自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

lumfamily 發表於 18-8-19 23:26
請教一下,我用avios換到cx business class, 請問你知唔知redeem flight ticket 可以得到cx lounge access ...

我前兩年換商務去日本,可以去CX lounge ,到時比張lounge ticket 你的

大宅

seaheart88 發表於 18-8-19 23:17
我近來覺得BA好似好過A M。。起碼都有放位出嚟啊。。A M好鬼離譜成個暑假去東京幾乎都係57,000。。。

我 ...

我同你一樣,用avios 10000/人換去程香港飛羽田,回程月Asia mile 15000/人由北海道回香港直航,之前就有排waiting 幾班香港飛東京,毛啦啦昨天19/8confirm 我一班2/7,冇諗過咁快confirm 倒,但我之前費事等就去avios 換了,最後四張飛比我換埋

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 09:31
我同你一樣,用avios 10000/人換去程香港飛羽田,回程月Asia mile 15000/人由北海道回香港直航,之前就有 ...

我現在係20/7 23:xx hkg->hnd biz

27/7 16:xx cts->hkg econ
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:37
我現在係20/7 23:xx hkg->hnd biz

27/7 16:xx cts->hkg econ

我1/7 Hk->HND JAL Econ 下午機
11/7 CTS-> HK CX Econ下午機

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 09:39
我1/7 Hk->HND JAL Econ 下午機
11/7 CTS-> HK CX Econ下午機

我其實係A M hold 左4/7 hkd -> hnd 08:xx econ

11/7 cts-> econ 16:xx

今日20號其實係deadline。。。但係我一早已經決定唔要。。唔係最靚暑假嘅花期。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 09:42
我其實係A M hold 左4/7 hkd -> hnd 08:xx econ

11/7 cts-> econ 16:xx

因為我都知我呢段時間不是最靚花期,但呢段時間算未開始,酒店平D,暑期活動又未開始,所以才選呢個時間

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 10:22
因為我都知我呢段時間不是最靚花期,但呢段時間算未開始,酒店平D,暑期活動又未開始,所以才選呢個時間
...

我book咗兩晚富良野嘅民宿包一拍兩食。。21/7-23/7。。。好抵呀。。36000yen 。。我見好多人推介嗰間所以我一早就book定啦
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 10:44
我book咗兩晚富良野嘅民宿包一拍兩食。。21/7-23/7。。。好抵呀。。36000yen 。。我見好多人推介嗰間所以 ...

可以pm 我嗎?不是Bnb ,有牌嗎?因為一家大細

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 10:50

http://www.tomarrowya.com/

網上好多人推介呢間。。

另外有一間叫BiBi。。。我屋企人住過都話好好
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

http://www.weshare.hk/japantravelwluck/articles/2064305
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 10:56
http://www.weshare.hk/japantravelwluck/articles/2064305

Thank you

瑪瑙宮

大廚勳章

最貴暑假都應該係富良野嘅房。。我覺得着美英或者富良野都OK。。呢個價錢我又覺得唔貴。。其他嗰啲就可以慢慢選擇

我睇過新富良野王子。。差不多9xxxx円只係包早餐兩晚。。。而舊嘅富良野王子都要60,000円兩晚
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

wingwing729 發表於 18-8-20 11:00
Thank you

佢好似得五六間房。。。所以一定要早啲book。。。我一book好左屋主就send email畀我。。。我喺網上知道屋主jimmy英文唔錯㗎。。。。而且好Nice
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

我介紹呢間係樂天都有book㗎。。佢仲可以乜餐都唔要素泊。。。

但係我比較個發現都係官網比較底
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-8-20 11:05
我介紹呢間係樂天都有book㗎。。佢仲可以乜餐都唔要素泊。。。

但係我比較個發現都係官網比較底

好的,謝謝你

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

Janetmummy 發表於 18-8-19 09:45
準備今個月用 reward cash 換avios, 唸住開個avios 戶口隨便睇吓易唔易redeem 機票,發現要換日本,好似大 ...

我發現新制下,同一個日子响AM有位 (Econ),BA係會無位

男爵府

sophyllis 發表於 18-8-20 13:17
我發現新制下,同一個日子响AM有位 (Econ),BA係會無位

唔係架,我見過一齊有位

大宅

想請問, 我想換AM 10月26號 (夜機) - 10月28號(夜機) 去台北, 而26號要後補, 28號就可以即換, 咁我係唔係照換左先?

大宅

hip 發表於 18-8-21 11:48
想請問, 我想換AM 10月26號 (夜機) - 10月28號(夜機) 去台北, 而26號要後補, 28號就可以即換, 咁我係唔係照 ...

不用馬上出飛,你可以打上hotline叫佢幫你hold住回程,去程做waiting,佢會幫你hold一個月,deadline前如果仲未wait到你可以打上去叫佢extend,直到有齊來回程先出飛

首頁

尾頁

跳至