跳至

首頁
45678...16

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 小倩 於 08-11-10 15:07 發表

蕪湖街... 入黃埔方向, 黃埔新村右邊嗰啲舖!

叫C6留意下先

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 醜樣豬 於 08-11-10 19:31 發表

叫C6留意下先

原來荃灣都有呀~

紅磡
九龍紅磡德民街34號地下2765 6382
荃灣
荃灣眾安街124號地下2499 8208
元朗
元朗安寧路59號裕豐大廈F號地下2474 8526

[ 本文章最後由 小倩 於 08-11-11 14:37 編輯 ]

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 小倩 於 08-11-11 14:33 發表

原來荃灣都有呀~

紅磡
九龍紅磡德民街34號地下2765 6382 荃灣
荃灣眾安街124號地下2499 8208 ...

thanks

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

今日我煲鱷魚肉蛤蚧

王國長老

原文章由 小倩 於 08-11-15 17:16 發表
今日我煲鱷魚肉蛤蚧

煲幾耐呀??

王國長老

原文章由 醜樣豬 於 08-11-15 17:56 發表

煲幾耐呀??

佢話15碗水煲至4碗, 分2日飲...
不過我唔理, 我煲到夠味, 最好一人飲到1-2碗

王國長老

原文章由 小倩 於 08-11-15 20:10 發表

佢話15碗水煲至4碗, 分2日飲...
不過我唔理, 我煲到夠味, 最好一人飲到1-2碗

我都係咁話,一煲當然飲到兩日最著數

公爵府

原文章由 醜樣豬 於 08-11-15 20:53 發表

我都係咁話,一煲當然飲到兩日最著數

我們煲湯唔留第2日的, 因為唔比晴晴食隔夜食物
而且, 次次星期六晚飲唔晒d湯, 晴爸一定唔會幫我處理, (我要陪瞓, 所以晴爸負責清潔), 星期日晴爸只煮過2次飯咋, 留起d湯都冇用, 跟本我就飲唔到 , 就算星期日早上我反煲d湯, 都冇時間飲mouth: 一樣係晚上回家倒晒

王國長老

原文章由 Cammy3007 於 08-11-17 10:02 發表

我們煲湯唔留第2日的, 因為唔比晴晴食隔夜食物
而且, 次次星期六晚飲唔晒d湯, 晴爸一定唔會幫我處理, (我要陪瞓, 所以晴爸負責清潔), 星期日晴爸只煮過2次飯咋, 留起d湯都冇用, 跟本我就飲唔到 ...

煲好, 用暖壺/水樽裝好 (用水樽便要放雪柜), 第二天翻煲便不怕壞啊!
我的湯一定飲2天的

公爵府

原文章由 小倩 於 08-11-17 13:15 發表

煲好, 用暖壺/水樽裝好 (用水樽便要放雪柜), 第二天翻煲便不怕壞啊!
我的湯一定飲2天的

之前讀中醫課程的講師話: 所有嘢一經放入雪櫃就變寒涼, 所以好少再放入雪櫃囉 以前會帶回公司叮熱飲
帶飯就冇得好講

王國長老

原文章由 Cammy3007 於 08-11-17 13:45 發表

之前讀中醫課程的講師話: 所有嘢一經放入雪櫃就變寒涼, 所以好少再放入雪櫃囉 以前會帶回公司叮熱飲
帶飯就冇得好講

個湯包...........
佢都話雪藏好啲喎 mouth:mouth:

公爵府

原文章由 小倩 於 08-11-17 14:06 發表

個湯包...........
佢都話雪藏好啲喎 mouth:mouth:

湯包都未煲 唔雪會生蟲的

王國長老

原文章由 小倩 於 08-11-17 13:15 發表

我的湯一定飲2天的

我夜晚翻煲放入真空煲都可以飲兩日 第二日仲好飲

王國長老

原文章由 醜樣豬 於 08-11-17 15:20 發表

我夜晚翻煲放入真空煲都可以飲兩日 第二日仲好飲

係囉, 我通常夜晚煲湯, 所以一定要放過夜~
第二日翻熱後係出味好多喎

王國長老

原文章由 小倩 於 08-11-17 19:53 發表

係囉, 我通常夜晚煲湯, 所以一定要放過夜~
第二日翻熱後係出味好多喎

係囉

珍珠宮

我都好想飲靚湯

公爵府

原文章由 朗仔媽 於 08-11-18 09:58 發表
我都好想飲靚湯

你唔係放假自己煲咩?

珍珠宮

邊有假放呀..媬姆都未返

原文章由 Cammy3007 於 08-11-18 10:00 發表

你唔係放假自己煲咩?

公爵府

原文章由 朗仔媽 於 08-11-18 10:03 發表
邊有假放呀..媬姆都未返

星期日煲囉, 或者星期六你來同晴晴玩, 咪有得飲囉 我星期六一定會煲湯

珍珠宮

星期日係都返去亞媽度飲啦
咁今個星期六有咩靚湯水呀

原文章由 Cammy3007 於 08-11-18 10:06 發表

星期日煲囉, 或者星期六你來同晴晴玩, 咪有得飲囉 我星期六一定會煲湯

首頁
45678...16

尾頁

跳至