自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

琥珀宮

引用:因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行

原帖由 Danidog 於 15-10-25 發表
因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行自己報咗自由行,帶6299同一對囝囡去東京玩7日,囝囡得3同5歲, ...
報咗仲邊有得阻止,kinder請假好小事,由得佢一拖四,佢去完就知辛苦!

比自己放假,你不如另外約fd去

公爵府

畀面勳章

回覆:我好嬲

我諗我都會嬲着火,跟團還可以,自由行,2老又年紀咁大,即係迫我去者,明知我實唔放心!

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你既然擔心c6攪唔掂兩個小朋友,咁就張就一次啦...不過你同c6講,我去旅行都係為左小朋友去,6299就由你照顧。

男爵府

一睇想勸你一齊去,但好似我c6咁唔妥我爸媽,我都唔想勉強佢同佢地去旅行,亦想佢會比我帶BB同我爸媽去旅行

公爵府

不阻止,不過希望佢小心D

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:最唔應該嘅係,向學校請假去旅行 +

原帖由 akilimama 於 15-10-25 發表
最唔應該嘅係,向學校請假去旅行
我見而家好多係咁,

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

lazywife 發表於 15-10-25 09:39
你自己唔去,又唔俾人地去,會唔會好霸道?幼稚園請假,我唔覺得有幾大件事,同老人家旅行,我覺得絕對係值 ...

別墅

比我都會嬲爆。但佢係想焗你去,還是真心想飛起你?如果佢只係想焗你跟去,我會忍佢同跟埋去,話曬一場夫妻。但如果係後者,我唔排除會前一日整唔見咗對仔女的護照,並落藥同仔女講爸爸要丟下媽媽帶走你們...

男爵府

你都一齊去啦,難得一家人去旅行。👍👍

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

為有晚上FaceTime

男爵府

你又吾肯去,佢帶老母老豆去好Ok,吾吏睇你面色,佢帶麻細路,佢地又吾係中學生,呈分試,攞幾日假有咩問題,你最吾順氣就係冇你份成家去旅行都得姐。三個大人臭兩個細路,冇問題呀

男爵府

我會靜雞雞自己啲朋友/父母係同時段去泰國release下

侯爵府

畀面勳章

仲好,自己free 7日,話知佢地啦

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

由佢地去啦,
就放長雙眼睇你老公點樣一個湊4個~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

同小朋友去旅行冇問題,都是三大人帶兩小孩,但不上學要請假地旅行,就不應該,錯誤觀念給小孩子

子爵府

唔駛嬲,佢要做傻事咪由得佢囉!一條友拖住兩老 + 兩個咁細,仲要去七日咁耐,肯定辛苦到喊,佢去完返黎就知道自己錯

珍珠宮

引用:因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行

原帖由 Danidog 於 15-10-25 發表
因為我唔想同6299一齊去旅行,老公一意孤行自己報咗自由行,帶6299同一對囝囡去東京玩7日,囝囡得3同5歲, ...
其實 6299 年紀咁大,做仔女的也想帶他們出門走走,點解你唔想去嘅?

大宅

引用:Quote:原帖由+Danidog+於+15-10-25+發表因

原帖由 sarali 於 15-10-25 發表
其實 6299 年紀咁大,做仔女的也想帶他們出門走走,點解你唔想去嘅?

...
之前同佢地去過旅行,都係自由行,覺得超無隱,安排差少少,

男爵府

佢要挑戰難度,由得佢。佢會後悔的。

大宅

引用:Quote:原帖由+Danidog+於+15-10-25+發表因

原帖由 sarali 於 15-10-25 發表

...
之前同佢地去過旅行,都係自由行,覺得超無癮,安排差少少, 例如食飯晏咗,要等車都哦,仲要其間挑剔我點湊仔。其間老公仲唔幫手。我覺得咁去真係好無謂。

首頁
45678...9

尾頁

跳至