跳至

首頁
45678...28

尾頁

子爵府

原文章由 LKS媽媽 於 07-8-3 23:35 發表

各位好!我個囡話只要轉左“盈信”就好了!個囡話份餐單都 :-P OK!佢由3D升上4D,好想Mr.Ng繼續做佢班主任喎…:lol:

LKS媽媽
hihi, long time no see.

男爵府

熱血勳章

原文章由 文文媽媽 於 07-8-3 23:40 發表

LKS媽媽
hihi, long time no see.

文文媽媽:
我打D字成日都出唔到 真係 火滾!大囡今年成績跌

男爵府

熱血勳章

原文章由 LKS媽媽 於 07-8-3 23:58 發表

文文媽媽:
我打D字成日都出唔到 真係 火滾!大囡今年成績跌

又唔見

子爵府

原文章由 LKS媽媽 於 07-8-4 00:02 發表

又唔見

me too:-( :-( :-( :-(

別墅

bonnie,
我有份上學校試食,我都幾清楚ga。
開心午餐係用有機蔬菜、粟米油、味道不會太濃及即日烹調。所以比較多家長揀,小朋友會食得比較健康。
大家樂當日有的食物味道不太好,而且係早一日烹調,跟住用速涷方法去處理食物(即是同飛機餐同一方法去處理食物。)
而美心就有部份家長食得出有味精。
以上資料希望你滿意啦....

[ 本文章最後由 wcheuk 於 07-8-4 02:51 編輯 ]

複式洋房

hi wcheuk

原文章由 wcheuk 於 07-8-4 02:42 發表
bonnie,
開心午餐係用有機蔬菜、粟米油、味道不會太濃及即日烹調。所以比較多家長揀,小朋友會食得比較健康。
大家樂當日有的食物味道不太好,而且係早一日烹調,跟住用速 ...

看完你對伙食的睇法,你對事的態度好正面

男爵府

原文章由 wcheuk 於 07-8-4 02:42 發表
bonnie,
大家樂當日有的食物味道不太好,而且係早一日烹調,跟住用速 ...

wcheuk,

原來你有去試食呀! 我原本諗住對大家樂等有信心d, 因為之前果間真係好多學生都話難食, 但聽到你咁講都有信心啦. 不過我囝囝唔鍾意食菜, 所以.........好難攪!:(

囝囝下年2A班.

[ 本文章最後由 bonnie991 於 07-8-4 16:22 編輯 ]

男爵府

原文章由 文文媽媽 於 07-8-3 23:21 發表
[quote]原文章由 bonnie991 於 07-8-3 22:26 發表
文文媽媽:

成日唔記得問你上次學校攬試食午餐, 你有冇份參加?
唔知點解會揀果間? 其實我想大家 ...

文文媽媽,

你好本事, 安排咗咁多節目, 仲去旅行呀! 我都好鍾意泰國架, 今次係咪全家去? 我記得你上次係二人行.
我囝囝都學緊游水, 唔係你之前介紹嗰個, 因為時間唔啱. 佢學咗幾堂, 都有D進步,佢宜家冇咁怕水啦! 我真係好想佢學得識, 可以好似你哋咁參加水運會. 仲有學普通話, 因為佢D普通話認真麻麻, 下年中文堂要用普通話教, 要多D俾佢學先得.

我暑假冇去旅行, 因為老公冇假期, 佢得聖誕節/新年/Easter先方便拎大假放, 所以我哋只可以係好貴(唔抵)既時候去玩, 好似上年聖誕節去旅行, 最慘撞正係學校大考前, 今年都唔知去唔去好!

複式洋房

請問你地用邊個牌子的書包? SPI 好嗎?

別墅

gchusing

我囡一年班時,我同2個朋友都係買spi比小朋友用,點知我地3個小朋友都係用唔夠一年就要換,跟住我就試下買dk,我覺得都幾好啦,用到而家。

男爵府

我今年買咗個Chiropak, 係上次家長日時係學校買定既, 唔知好唔好用呢? 我見比吉之島平d.

子爵府

今個暑假, 兩個囡好多節目, 而且有動又有靜. 今日同阿女去睇戲 (5星級大鼠), 之前有bkmami話麻麻地, 不過我覺得都幾好. 我兩個囡都睇得好開心. 而今個暑假, 我覺得最好睇的電影: "變形金剛".
bonnie,
今次去泰國是一家四口, 加家姐同佢兩個囡, 再加我哥哥. 一行8人. , 第一次自由行. 好緊張.

複式洋房

我都有同仔仔去睇 變形金剛 和 多啦A夢, 遲些會睇五星級大鼠.

仔仔比較喜歡睇 多啦A 夢因為是粵語版.

子爵府

原文章由 gchusing 於 07-8-6 10:31 發表
我都有同仔仔去睇 變形金剛 和 多啦A夢, 遲些會睇五星級大鼠.

仔仔比較喜歡睇 多啦A 夢因為是粵語版.

琴日我去睇早場, 連第一行都有人坐. 基本上全院都full. 好在朋友星期四已經幫我買了tickets. 如果唔係我都冇得睇. 所以我想提醒各位, 如果想睇早場的話, 最好一早買定tickets 唔好臨場先買.

複式洋房

你在那 一間戲院睇?

子爵府

原文章由
於 07-8-6 14:34 發表
你在那 一間戲院睇?

我去了旺角新世紀廣場的嘉禾. 早場hk$35. 好底睇,而且d座位亦好舒適.

子爵府

原文章由 文文媽媽 於 07-8-5 23:19 發表
今個暑假, 兩個囡好多節目, 而且有動又有靜. 今日同阿女去睇戲 (5星級大鼠), 之前有bkmami話麻麻地, 不過我覺得都幾好. 我兩個囡都睇得好開心. 而今個暑假, 我覺得最好睇的電影: "變形金剛".
bonnie,
今 ...

文文媽媽

估唔到你會去泰國?因為知你唔多去落後地方..

子爵府

原文章由 小琪 於 07-8-6 22:20 發表

文文媽媽

估唔到你會去泰國?因為知你唔多去落後地方..

小琪,
多謝你先. 你家姐幫我book了3星酒店的價錢但又有得住5星酒店. 你唔好咁笑我啦. :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

文文媽媽:

幾時出發? 返黎記住分享吓買咗d咩好嘢!係咪只去曼谷shopping?

原文章由 文文媽媽 於 07-8-6 23:18 發表

小琪,
多謝你先. 你家姐幫我book了3星酒店的價錢但又有得住5星酒店. 你唔好咁笑我啦. :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

子爵府

[quote]原文章由 bonnie991 於 07-8-9 21:43 發表
文文媽媽:

幾時出發? 返黎記住分享

bonnie,
8月24出發 28/8回來, 因為第一次自由行, 而且有8個人一起去, 希望會盡興而回.

[ 本文章最後由 文文媽媽 於 07-8-10 00:04 編輯 ]

首頁
45678...28

尾頁

跳至