美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

FrauNachtmahr 發表於 17-8-19 06:57
有啲唔係好明
同埋可以維持幾耐架

人身體既構造係有記憶功能,好似肌肉你做運動會改變型態,骨骼皮膚全部都一樣,鼻骨屬軟骨係可以好易改變,但要長做,因為軟骨會易打回原形...

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

試吓先,多謝分享

大宅

Jolinlam111 發表於 17-8-19 15:38
人身體既構造係有記憶功能,好似肌肉你做運動會改變型態,骨骼皮膚全部都一樣,鼻骨屬軟骨係可以好易改變 ...

等我試試先

侯爵府

Jolinlam111 發表於 17-1-27 20:31
我平時最鍾意用屋企d隨手可得既野來做mask,護膚...
慳錢之餘又work....我並唔係話我自創,我只係分享下, ...

去角質、深層清潔有介紹嗎?

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

SaBB 發表於 17-8-20 09:58
去角質、深層清潔有介紹嗎?

去角質我覺得你可用很多廚房拎起手都用得既野。1)海鹽 2)糖 (比較合乾性皮膚)3)梳打粉 加 白醋 ,其實已經好夠去角質,全部都係加水or 奶or 綠茶水做磨砂,記得要用溫水沖濕潤面先做,但一定要用凍水沖,之後你想做去黑頭就用雞蛋白+2滴檸檬汁之後擦上黑頭位,查多啲都唔驚,之後就搵一種化妝棉你可以買麗的紙質個種,貼喺個鼻上面面兩邊,
到佢乾咗你feel到完全硬,就撕左它,你留心望吓張化妝棉有好多黑頭,之後你可以雪定支綠茶粉開既水,用化妝棉浸濕佢fu面度,可以收毛孔,之後你買珍珠粉加少少水擦全面,珍珠粉吸油黑頭好勁,再之後你就做平時嘅護膚

侯爵府

Jolinlam111 發表於 17-8-20 10:17
去角質我覺得你可用很多廚房拎起手都用得既野。1)海鹽 2)糖 (比較合乾性皮膚)3)梳打粉 加 白醋 ,其 ...

好、我試試先、因為出左d暗粒。咁你平時有要去做facial 嗎?
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

回覆 Jolinlam111 的帖子

謝分享!

侯爵府

Jolinlam111 發表於 17-8-20 10:17
去角質我覺得你可用很多廚房拎起手都用得既野。1)海鹽 2)糖 (比較合乾性皮膚)3)梳打粉 加 白醋 ,其 ...

用左海鹽+水及少少面箱洗左2次面、下巴出左2粒細暗瘡、正常嗎?係米推左d污糟野出黎?

首頁

尾頁

跳至