跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 10:41 發表
welcome supermi1890

cycream ,我決定轉醫生呀,因為睇子宮肌瘤嗰個實在太貴喇,診金$500, u/s $500, 藥嗰啲另計

我打咗去翹康問呀,余啟文新症去到 4 月喇,我最後book 咗廖琳娜醫生,新年後有得睇,唔知佢ok 唔ok 呢 ...

翹康d醫生應該幾好,陳帆都好似ok,我都有朋友睇廖琳娜,都應該ok. 余啟文係好好,所以好多人睇, why not 你都book埋四月余啟文, 再決定which one. 我係舊症都要3月15先有得睇!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 11:39 發表

如果妳想準確知,真係去驗血會好啲,唔使估估吓嘛

係啦去驗血. 我係1月1日last m, 我都係好心急, 22號開始日日check紅d綠d,好好彩果日紅d開始有色, 一日深過一日,之後綠d都出埋, 我26號已經去醫生度confirm, 人人都話我超快!! (因為我要去美國, 我想快d confirm可以book定醫生, b4去前睇一次!) 希望你都bingo, 一齊做10月媽媽.

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

cycream, 我好明顯大食咗呀,一日食至少五餐呀,不過係少食多餐嗰啲

book 埋余啟文?轉黎轉去會唔會唔係幾好架

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 12:30 發表
cycream, 我好明顯大食咗呀,一日食至少五餐呀,不過係少食多餐嗰啲

book 埋余啟文?轉黎轉去會唔會唔係幾好架

我又唔覺有咩問題, 都係同一個clinic. 不過如果你係順產邊個醫生問題唔大, but我係c-section,好concern個醫生好唔好啦!

大宅

好媽媽勳章

好開心呀.,,今朝去左搵醫生confirm喇~~
c6陪我入去一齊聽醫生講ga,,
預產期係2010年10月11日
我諗住過兩星期去私家照BB心跳,,
跟手我地即刻去左QE登記,
QE排左我3月13日再返去抽血~~
希望一切順利啦

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

原帖由 babycatcat 於 10-2-3 12:40 發表
好開心呀.,,今朝去左搵醫生confirm喇~~
c6陪我入去一齊聽醫生講ga,,
預產期係2010年10月11日
我諗住過兩星期去私家照BB心跳,,
跟手我地即刻去左QE登記,
QE排左我3月13日再返去抽血~~
希望一切順利啦 ...

cycream ,乜嘢係 c-section 呀,我book 埋余啟文喇,4月16呀

babycatcat ,再次恭喜妳呀,好快手呀,我仲未去排威記呀,星期五先搞,唔知要排到幾時先有呢

大宅

好媽媽勳章

名字 預產期 第幾胎
LamBoB 9月30日/10月1日 第一胎
netnetmammy 10月2日 第一胎k.k206 10月3日(自己計) 第二胎
Starry2010 10月3日(自己計) 第二胎
casllsac 10月3日(自己計) 第三胎
Fox1111 10月5日 第一胎
cycream 10月7日 第二胎
babycatcat 10月11日 第一胎

大宅

好媽媽勳章

haha,,我宜家22歲,,到時生完bb仲係22

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 12:43 發表

cycream ,乜嘢係 c-section 呀,我book 埋余啟文喇,4月16呀

babycatcat ,再次恭喜妳呀,好快手呀,我仲未去排威記呀,星期五先搞,唔知要排到幾時先有呢

多謝你先 >3<
其實我都唔知佢排3月13算唔算耐呢,,
到時我應該係10 weeks
我都係趁今日放假一次過搞掂埋
宜家唯有等...
其實我都算快手confirm& booking.....
你到時記得匯報一下呀~~
wahaha
我頭先o係私家偷望到佢幫我check果枝棒棒都好深色下
今日係day32,原來兩日前同今日枝紅d已經有好大分別
今日真係深過對照線好多,,有150%以上

大宅

好媽媽勳章

原帖由 rean_chau 於 10-2-3 10:45 發表
預產期十月份既媽媽,你地係幾時驗到BINGO架...

我仲有未月經來(上一個月係2/1),但驗左好多次都係無料到..係咪要去驗血丫.

我係day27紅d40%
day28綠d有個哄,
到今日day32綠d已經100%

子爵府

babycatcat, 妳果然好後生呀,22 歲已經係我n 年前既事喇

我星期五搞掂會再上黎報告架喇,好緊張呀,唔知會book 到幾時呢

我上次都有偷望佢啲棒棒呀,一樣咁深呀,我無再現紅綠d 喇,因為都confirm 咗

我想問呢,我個肚都仲係好似m 痛咁痛法,好擔心有問題呀,會唔會係個著錯床定係因為子宮肌瘤定係因為其他呢?

公爵府

你地係用邊隻隻驗孕棒架?
原帖由 babycatcat 於 10-2-3 12:58 發表

我係day27紅d40%
day28綠d有個哄,
到今日day32綠d已經100%

子爵府

原帖由 rean_chau 於 10-2-3 14:12 發表
你地係用邊隻隻驗孕棒架?

我用clearblue 最新嗰隻digital 棒棒,會顯示埋妳pregnant 咗幾多weeks

公爵府

你係咪採晨早第一篤VV架...同埋呢咁早期會唔會有機會無反應架.因為 直到昨日個結果都係NEGATIVE.
原帖由 Fox1111 於 10-2-3 14:22 發表

我用clearblue 最新嗰隻digital 棒棒,會顯示埋妳pregnant 咗幾多weeks

子爵府

原帖由 rean_chau 於 10-2-3 14:36 發表
你係咪採晨早第一篤VV架...同埋呢咁早期會唔會有機會無反應架.因為 直到昨日個結果都係NEGATIVE.

我係用晨尿檢架,我驗嗰日都day 32 喇,唔知算唔算早呢

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 13:00 發表
babycatcat, 妳果然好後生呀,22 歲已經係我n 年前既事喇

我星期五搞掂會再上黎報告架喇,好緊張呀,唔知會book 到幾時呢

我上次都有偷望佢啲棒棒呀,一樣咁深呀,我無再現紅綠d 喇,因為都confirm 咗

我想問呢,我個肚 ...

c section係開刀.

我自己用綠d驗,本來買咗準而快,唔知點解出唔到色,丟咗!最後醫生幫我驗既驗孕棒就take home做紀念. 我大仔時d紅綠d&棒棒而加重係度, hehe!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 13:00 發表

我想問呢,我個肚 ...

哈哈! 我大babycatcat 差唔多double呀,生得出佢!!
我都成日好似m feel,不過係正常,唔駛驚. 我覺得有d反應係正常,咩都係先要驚. 因為我小產過2次,pregnant時棒棒又淺色,又無咩反應. so, dont worry!

大宅

babycatcat posted咗個清宮圖, 我又係仔! 唔好啦! 不過我上一胎check係女, 結果係仔, 希望今胎都係相反.

子爵府

原帖由 cycream 於 10-2-3 17:01 發表

c section係開刀.

我自己用綠d驗,本來買咗準而快,唔知點解出唔到色,丟咗!最後醫生幫我驗既驗孕棒就take home做紀念. 我大仔時d紅綠d&棒棒而加重係度, hehe! ...

嘩,妳仲keep 住呀,我掉哂喇,不過有影相囉

子爵府

原帖由 cycream 於 10-2-3 17:13 發表
babycatcat posted咗個清宮圖, 我又係仔! 唔好啦! 不過我上一胎check係女, 結果係仔, 希望今胎都係相反.

相反都好喎

首頁

尾頁

跳至