自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

侯爵府

樓主, 請問警察有無叫你去醫院驗傷呀? 驗傷留report係必需要ga, 係其中一種證據, 否則無人証時, 傷痕又退哂, 好難告得入.

如果警察無向你提出過可以去驗傷, 你可以話去投訴, 咁佢地費事你麻煩投訴, 就會積極咁follow你個case, 多數會用簡易治罪條例起訴佢, 可以快d close file.

大宅

畀面勳章

he did asked me ar, but i really 無明顯傷痕ar ma

原文章由 maggiejane 於 08-12-17 15:52 發表
樓主, 請問警察有無叫你去醫院驗傷呀? 驗傷留report係必需要ga, 係其中一種證據, 否則無人証時, 傷痕又退哂, 好難告得入.

如果警察無向你提出過可以去驗傷, 你可以話去投訴, 咁佢地費事你麻煩投訴, 就會積極咁follo ...

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好驚

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有d人係唔可以用常理去俾反應o架, 例如"有病"個d,告到佢又點

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

惡得恐佈

原文章由 tszfungkaka 於 08-12-17 14:51 發表
我話你禁惡我要影你photo, so other mummy can 小心你呢個人,then 佢有take out her mobile phone 話要影我also, 我話你咪影lor, 我又無錯,佢then 一巴打落o黎la.....

...

伯爵府

哇~~好離譜o者
你都 say sorry 咯, 使唔使咁呀

大宅

畀面勳章

我已經講唔只一次sorry ga la, 佢maybe係自己地頭特別惡......

複式洋房

我都好鬼憎呢D人, 點講出手打人都係唔啱, 有間死人爛鬼車仔檔大Q晒呀!!! 叫佢食"茄" 啦!!!!!!! 我地d BK Mummy 唔好幫襯呢檔野, 冇人幫襯佢, 等佢食"茄"!!!!!!
樓主, 一於告到佢甩褲!!!!!!!

大宅

[ 本文章最後由 sosok 於 08-12-17 19:46 編輯 ]

子爵府

佢動手好過份,你有段片有證有據冇可能吾告佢~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係呀 .... 我知邊檔, 係馬龍記旁邊麻 !!

行貼 D 佢個檔都出 SOUND 丙你架, 痴線女人
仲要係地畫線唔比人行去佢個檔口 TIM

原文章由 雪~bb 於 08-12-17 13:17 發表
果檔野好多人領教過架啦
你去睇bb衫
架bb車如果過左地吓條界就即刻鬧你架啦
就算經過停一停都鬧人架啦
果次佢指住我黎鬧
我就鬧返佢
佢x我老母
我咪咒佢全家
鬧到附近d賣衫既就晒出黎睇野
真係未見過d衰到咁既人架
: ...

男爵府

咁衰格 唱衰佢))))大家唔好幫襯呢檔野

男爵府

呢檔野全家都變態ga~~
好耐之前見到隔離bb衫滿曬客..
好多baba mama都推車仔係附近等..
佢地就大大聲.叫人行開..唔俾人企佢附近...3尺範圍内俾佢見到你~ 都會怒啤你一下~~
個檔主係一個老女人~~ 有個男人..大約25-30歲 有紋身..唔係善男信女~~ 試過有人經過佢毛巾檔與bb衫之間條路~~ 俾佢問候全家~
個老女人~ 應該都係心理變態~~ 成日唔抵得人隔離生意好~ 成日趕人走~ 話人阻住佢~~
好似條路係佢地甘~~

哈哈~佢d野都買好貴ge~~

甘ge態度~ 遲早執~~~ 到時d毛巾留返俾佢抹眼水...

[ 本文章最後由 sa_gill 於 08-12-19 23:31 編輯 ]

珍珠宮

環保接龍勳章

支持樓主報警,唔小心楷到,仲已經道埋歉,仲咁惡!

子爵府

係呀,係6蚊檔隔離果檔毛巾檔真係好惡架!!
佢成日覺得係果度買bb衫既人阻住佢檔口做生意呀!!
我成2年前去果度睇bb衫時已經見佢鬧過唔少大肚婆同埋媽媽架喇!!:;pppp:

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

咁野蠻!唔會幫襯!兼且花園街又雜又多自由行,又要小心荷包!呢檔野咁都得!以後都唔會去!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原文章由 sa_gill 於 08-12-17 20:00 發表
http://hk.youtube.com/watch?v=ljk14BCCiWY

呢檔野全家都變態ga~~
好耐之前見到隔離bb衫滿曬客..
好多baba mama都推車仔係附近等..
佢地就大大聲.叫人行開..唔俾人企佢附近...3尺範圍内俾佢見到你~ 都會怒啤你 ...

就係佢地啦
不過我係同果個男既對鬧
用晒畢生所學既粗口都唔夠用黎鬧佢呀

大宅

痴線架~點都好,唔駛郁手打人呀?仲要打女人?抵佢一世賣毛巾呀,男人老狗,不知所謂

男爵府

原文章由 QQBB 於 08-12-17 00:40 發表
花園街嗰D檔位/店鋪(又其是買出入口衫)
不論店員或檔主多數都係好無禮貌架,
問多句都眼ber ber及寸到死,簡直貼錢買難受,所以我巳經好耐好耐未再去.
希望個變態檔主罪有應得,樓主快快平伏心情 ...

果度係咩地方, 擺檔0既人咪咩身份law, 不過如果行得正企得正, 自己辛苦血汗錢揾返嚟0既就係好人一個.
不過個度的確係有好多粗人, 好多都好寸.

但有一檔個老闆娘幾好架, 花園街街頭路出邊頭幾檔(我記得係左手邊), 佢大大隻字寫住$20一套或大大聲叫$20一套, 全條街佢最平, 而且人好好, 因為有1次我買左套厚身睡衣比BB, 點知太細件, 第2日拎返去換, 佢仲笑笑口話無問題, 話最緊要我買得開心就得, 買到之後唔開心就唔好啦.
人地雖然$20一套好平, 但對客人態度絕對唔係$20貨仔
皆さん、こんにちは......我係居住於日本的C9仔.
閒時鐘意炒下股, 上網shopping.
願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

首頁
45678...9

尾頁

跳至