想生BB

跳至

首頁
45678...12

尾頁

公爵府

kurinrin3 發表於 14-5-31 16:48
我 34 啦,試佐1年半。食佐半年排卵藥都唔得,諗住六月做 iui.

大家 share 下, 互相鼓勵,whatsapp or ...

報到先, 我今年32歲, 試左1年都唔成功
睇過西醫都照過子宮,冇問題
同時都睇緊中醫飲藥,等M小姐準時D
中醫生同西醫生都話仲後生, 好易有,都好快有!!
今日係DAY 3,
以前未試用紅D, 黎緊試下用, 希望得啦!!

祝你都成功啦!!

公爵府

BB_Joy 發表於 14-5-31 19:12
36 歲,試了兩年,唸住遲 d 去家計會睇下

我上星期都去左家計會喇
都係教你最基本量體溫CHECK排卵

公爵府

fcheng 發表於 14-5-31 20:55
我呀,試左半年,個個月M小姐仍然準時報到

你的M小姐個個月都準時,你應該唔難中!
KEEP住加油, 總有一次成功!!

公爵府

小混混 發表於 14-6-2 01:20
我今年31歲 結婚半年 老公希望二人世界多兩年或以上 大約35歲前生B!請問各位jm會否覺得太遲或太危危乎 可 ...

35歲前生都唔算危險
我29歲結婚, 30歲先開始試
結果試左1年都唔成功,而家仲試緊
我12月就32歲,希望32歲之前成功啦!

男爵府

回覆:有無 30歲以上嘅 jm 努力緊第一胎入嚟分享下

擧手先!我36年尾生日就37喇,試左年幾都仲未有聲氣,本身排左23/5睇家計會不育但放棄了,現在等10/6去仁安睇吳佩珊

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我+34+啦,試佐1年半。食佐半年排卵藥都唔

原帖由 kurinrin3 於 14-05-31 發表
我 34 啦,試佐1年半。食佐半年排卵藥都唔得,諗住六月做 iui.

大家 share 下, 互相鼓勵,whatsapp or ...
我結左婚3 年幾喇,都未中啊,希望大家快d 中。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

就黎33啦,一次都未中過,睇緊沈EC,差不多四個月,仲未有起色,想唔睇啦日日中藥真係好辛苦,飲到反胃,飲到個身係有陣藥味架

複式洋房

引用:Quote:小混混+發表於+14-6-2+01:20+我今年3

原帖由 tpyjasmine 於 14-06-03 發表
35歲前生都唔算危險
我29歲結婚, 30歲先開始試
結果試左1年都唔成功,而家仲試緊
加油!早日陀B

大宅

減齡達人勳章

MORIMORIMORI 發表於 14-6-3 20:29
就黎33啦,一次都未中過,睇緊沈EC,差不多四個月,仲未有起色,想唔睇啦日日中藥真係好辛苦,飲到反胃, ...
你睇緊沈EC啊 ? 好唔好? 我諗住轉去睇佢 ...我睇開嗰個睇佐五個月左右, 都係無起色. 呢兩個 cycle 無睇中醫, 因為 D 中藥真係好好好難飲....飲到我想嘔

有時諗....究竟自己係咪唔會有得生.

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:MORIMORIMORI+發表於+14-6-3+20:29+

原帖由 kurinrin3 於 14-06-03 發表
你睇緊沈EC啊 ? 好唔好? 我諗住轉去睇佢 ...我睇開嗰個睇佐五個月左右, 都係無起色. 呢兩個 cycle 無睇 ...
我覺得佢人就幾好,係啲廣東話差啲,我諗住睇埋今個月就停下啦,日日飲真係好痛苦

大宅

回覆:MORIMORIMORI 的帖子

我下個月都睇沈
中間可以停藥1……2 天嗎

MORIMORIMORI  佢唔俾停藥架,無間斷咁飲  發表於 14-6-7 14:17

大宅

引用:我+34+啦,試佐1年半。食佐半年排卵藥都唔

原帖由 kurinrin3 於 14-05-31 發表

我都35啦 試左年幾 cycle愈來愈短 預計後日due 點知今日黎M cycle變左23日 好驚子宮功能老化得快

大宅

回覆 jessieyyt 的帖子

31歲,28歲結婚試左2年都未中過,之前有中醫調理過,唔得轉睇家計會,再睇不育試iui 都係失敗而家又睇返中醫

男爵府

我31 試咗8個月了
以前試過有B 不過那時太後生無要
現在睇中醫 食排卵藥 飲滴雞精 明天去照輸卵管

大宅

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+kurinrin3+於+14-05-31+發表

原帖由 jessieyyt 於 14-06-03 發表
我都35啦 試左年幾 cycle愈來愈短 預計後日due 點知今日黎M cycle變左23日 好驚子宮功能老化得快

...
你有沒試下中醫調理?我 cycle 同你相反,我係又唔穩定又長,最長試過67 日,食佐幾個月中藥雖然都未有 bb, 但起碼 cycle 短返少少 3x 日

大宅

減齡達人勳章

引用:我31+試咗8個月了以前試過有B+不過那時太後

原帖由 Nicky1129 於 14-06-03 發表
我31 試咗8個月了
聽日照輸卵管,加油啊! 忍耐一下好快過,希望你兩邊都通,咩事都無

男爵府

引用:我31 試咗8個月了以前試過有B 不過那時太後

原帖由 Nicky1129 於 14-06-03 發表
我31 試咗8個月了
加油啊,一定咩事都無,以後可以安心開工

伯爵府

我老公諗住好易中,要求遊戲人間下,點知就拖到而家。

曾經2012年年尾無心插柳有左,但6週左右停止生長,手術清。
再黎2014年年頭有心計劃,一個月即刻成功,但不明因素醫生驗血係化學懷孕,後自然流失。

5月開始再試中。但其實老公丁丁有問題。。。。點算

男爵府

引用:Quote:fcheng 發表於 14-5-31 20:55 我呀,

原帖由 tpyjasmine 於 14-06-03 發表
你的M小姐個個月都準時,你應該唔難中!
KEEP住加油, 總有一次成功!!
多謝你的祝福,大家甘話

別墅

回覆:有無 30歲以上嘅 jm 努力緊第一胎入嚟分享下

報到!33歲,年尾34,真正試年半但有半年做左手術同休息。check 左輸卵管,排卵正常,老公丁丁report okay, 現二個一齊睇中医調理,打算七月頭做iui

首頁
45678...12

尾頁

跳至