跳至

首頁

尾頁

男爵府

無呀, 我洗乾淨左就放入信封內. 係咪咁呀?

原帖由 lamlammama 於 09-1-15 16:02 發表
daichoigo,

你有無用特別方法整理咗佢? 我朋友教我要整咗先好儲起架.

男爵府

grace, 你認為我捨不得打小b 嗎? c6就是, 我是惡媽媽來的; daichoigo & lamlammama, 我們對主的方面, 一定要加油啊 :mrgreen: 另外, 你地說的那個盒, 我唔敢買, keep 住d 牙仔好似好恐怖o甘, 我只keep 了小b 小時的臍帶 :lol :lol

男爵府

catmie, 第日望見會好恩惠架, 自己個仔女大個啦咁快...嘻嘻, 想到都開心!!
擠帶我原本都有但唔見左呀, 無錯, 我要更加更加更加努力先得呀, 做24小時的基督徒, 唔係剩係返教會先係.

原帖由 catmiecatmie 於 09-1-15 16:05 發表
grace, 你認為我捨不得打小b 嗎? c6就是, 我是惡媽媽來的; daichoigo & lamlammama, 我們對主的方面, 一定要加油啊 :mrgreen: 另外, 你地說的那個盒, 我唔敢買, keep 住d 牙仔好似好恐怖o甘, 我只keep 了小b 小時的 ...

男爵府

老細次次行過都見我上網, 就黎炒我.

子爵府

好媽媽勳章

其實我好懶. 放聖誕假都無同囡囡溫過, 淨係玩, 輕輕鬆鬆咁就過咗.

到開學時先叫做正式開始溫番咋. 點知囡囡又咁橋病咗幾日, 星期一先好番.......真係名符其實 "臨急抱佛腳" 啦.

學校有考試範圍比咗, 咪出番 d paper / 比 d 補充比佢做, 讀下課文, 默下 d 字咁囉. 我都唔知得唔得?

最慘普通話都唔知點考, 所以唔識同佢溫呀.

Winnie / Grace / Bone-Bone,

你地又點溫架?

原帖由 worry 於 09-1-15 15:47 發表
LAMLAMMA & DAICHOIGO

近排考試, 我好想知道你地點同囡囡溫習嫁?

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

子爵府

好媽媽勳章

daichoigo,

我朋友教我係咁做:

牙仔甩左出來之後, 要用漂白水( 溝水開稀, 約1:9)

浸2-3日, 因為牙仔入面係有神經 同 血管的, 呢d organic 野如果唔整好,

就咁就收埋, 隻牙會發臭的

浸完之後, 你過干淨水

再去用水滾一滾佢1分鐘左右(目的是整走晒d漂白水), 整干, 就可以收埋架啦~

我自己d乳齒, 同埋4隻剝左的智慧齒,都係咁保存的

so far 冇發臭, 又冇爛~

仲好白添~

原帖由 daichoigo 於 09-1-15 16:04 發表
無呀, 我洗乾淨左就放入信封內. 係咪咁呀?

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

子爵府

好媽媽勳章

catmie,

你同我一個朋友一樣. 佢一聽到我要儲牙仔, 佢成身打冷震重話我好核突, 好嘔心喎

原帖由 catmiecatmie 於 09-1-15 16:05 發表
grace, 你認為我捨不得打小b 嗎? c6就是, 我是惡媽媽來的; daichoigo & lamlammama, 我們對主的方面, 一定要加油啊 :mrgreen: 另外, 你地說的那個盒, 我唔敢買, keep 住d 牙仔好似好恐怖o甘, 我只keep 了小b 小時的 ...

侯爵府

lamlamma

你講得好啱, 我真係差D想唔要係呀! quote]原帖由 lamlammama 於 09-1-15 16:01 發表
Worry,

邊個話我好得閑???
我唔拿拿聲講番 d 野, 我驚你地唔要我呀. [/quote]

男爵府

lamlammama, 唔該晒你呀, 真係唔知道原來係要咁架, e+我知啦, thanks a lot !

原帖由 lamlammama 於 09-1-15 16:17 發表
daichoigo,

我朋友教我係咁做:

浸2-3日, 因為牙仔入面係有神經 同 血管的, 呢d organic 野如果唔整好,

浸完之後, 你過干淨水

再去 ...

子爵府

好媽媽勳章

嗱嗱嗱, 都話架啦. 好在我醒水.

原帖由 worry 於 09-1-15 16:24 發表
lamlamma

你講得好啱, 我真係差D想唔要係呀! quote]原帖由 lamlammama 於 09-1-15 16:01 發表
Worry,

邊個話我好得閑???
我唔拿拿聲講番 d 野, 我驚 ...

侯爵府

原來要咁溫嫁, 我見我姪女放學番來玩, 都唔讀書, 晚晚要我閙, 先肯等我囡囡訓左, 佢先自己拿本書出來讀, 唔知咁得唔得?

我懷疑我姪女開始有情緒病, 佢唔肯讀書, 問佢點解, 佢話自己都唔知, 我真係有點擔心
原帖由 lamlammama 於 09-1-15 16:12 發表
其實我好懶. 放聖誕假都無同囡囡溫過, 淨係玩, 輕輕鬆鬆咁就過咗.

到開學時先叫做正式開始溫番咋. 點知囡囡又咁橋病咗幾日, 星期一先好番.......真係名符其實 "臨急抱佛腳" 啦.

學校有考試範圍比咗, 咪出番 d pa ...

男爵府

有時人人都以為基督徒就是聖人, 有很多框框比我地, 你覺得嗎? even c6 都成日抨擊我, 真係令我好辛苦的....

原帖由 daichoigo 於 09-1-15 16:09 發表
無錯, 我要更加更加更加努力先得呀, 做24小時的基督徒, 唔係剩係返教會先係.

...

男爵府

好複雜bor, 我都係丟了它算了, 希望小b 唔好怪我啦, ^^

原帖由 lamlammama 於 09-1-15 16:17 發表
daichoigo,

我朋友教我係咁做:

浸完之後, 你過干淨水

再去 ...

侯爵府

catmie

唔好誤會, 邊有人係聖人呀, 只不過大家信仰唔同, 但只要心地好, 啱key, 都可以做朋友, 好似connie咁, 我好喜歡佢嫁, even大家未見個面.

只係我平時接觸好多基督徒, 佢地大偏激啦, 好似識我就一定要我同佢番教會, 認識佢所謂既真神, 我唔去, 就唔係朋友, 咁先令我對佢地好反感, 只要你地唔係咁, 大家都係朋友
原帖由 catmiecatmie 於 09-1-15 17:00 發表
有時人人都以為基督徒就是聖人, 有很多框框比我地, 你覺得嗎? even c6 都成日抨擊我, 真係令我好辛苦的....

伯爵府

好媽媽勳章

今日咁靜既

子爵府

畀面勳章

原來咁~~
我諗我唔會做啦~~

daichoigo,

我朋友教我係咁做:

浸完之後, 你過干淨水

再去 ...

侯爵府

JLAM

唔好嚇我BOR, 今日我忙到死, 但呢到D人就個個都上來傾, 但你竟然話....
原帖由 jlam 於 09-1-15 17:13 發表
今日咁靜既

男爵府

catmie, 框框住我地是好的,神看一切都是好的, 就算我地預到不平或錯折, 之前天父神已為我們準備好才比challenge我地, 無錯, 老公未信, 佢的觀點同我唔同, 但我總相信佢有日會看到我改變, 而一齊同我和囡囡返教會的. 只要佢無反對我同囡囡返, 咁就得啦.
其實, 好多時神的說話我都未曾做到, 確實好難做到, 但我會祈禱, 不住的祈禱才有盼望.加油呀catmie, 做基督徒是真的要多忍耐, 包容.

原帖由 catmiecatmie 於 09-1-15 17:00 發表

大宅

哇拉哇拉!巳到開到第9集.

侯爵府

is

好耐無上來囉, 近來好嗎?
原帖由 is 於 09-1-16 11:10 發表
哇拉哇拉!巳到開到第9集.

首頁

尾頁

跳至