親子旅遊

跳至

首頁
45678...10

尾頁

侯爵府

話說樓主有個不情之請, 你個行程會唔會有excel可以share出嚟呢? 因為我直頭想跟足你個行程.

珍珠宮

BK Milk勳章

support

子爵府

回覆樓主:

謝分享, 很有用

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Princess_Sa 發表於 17-4-25 13:08
其實親子旅行唔係第一次,但因為今次去嘅地方係日本沖繩石垣島,好多人都知道呢度嘅公共交通只有巴士,而且 ...

侯爵府

其實親子旅行唔係第一次,但因為今次去嘅地方係日本沖繩石垣島,好多人都知道呢度嘅公共交通只有巴士,而且 ...

睇晒你個post好想即刻好想去呀!見你行程多數都要去碼頭方向,如果我選擇住近碼頭,會不會方便好多呢?

大宅

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

patwong 發表於 17-5-15 10:39
睇晒你個post好想即刻好想去呀!見你行程多數都要去碼頭方向,如果我選擇住近碼頭,會不會方便好多呢?
...
應該咁講啦!碼頭附近就係巴士總站,而石垣所有巴士基本上都係呢度開出,所以如果坐車方便,就一定係住返碼頭/巴士總站附近。

大宅

pochario 發表於 17-5-12 21:42
話說樓主有個不情之請, 你個行程會唔會有excel可以share出嚟呢? 因為我直頭想跟足你個行程. ...
當然可以啦!不過我正式嘅行程同原先放落excel係有少少出入,因為去到嘅天氣同埋浮潛行程唔同左,所以前後會有調動,希望你唔好介意啦!
石垣2017行程:https://www.dropbox.com/s/3owmu6mjba7pnv7/schedule.xlsx?dl=0

侯爵府

Princess_Sa 發表於 17-5-15 10:49
當然可以啦!不過我正式嘅行程同原先放落excel係有少少出入,因為去到嘅天氣同埋浮潛行程唔同左,所以前後 ...

大宅

請問,石垣郊區多,咁多吾多蚊?先多謝回覆!

大宅

Thx for sharing espeically for non drive ppl.

大宅

suiwah06 發表於 17-5-15 12:56
請問,石垣郊區多,咁多吾多蚊?先多謝回覆!

我去果陣就真係冇乜蚊,但點都做足防蚊措施會好d,好似我地都有查蚊怕水。

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問石垣島係咪得hk express 有機 ?

大宅

愛德華一世 發表於 17-5-16 17:54
請問石垣島係咪得hk express 有機 ?

香港直航暫時係

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Princess_Sa 發表於 17-5-16 17:56
香港直航暫時係
thx

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

大宅

Princess_Sa 發表於 17-5-6 14:39
浮潛其實大人小朋友都掂唔到地架!
不過有救生衣,個人其實係唔會沉落水
...

你個遊記寫得很詳盡,學到好多野

大宅

Thanks for sharing! 我今個月尾去!老公有車牌,但十幾年冇揸過,所以嘟是坐巴士居多,同你一樣去6日

想問下你浮潛果度是否響碼頭有得join? 大概幾錢一個人? thanks

大宅

新紮靚C9 發表於 17-5-17 17:41
Thanks for sharing! 我今個月尾去!老公有車牌,但十幾年冇揸過,所以嘟是坐巴士居多,同你一樣去6 ...

碼頭果度有得報架喇!半日幻之島+浮潛tour,大人6,000yen、小朋友4,000yen。但唔係日日有英文導遊,安全起見唔識日文唔會俾我地跟日文導遊團,所以到步第一日就要去報以便安排行程。

大宅

takudd 發表於 17-5-17 17:19
你個遊記寫得很詳盡,學到好多野

多謝希望d資料幫到大家

大宅

Princess_Sa 發表於 17-5-17 19:00
碼頭果度有得報架喇!半日幻之島+浮潛tour,大人6,000yen、小朋友4,000yen。但唔係日日有英文導遊,安全起 ...

謝謝你

首頁
45678...10

尾頁

跳至