自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

jenniecatcat 發表於 17-9-21 21:57
食得多中毒架喎?!

咪係,我媽把白果鍾碎,成pat嘢大半碗,無咩糖水,杰撻撻成碗隊,每次食第一啖已經反胃狀態。
我媽呢d第一代地獄女廚神,當之無愧 !

子爵府

廿年前食三文魚魚生之後腸胃炎入院,之後見到三文魚都諗起果陣嘔吐味.....!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主

複式洋房

回覆樓主

切士多啤梨入面有條好肥美既蟲 自始無再食過
細個有飛蟻跌左落我碗飯我成碗倒左俾呀爸鬧 到依家就算得一隻飛蟻我都好驚

子爵府

回覆樓主

好驚我老豆,由細比佢打到大

複式洋房

回覆樓主

仲有 前夫出軌
到依家未來老公有少少風吹草動都好敏感

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

papagirl 發表於 17-9-21 15:13
5、6歲大嘅時候,我媽媽成日約咗個朋友一齊去睇咸片、鬼片一定要帶埋我去,咸片我會掛住食,但都好記得幾個 ...

我媽又係,成日帶我睇鬼片,又唔比我開燈訓,結果我成日失眠

大宅

回覆樓主:

細個每逢肚痛,呀媽就叫我食保濟丸,有一次呀媽唔係屋企,咁岩又肚痛,於是自己攞d保濟丸黎食,點知食完哽親,仲要濁上鼻,自此到宜家廿幾年,無論幾細粒既藥丸我都唔敢吞,一定要咬碎食

另外仲有6年級個年,因為遲起身趕唔切撘校車,撘lift時見到個咸濕佬係咁望住我,之後出lift,我走去樓下藥房借電話打比呀媽,條咸濕佬跟住我問洗唔洗幫手,我話唔洗之後拿拿聲走,呢次走得甩。第二次又見到佢,因為同成班學生係7-11入面涼住冷氣等校車,校車一到,個個學生都趕住衝出去上車,條咸濕佬趁混亂揸左我個胸一下,自此我見到佢個種類型既咸濕呀叔我都好防備,個咸濕佬係lift到望我既眼神同埋佢個樣我到宜家仲記得

珍珠宮

減齡達人勳章

cathy-tse 發表於 17-9-22 03:21
因為以前細個自由行坐長途車,好急尿!
所以而家坐車半個鐘頭嘅車都要去咗廁所先
...

我都係

珍珠宮

YinYeung媽 發表於 17-9-22 07:50
細個每逢肚痛,呀媽就叫我食保濟丸,有一次呀媽唔係屋企,咁岩又肚痛,於是自己攞d保濟丸黎食,點知食完哽 ...

咸濕伯虎病發就去揾職業嗰d啦, 幾十歲人蝦細路女

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

回覆樓主

試過飲完煲湯個湯煲放咗係地下唔記得洗,兩星期後突然多咗好多蚊滋,諗極都唔明,大洗一次廚房啦,過多一星期聞到臭味...周圍搵源頭,點知打開地下煲蓋一睇,嚇到我連煲蓋都掉咗落地,因為成個煲(超大個煲)連埋煲蓋都係蟲!係蟲!係好肥味既蟲!我估個d係蛆蟲。目測過百條
因為太驚掉煲蓋,搞到地下都係蟲,唔知點算,用殺蟲水唔死,鼓起勇氣執返煲蓋蓋返個煲,諗住直接掉落垃圾站,但又好似唔係幾好,想殺死d蟲先掉。然後開少少煲蓋放水開火一獲熟,全程心驚膽戰個腦一片空白
煲熟後又係大獲...點樣倒咗佢?結果我等我哥放黎清理佢,我話不如掉咗個煲佢啦,佢話我洗返乾淨就用得返啦
但我想講個煲到而家我都唔敢用

禁止訪問

回覆樓主

大宅

KTKTKT5 發表於 17-9-22 08:19
咸濕伯虎病發就去揾職業嗰d啦, 幾十歲人蝦細路女

呢d陰影真係一世我仲好記得條咸濕佬係住22樓,好彩之後都冇再見過佢咋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我老豆一向唔驚曱甴,屋企一見到就大叫佢就徒手捉走沖廁所。我記得大約 8,9 歲時有晚去廁所一打開門見有隻大曱甴趴喺牆度我嚇到尖叫大嗌跑返出嚟,老豆見到入去捉,跟住若無其事行出嚟話有乜好驚,我當時嚇到腳軟坐喺地下,一抬頭佢企喺我隔離踎低,跟住見佢隻手捉實隻曱甴擺喺我小腿上任由佢 d 腳喺我小腿上不停咁抓,仲邊講笑話有乜好驚,我嚇到失聲兼爆喊,之後唔記得點啦,呢個陰影真係一世都忘記唔到。
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

大宅

KTKTKT5 發表於 17-9-21 08:43
(1) 細個熨衫,條嚴蛇係手柄位,拎起左立刻放低,以後一拎個手柄位都望吓先拎

(2)上網睇到有人見過,飲筒 ...

小學時,有同學拿隻鸚鵡丟比我,飛到我身上,嚇到我,直到宜家都唔敢摸雀類,飛埋來就更加恐怖,特別怕麻雀!想起都會起雞皮!

首頁

尾頁

跳至