自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 veronna 於 09-7-14 21:38 發表
我今日都同個仔去貼左喇. 第一貼應該係比較溫和, 到第三貼先係最勁. 阿仔舊年夏天開始貼, 冬天最涷果三日貼左第二round, 今次已經係第三round喇. 哮喘就冇再番發, 不過鼻敏感就仲有. 希望做埋今round個鼻會再好d. 佢 ...

冬天貼???
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

原帖由 emily22 於 09-7-15 09:34 發表
我昨日都貼左..今年好多人啊mouth:mouth:" />mouth:" /> 要等1個鐘呀

以前唔使點等最多都係3個字..可能家下好多人知道好好..所以多人去貼左

我尋日去政府中醫診所,都好多人,但前後唔駛半個鐘都走得!
我以前都未聽過架,係睇 bk 先知,同今年醫管局有新聞出!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

how much ar
原帖由 webjen 於 09-7-15 10:20 發表

我尋日去政府中醫診所,都好多人,但前後唔駛半個鐘都走得!
我以前都未聽過架,係睇 bk 先知,同今年醫管局有新聞出!

珍珠宮

原帖由 wingogo 於 09-7-15 10:27 發表
how much ar

$150/次!

子爵府

亞女尋晚做左,$120

別墅

我在相熟的中醫師度貼,佢地落重射香,話更好功用

原帖由 hinhinmummy 於 09-7-4 16:33 發表

我個仔試過發燒, 正日貼吾到, 隔左幾日先貼
佢地有個時間比人補貼

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

可唔可以pm多d資料邊度有得做,我好想比2個仔try吓~元朗or天水圍or新界區都好呀~千萬個唔該

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 webjen 於 09-7-15 10:19 發表

冬天貼???

係呀, 醫師話好多人以為定係夏天最熱果三日貼就ok. 但係其實係冬天最涷果三日都貼埋就最好. 所以我地冬天都有去貼. 都係一百蚊一貼之麻. 一年兩round, 每round三貼都係六百個大洋之麻.
Latte, 又名臭TE或臭喵

珍珠宮

原帖由 yan801022 於 09-7-15 13:27 發表
可唔可以pm多d資料邊度有得做,我好想比2個仔try吓~元朗or天水圍or新界區都好呀~千萬個唔該

你去醫管局website 找中醫服務,初伏過左,要出年先做得啦!

珍珠宮

原帖由 Charlotte_mom 於 09-7-2 14:43 發表
剛剛打去, book到, 一次過約晒3個期 (我係新症, 無問題)
多謝報料

想問, 係咪即係一年連續做3次, 跟住要到出年再做呀?
電話公司話冇登記喎,請問點聯系?

珍珠宮

頭先打去政府中醫,話過左期,唔比book。浸會又話full,話連出年都有幾百人排緊!咁係咪過左14號就冇得做?

公爵府

好媽媽勳章

中途加入OK嗎? 我CALL左幾間, 有D話得, 有d話唔得. 今日要決定想加入第二伏
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

珍珠宮

原帖由 Jamesmama 於 09-7-24 12:11 發表
中途加入OK嗎? 我CALL左幾間, 有D話得, 有d話唔得. 今日要決定想加入第二伏

我估應該唔得掛,係要呢 3 日做架ma,話你知得個 d, 做完無效佢都唔駛負責啦 (我衰 d 咁諗啦!)
出年早 d 留意啦!

別墅

原帖由 webjen 於 09-7-24 12:17 發表

我估應該唔得掛,係要呢 3 日做架ma,話你知得個 d, 做完無效佢都唔駛負責啦 (我衰 d 咁諗啦!)
出年早 d 留意啦!

我又唔係咁諗,得又可以早半年見效,唔得咪出年lor,反正唔係貴,no harm。我做果間都話過左初伏就中伏做初伏,第二伏就8月3,呢日本來係for加強濟(唔係人人需要),尾伏又跟返大隊,但亦有d人係遲一日做初伏都話ok,我諗睇師承邊派。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

三伏既每一伏都唔同架, 每一次加多小小, 穴位都有唔同, 第一次小d, 然後再加上去. 至於d藥一唔一樣我就唔知, 因為都係咁既色, 不過我知冬天同夏天既藥就一定唔同. 陣味都唔同架. 所以我估唔可以中途加入囉. 可能既話冬天開始做啦.
Latte, 又名臭TE或臭喵

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

http://www.gloryin.com/index.php/action_viewnews_itemid_1.html

原帖由 VKwan 於 09-7-17 04:11 PM 發表
電話公司話冇登記喎,請問點聯系?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係呀, 我女今日去做第2次, 貼既位已經唔同左
原帖由 veronna 於 09-7-24 01:22 PM 發表
三伏既每一伏都唔同架, 每一次加多小小, 穴位都有唔同, 第一次小d, 然後再加上去. 至於d藥一唔一樣我就唔知, 因為都係咁既色, 不過我知冬天同夏天既藥就一定唔同. 陣味都唔同架. 所以我估唔可以中途加入囉. 可能既話 ...

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 somedo 於 09-7-24 12:40 發表

我又唔係咁諗,得又可以早半年見效,唔得咪出年lor,反正唔係貴,no harm。我做果間都話過左初伏就中伏做初伏,第二伏就8月3,呢日本來係for加強濟(唔係人人需要),尾伏又跟返大隊,但亦有d人係遲一日做初伏都話ok,我諗睇師承邊派。 ...

我又係咁諗, 做好過唔做, 有冇人係太子做過? 見元妳地d post 好似好平, 太子果間要 $390 包跟証喎, 妳地點睇.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

子爵府

好媽媽勳章

想請問一下, 第三伏係8月4日 還是 8月14日. 因為我們仔今日貼完第二伏, 但個醫生叫我老公約8月14日貼第三伏. 但之前有媽咪話係8月4日第三伏. 請問8月14日貼第三伏有無問題. 請知道的媽咪幫幫手,回答

thanks!

珍珠宮

原帖由 GogoCheung 於 09-7-24 16:07 發表
想請問一下, 第三伏係8月4日 還是 8月14日. 因為我們仔今日貼完第二伏, 但個醫生叫我老公約8月14日貼第三伏. 但之前有媽咪話係8月4日第三伏. 請問8月14日貼第三伏有無問題. 請知道的媽咪幫幫手,回答

thanks! ...

政府中醫診所係 8月13 日!

首頁

尾頁

跳至