夫婦情感

跳至

首頁
45678...41

尾頁

大宅

原帖由 dumpling 於 09-1-15 22:26 發表
renren,

我相信有條街係為你老公而設的

就係.....

奶"佬" "神"街

大宅

原帖由 dumpling 於 09-1-15 22:26 發表
renren,

我相信有條街係為你老公而設的

就係.....

奶"佬" "神"街

哈哈哈,好應景呀~~

子爵府

好媽媽勳章

一個字絕呀!
原帖由 Jackievv 於 09-1-18 00:37 發表

哈哈哈,好應景呀~~
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

年尾趕JOB,C6响屋企OT....
C6如火如茶:媽咪,如果我眯埋眼叫醒我呀,唔瞓得架
肥妹悠悠閒:哦!
c6:點解你咁他條架?
肥妹:咩呀,不知幾忙呀,又要睇八周刊又要剝花生,仲要睇住你,一瞓又要叫醒你,辛苦哩
過左無耐c6真係合埋眼想瞓....
肥妹:喂,唔好瞓呀,唔瞓得呀...醒呀...就到醫院喇(跟手拍佢兩巴)
c6:你好野,咁都有位俾你入:;pppp:
肥妹:自我增值睇多d戲咪識囉

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

講緊去旅行....
肥妹:其實我唔鐘意去北海道,凍冰冰
C6:係呀,我鐘意合味道多D,好熱架啱你
肥妹:合味道?咁熟既,响邊樹架?
C6:好近乍,幾時出發都得
肥妹:係邊架,講啦
C6:响廚房
肥妹諗左陣:哦....唓....合味道...杯麵!!怪之得個名咁熟啦,妖!

minnayan    發表於 12-5-9 14:13
Chong0417    發表於 12-4-23 23:41

子爵府

好媽媽勳章

呢期崖上的波兒好HIT....
肥妹:不如過年去睇咯
C6:唔睇,我有床上的波兒
肥妹:你話緊我呀?
C6:那個波兒是亞仔,你係床上加大碼的波兒,小心碌落床呀

子爵府

C6在ok買咗份報紙, 送咗包紙巾, 我拆開嚟用, 入面有張運程卡, 寫住﹕你今日的幸運指數係非常好ok ...情人病倒了 ....."
我: 你邊個情人病倒了, 攪到你嘅幸運指數係非常好ok呀?
C6: 吓! 咩話? 攞嚟睇吓! .... 咦! 又幾準喎!
我: 快D講, 係邊個情人? .....有乜理由情人病咗, 你嘅運程竟然會係5粒星呀?
C6: 咪你囉, 傻豬, 你唔係有病點會問個咁嘅問題吖!?

民房

笑..就是咁簡單

1. ) 一早起身開電視,重播緊粵劇,超悶.....
老婆話:老公:如果我鐘意睇粵劇,您會唔會陪我去睇呀?
老公:我直情去學添啦!

2.) 一晚寒風襲港,我一落船,見到有2,3個型男帶定褸等D老婆,我心唸唔知個C6會唔會係到啦,點知都係要一個人走回家 人地好WARM,我就好COLD, 回到家梗係同佢COMPLAIN 啦,
C6: 如果我唔係要睇住BB,我帶埋件棉被去等您添啦!

子爵府

好媽媽勳章

半夜...肥妹攞住堆衫由房行入廚房放入洗衣機,醒起仲有件未攞,捧住堆衫又行番入房攞完,又再入廚房.....c6响廳睇電視....
c6:你煮咩呀?要用咁多衫既?
肥妹:白灼底環,nine g蓋一味兩食,啱食冇?:;pppp:
c6:底環新唔新鮮架?
肥妹:所以話你唔識食喇,底環要放佢七日七夜灼起黎先夠味架,要唔要吖?淥兩件試下先哩
c6:好呀...你整得出我食得落.:;pppp:
肥妹:好呀,想食公定乸
c6:乸!
肥妹:唔好意思,乸日日清無得煮
c6:

大宅

醒目開學勳章

原帖由 renren 於 09-2-4 12:36 發表
半夜...肥妹攞住堆衫由房行入廚房放入洗衣機,醒起仲有件未攞,捧住堆衫又行番入房攞完,又再入廚房.....c6响廳睇電視....
c6:你煮咩呀?要用咁多衫既?
肥妹:白灼底環,nine g蓋一味兩食,啱食冇?:;pppp:
c6:底 ...

renren...終於見到你盧山真面目,你同你老公好有夫妻相呀~~

子爵府

好媽媽勳章

响邊樹見到呀?
原帖由 yukiyck 於 09-2-5 00:53 發表

renren...終於見到你盧山真面目,你同你老公好有夫妻相呀~~

大宅

醒目開學勳章

你本相簿囉...

子爵府

好媽媽勳章

哦...仲以為係亞仔同學仔媽咪tim

原帖由 yukiyck 於 09-2-6 00:42 發表
你本相簿囉...

子爵府

好媽媽勳章

c6兩個亞姨尋晚借宿一宵,今朝同亞仔講...
肥妹:一陣出到廳見到姨婆地要講早晨呀
仔: 邊個姨婆呀?
c6見亞仔滿頭問號:咁點講呀
肥妹:咪姨婆早晨囉
c6:錯,係>>>姨婆A早晨,姨婆B早晨

大宅

吾記得C6又做錯咩, 比我大聲D咁閙

C6 : 你知吾知你把聲好高音吖
我 : 咁可吾可以入歌劇院做吖:;pppp:
C6 : 我都想吖, 可以以後吾洗做mouth:mouth:" />
我 : 我都知你成日想吾做, 想我養你架LA, 好難吖 :;pppp:
C6: 咁都比你識穿

等待驗證會員

好似無乜話題同老公傾咁~ 點算?

子爵府

呈媽:一齊沖涼呀~
c6:好呀~等我踢埋呢場喇~(打機)
一路行去書房,呈媽:咁你踢完打俾我喇!
c6: mouth:

侯爵府

原帖由 cwinnie 於 08-10-29 22:36 發表
有一日, 我同老公唔知為左乜....
大家係度拗左一陣...
我俾佢激到嬲嬲地....
問佢 : "你知唔知點解我咁瘦?"
老公話 : "點解呀?'
我話 : "因為俾你激奀"
跟住佢就反問我 :
"咁你又知唔知點解我咁肥呀?"
我話 : "點解 ...

大宅

今朝C6車埋我返工, 途中聽收音機先知今日係元宵

C6 : 喂, 原來今日係元宵喎, 我地有咩節目吖
我 : (吾出聲, 因為都明知要返屋揍仔, 邊會有節目吖, 擺明玩野)
C6 : 喂, 有咩節目啫?
我 : 返屋企吖 :;pppp:
C6: 好喎, 呢個節目吾錯
我 : (無言, :;pppp: )

大宅

點解冇左置頂既

首頁
45678...41

尾頁

跳至