自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

我覺得係大貓,有次落去改戶口資料又係咁叫我買呢樣買果樣保險,好彩我趕時間耍走佢哋;不過我真係唔明點解簽咁多次都唔睇清楚先簽,簽名就係等於你清楚條款明白自己做緊咩先簽,佢唔畀你睇你咁大個人都識開口問,再睇晒先簽都未遲,究竟行姐啲時間有幾寶貴?加上做得呢啲投資投機一定有風險,無站過包贏包生仔

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

好似老人家凡年齡大過65歲,根據監管條例,買任何理財產品銀行都需要屋企人加簽先可以賣得,所以個銀行職員咪說服佢阿媽同行姐開個聯名戶口,孌相等份保單由行姐持有咁就唔會違規。銀行職員要跑數係無所不用其極,我相信有晒錄音有晒簽名都幾難追得返啲錢,怪就怪佢自己唔小心,簽名完全唔睇文件,佢自己都好大責任!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

銀行職員好有問題

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Michellebaby123 發表於 21-12-27 20:44
唔去保監投訴但上電視講,似乎佢自己都有啲嘢

我都係咁諗,佢應該去咗銀行嘈架啦,可能不得要領先要利用到傳媒?

琥珀宮

Ftmagic 發表於 21-12-27 23:35
嗯,同意,就咁睇行姐想走數
其實唔理乜情況,簽名已經有責任,咁大個人唔好玩啦,今次東張會唔會幫錯人? ...

比銀行告返轉頭都唔出奇

珍珠宮

amycheung08 發表於 21-12-27 20:01

我估係渣X, 我屋企人有戶口, d銀行職員幫佢做左份用 ...

咁賤格

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

感覺似輸打贏要

Love and Kindness are never wasted.

侯爵府

我第一感覺都係「似輸打贏要」

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我幫小朋友簽通告都會睇下份通告係咩先簽啦
咁大個人咩叫責任都唔識
仲想用與論壓力

子爵府

mandy952 發表於 21-12-27 19:56
邊間銀行

渣x上次做定期唔肯比番身份證我,係咁sell 保險。我直頭大叫我而家要走,比番身份證我,點解要迫人聽你d保險,再唔比番身份証我,我即刻報警,才有經理出來,正人渣職員。

伯爵府

行姐亂簽名要負責任,但係果個理財經理手法實在太狼毒。

希望佢攞番啲錢啦。

禁止訪問

牛年勳章

別墅

amycheung08 發表於 21-12-27 20:01

我估係渣X, 我屋企人有戶口, d銀行職員幫佢做左份用 ...

我都估渣x
十幾年前,我老公去渣x入票,
去到櫃位入完票後,櫃位條友話,有d户口上問題,要我老公入房傾,我老公以為户口有事,所以跟另外條友入房,入到去後,原來係叫我老公買保險。
而且,經常打比我老公,叫佢買保險,
前一排又打嚟,叫我老公投資!
我想問,可唔可以投訴佢地滋擾?
最搞笑係,我個仔出糧,我幫佢去渣x入票,當櫃位入完票打簿後,櫃位條友問我,個户口係米我本人,我話係我個仔,我問佢咩事,佢話睇到我個仔户口d錢都係用嚟儲蓄多,想介紹投資產品比佢……
渣x真係好煩,所以佢地出糧,一定係我幫佢地入票,就係唔想比渣x煩。

伯爵府

好明顯個客戶經理, 對行姐亞媽表現到好似關懷備至, 唔係點會入晒屋。 仲話一星期起碼上去食3,4次飯。 所以行媽應該真係超信佢, 而行姐亦可能因為媽咪咁信佢, 亦放下戒心。 諗住個男人應該真係已經同媽咪講清楚晒, 所以落去分行只係簽名, 無問詳細。 啲老人家真係好易氹, 去銀行都見唔少啦…“亞咩太, 你落嚟想做咩呀…唔好係到等啦…入我房我幫係攪啦…怕呢到冷氣大,凍親你呀“ 真係次次都有呢啲場景出現㗎。 有時聽到佢地啲擦鞋奉承嘢, 真係毛管都豎埋

我覺得佢地係收害者。 不過責任上佢地都好難推卸。 只怪個男人手段太好, 而佢地又大易信人。 但都希望佢地可以追討返多少。

別墅

soright 發表於 21-12-28 00:50
渣x上次做定期唔肯比番身份證我,係咁sell 保險。我直頭大叫我而家要走,比番身份證我,點解要迫人聽你d保 ...

我都怕咗呢間嘢
所以,我老公同個仔要入票,我就幫佢地入票打簿。
如要換簿,我就同佢地一齊去換,如果佢地敢收起我老公同個仔身份証,我一定鏟到佢上天花板!

別墅

playhaila 發表於 21-12-27 23:35
我覺得係大貓,有次落去改戶口資料又係咁叫我買呢樣買果樣保險,好彩我趕時間耍走佢哋;不過我真係唔明點解 ...
都有可能, 其實呢家落銀行既時候, 間唔中都有人順手會sell下我野
不過自己買左咩,真係要睇清楚先簽

別墅

babycam 發表於 21-12-28 00:05
感覺似輸打贏要
都唔出奇, 可能試過其他途徑唔得,迫住要出依招

男爵府

Danjunior 發表於 21-12-28 01:29
好明顯個客戶經理, 對行姐亞媽表現到好似關懷備至, 唔係點會入晒屋。 仲話一星期起碼上去食3,4次飯。 ...

係,行姐係有錯,但銀行同職員更加有問題,希望東張幫到佢

珍珠宮

簽名前唔睇清楚文件,可以怪邊個

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

睇佢似係部署復出TVB喇...!!!

首頁
45678...10

尾頁

跳至