自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

紫翹 發表於 16-7-22 17:36
係呀, 正人正念. 只要你係好人, 我相信好事會被你吸引去到你身邊的

100% 係, 所以要做好本身。
經歷過好多次, 係我需要幫助時(好嚴重事), 好多好人好像事, 無條件去幫我, 非常感恩

伯爵府

育兒性格勳章

skyfree333 發表於 16-7-22 19:38
去書店佢會放係邊類到啊?
唔該哂

書店大約會放响心理勵志嗰類,你可以去睇吓,其實仲有其他書講這個訊息,只不過“秘密”比較出名多D人認識。
“吸引力法則”唔係提供不勞而獲嘅方法,而係希望你可以活得快樂。

大宅

我無睇過本書,但我相信一個人如果常常樂觀啲,睇到既野都會正面啲,而呢啲正面訊息就好似好多好事自然地吸引埋嚟一樣,而身邊的人都會受感染。

珊瑚宮

回覆樓主:

無一本正常既書會教你不勞而獲, 想不勞而獲係人心啫。

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

cbeyond 發表於 16-7-21 23:37
即係話, 你要用正面態度去面對你既世界, 就會吸引番正能量既人和物.唔係叫你口唸夜唸就可以,正面態度係由心 ...

同意呀⋯⋯我覺得「思, 言, 行」 都要一致, 才會漸漸進步感謝各位的正面分享, 我今朝的能量也因你們的言詞而啟發了, 多謝

子爵府

熱血勳章 大廚勳章

chuchu819 發表於 16-7-22 09:48
其實了解左吸引力法則之後,學懂了一件事
就係感恩的重要性,懂得感恩同珍惜自己擁有的,係運用吸引力法則 ...

你說得很好, 本書我是已經看完了, 但日子過後, 漸漸就忘記了最基本的「 凡事感恩, 珍惜擁有的」

感恩和珍惜也可以有許多個層次, 因為每個人心中的尺也不一樣, 感恩你的提醒, 宇宙讓我今早看見你的話, 簡直為我這幾天積下來的不快, 開出一個充滿光的窗

首頁

尾頁

跳至