想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

lai88

你仲記得我呀? 真係好耐冇見,我而家幾好呀!

自從上次小x之後,我調理好個身體,跟住之後有咗,而家個b都出咗世.

我其實响小x之前兩年都已經開始積極做人,搞咗成年幾,都未有,後來發現子宮有瘤同子宮內膜異位,要割,搞掂咗d瘤,休息咗一年,先至可以做人.我响bk睇完人地話去睇吓中醫,咁我咪又去睇,個中醫話我”宮寒”,唔避都唔會有 ,我個心簡直跌到落谷底,試咗大半年,終於有啦,點知小x咗:-( ,我含住包眼淚同個中醫講我小x咗,佢話唔駛:-( ,我心諗,你都唔知我搞咗幾耐先至有,我後來冇再去睇果個中醫,之前個中醫講我個身體好補得,叫我買鹿茸黎”鄧”,咁會好快有bb,我叫呀媽幫我”鄧”,比呀媽 到九彩,因為當其時係夏天,邊有人會進補,我又唔好意思同佢講我想要bb,(但係响bk就可以同d人傾,冇咁”監介”),最後我自己靜鷄鷄”鄧”,有咗 之後我就冇上”想生bb”依到.

我希望下次可以响”嬰兒護理”,”嬰兒飲食”,”親子溝通”到見到你,你要比心機呀,我覺得你同個b只不過係緣份未到炸 ,我都搞咗幾年先有,你都未係好老,加油!唔好介意果d不知所謂既人講既野,激親自己,多d休息,做好準備,知冇?

原帖由 lai88 於 09-3-27 14:48 發表
cake,
我緊記得你啦, 你個名超易記, 因為我鍾意食同埋整蛋糕架!
好耐無見喇,我都好高興見番你 最近好麻....

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cake,

生左B女定B仔呀? 見番你好親切呀....
每個sister都咁努力去試, 你亦係其中一個, 個個都有自己o既辛酸史....好多謝分享你o既經歷.

我呢幾日個心都好亂, 好多野都好擔心, 有時都會驚到手震, 但係又唔知驚d咩咁....我之前有抑鬱時都係咁架, 我都開始擔心自己個老毛病又返黎, 我好唔想呀...我用左年幾時間先治療好, 唔想又過果種日子, 而家諗番起又想喊....好難先可以起番身去努力 "造b", 我一定唔可以再比自己咁樣落去, 所以我會成日提醒自己, 有乜野都會講出黎, 唔會再收埋收埋, 同埋而家同以前唔同喇, 老公好支持我, 佢開始聽多左我同佢呻d唔開心o既事, 例如工作上同埋生bb的事! 上番黎bk, 係想多d睇sister的經歷, 等自己知道我唔係最慘果個, 唔係最可憐果個...上番黎之後, 多左好多新面孔, 咁代表係一件好事, 即係老朋友們都已經成功喇....

原帖由 cake 於 09-3-28 10:45 發表
lai88

你仲記得我呀? 真係好耐冇見,我而家幾好呀!

自從上次小x之後,我調理好個身體,跟住之後有咗,而家個b都出咗世.

我其實响小x之前兩年都已經開始積極做人,搞咗成年幾,都未有,後來發現子宮有瘤同子宮內膜異位,要割,搞掂 ...

複式洋房

原帖由 我想生三個 於 09-3-27 16:16 發表

同財爺一個月搵十幾廿萬人工,叫大學生唔好介意搵四千蚊人工,要平常心對待,一樣道理。

你都係等咗幾個月,呢度好多媽咪等咗超過5年,甚至十年,到果個時候,你再聽返Kelly呢翻説話,就會有唔同感受。做人做事,要懂得顧及其他人感 ...

你個比喻真係好啱, 我地不是針對陳,
換了第二個咁樣講和做, 我地都會咁
講.

唔緊要啦, 大家都係想 relax 吓, 傾
吓計姐.

複式洋房

我同意,佢睇果個醫生喺太子大廈,好多女名星都搵佢的
原帖由 Nique 於 09-3-27 23:33 發表
佢做IUI的 有幾叻姐 佢年紀不大 做1次就得 如果佢做幾次都唔得 就唔會咁沙塵 講野都唔理人感受

複式洋房

佢係收到診所姑娘嘅電話先上去,唔使等,一上到去就直接入何醫生房啦!我都係做呢行,有同事見過佢0添!
原帖由 Ruby06 於 09-3-27 23:50 發表

我以為佢去做consultation ja...
你知la,做iui耍做好多次ga ma....咁應該在好多人見倒佢...

珍珠宮

好媽媽勳章

kelly真係得意忘形, 仲高調過千億新抱,

對佢好反感呀.

大宅

算吧喇...吾好針住佢著吾著高根鞋喇..都係人地既事..
佢自己知道有事個後果係點咪ok囉....
冇事咪lucky囉...有事就真係全世界都覺得佢傻!

而佢既認命言論,意思應該係話去求醫...
因為佢講過如果一年吾得就立即求救..
為求bb冇女人會咁易認命,放棄要bb囉...我諗kelly都係咁睇!!
大家努力喇...你地會係下一個...

男爵府

睇完醫生連埋單都有人(佢經理人鐘珍)跟尾搞掂,
真係....好命水
原帖由 chuchu1211 於 28-3-2009 19:08 發表
佢係收到診所姑娘嘅電話先上去,唔使等,一上到去就直接入何醫生房啦!我都係做呢行,有同事見過佢0添!

子爵府

原帖由 jaycee_mami 於 09-3-28 22:35 發表
kelly真係得意忘形, 仲高調過千億新抱,

對佢好反感呀.

kelly太順境,唔知慘字點寫! 千億新抱有家教修養,如果唔
係點做千億新抱.

子爵府

原帖由 我想生三個 於 09-3-27 16:16 發表

同財爺一個月搵十幾廿萬人工,叫大學生唔好介意搵四千蚊人工,要平常心對待,一樣道理。

你都係等咗幾個月,呢度好多媽咪等咗超過5年,甚至十年,到果個時候,你再聽返Kelly呢翻説話,就會有唔同感受。做人做事,要懂得顧及其他人感受,就算Kelly唔係有心,我都覺得作爲公衆人物,唔好淨係想自己,了解下其他人既感覺,唔係得罪咗人都唔知,對自己都無好處!!

一個苗條既人唔好係一個天生好難減肥既人面前話自己食極都唔肥,一個攞咗5A既畢業生唔好係一個好努力都攞唔到高分既同學面前話自己平時都好少溫書...一個有錢既人唔好話一個家徒四壁既人食埋曬D無營養既Cheap飯盒...都係好簡單既做人道理!!

寫得好好呀

洋房

佢講d咁既野真係hurt到好多人

男爵府

呢個世界有好多人唔識切身處地諗野講野,我地唔好同佢一般見識。

我地努力做好自己份內事,始終會有一日成功。

大家都加油呀﹗

複式洋房

原帖由 blythe_baby 於 09-3-27 23:21 發表
我昨晚睇左...當時都好唔開心...佢命好..梗係咁講....我一向都唔係佢FANS..但佢好快有左BB...我心裡都祝福她...但...她一直都沒好好保護BB(她穿很高的High heel shoes)加上這番說話...覺得她不珍惜...不尊重生命.... ...

我都覺得栢芝是個好媽媽, 雖然她以前既生活好亂七八糟, 但佢在結婚後及生bb後都是一個盡責的好媽媽.

別墅

袁靚靚都係出名直腸直肚之人,人地大肚都沒有好似佢(kelly)咁,出來講好多說話.
而且係娛樂圈都好多人說話率直,但都不是講這些不經大腦的說話.

大宅

原帖由 bb202 於 09-3-29 23:11 發表
袁靚靚都係出名直腸直肚之人,人地大肚都沒有好似佢(kelly)咁,出來講好多說話.
而且係娛樂圈都好多人說話率直,但都不是講這些不經大腦的說話.

係呀.
唔可以話個人"直".就可以亂"up"野.
個人"直",唔係大晒架.

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 Nique 於 09-3-28 00:02 發表
其實佢在報紙都講得好白 佢話本來係有2粒 點知最係得番1個 好明顯係醫生同佢谷左2粒EGGS啦 由此可知 佢講野係無腦的

你咁講又好似有啲印象,曾經睇過有啲報導話佢係孖胎架喎,之後又無啦啦變咗做一個... 嗯... 嗯... 嗯...

複式洋房

原帖由 Ruby06 於 09-3-29 23:38 發表

係呀.
唔可以話個人"直".就可以亂"up"野.
個人"直",唔係大晒架.

咪係, 仲有個好例子, 吳君x 平日把口唔收,
但有了即係封口, 仲唔俾 杜xx 係節目講.

男爵府

我之前在何永超醫生那裏見過她兩次, 每一次她來到後便有何太或姑娘帶她到另一間房等, 直至到她才入去, 而且她走時又會用她的頭髮遮住自己的面, 所以可能冇太多人發, 我都係由於有一次坐在後面的SOFA才唔覺意見到.

複式洋房

lai88,

Sorry,咁遲先覆你,我生咗個b,唔知你仲記唔記得我有個仔,今年都七歲lu, 而家兩個仔,大細仔相差成七年, 加埋個老公,三條仔,真係激都激死呀?

我成日同個大仔講:If you say, you can, you can!你都係呀,而家你老公仲咁support,好好享受兩公婆而家既生活 ,因為當生咗bb,我會覺得同老公冇以前咁恩愛 ,所有bb既野都會放响第一位,話題全部都係bb

我明白你個心好亂同好緊張,你試吓揾d野做,可以令你放鬆,例如走去睇戲,等自己唔好記住要做ivf,我都係咁,今次個bb要開刀,晨早d醫生已經同我講要開刀,因為上次割瘤,今次生唔可以順產,原因係驚陣痛時個傷口會爆,(我生個大仔時係順產),當個姑娘比咗個日子我幾時要開刀,我就驚到同你一樣個心好亂,手都震ma.最係果段日子我就盡量唔去諗佢.

嘜你之前有抑鬱,咁你要多d同人傾計, 唔好鬱埋鬱埋呀,你咁難得起番身去努力b”,唔好諗咁多,d休息 ,得閒上黎bk同人傾吓計,d時間好快就過,祝你心想事成

cake

原帖由 lai88 於 09-3-28 11:37 發表
cake,

生左B女定B仔呀? 見番你好親切呀....
每個sister都咁努力去試, 你亦係其中一個, 個個都有自己o既辛酸史....好多謝分享你o既經歷.

我呢幾日個心都好亂, 好多野都好擔心, 有時都會驚到手震, 但係又唔知驚d咩咁 ...

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cake,

唔洗sorry喎.....hehe...我都唔係好記得你有個仔仔啦....

我都想好似你咁生仔仔呀....因為我老公勁想生仔, 雖然我都無咩所謂, 但係奶奶想抱孫仔, 咁我都想奶奶開心, 所以我都傾向想生個仔仔囉....我反而休息多左 (即係懶左hoho...)無咩心機去行街買野! 不過就睇多左書 (小說), 睇到攰就訓....又幾work喎...

係啦, 抑鬱攪到我成個人都好偏激, 好唔理智, 最大鑊係有一次想跳樓, 係咪好傻呀, 而家諗番起都覺得傻傻地, 但係果陣真係覺得好灰, 可能真係想得太多太多喇...經過果次之後, 老公合作左好多....亦都積極左好多!

好多謝你o既祝福, 我會盡力去接受呢次ivf療程

原帖由 cake 於 09-3-31 10:05 發表

lai88,

Sorry呀,咁遲先覆你,我生咗個b仔,唔知你仲記唔記得我有個仔,今年都七歲lu, 而家兩個仔,大細仔相差成七年, 加埋個老公,三條仔,真係激都激死呀?

我成日同個大仔講:If you say, you can, you can ...

首頁

尾頁

跳至