.

別墅

@_@好似好恐怖咁

禁止訪問

大宅

沐- <???????<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

首頁

尾頁

跳至