跳至

首頁
45678...14

尾頁

大宅

給各媽媽 :

我在淘寶網看見有波波池買, 本人打算買來在party中給各bb玩及拍照, 但因衛生問題, 不知各媽媽會不會給bb玩, 所以現在我又想各媽媽報名來統計受歡迎程度, 如有25個bb會玩的, 我就買下來 另 100個波波就在反斗城買 (全入大會數) 及 放在大抽獎環節中, 請大家想一想 及 提出寶貴意見,

會給bb玩波波池的媽媽 (每次只容納5個bb及3分鐘 及 2:00-4:00 可以入場玩) :

1. 01-mandy1308
2. 16-kennishoBB
3. 17-Chingchingming
4. 37-ellabady1025

複式洋房

給各媽媽 :

我在淘寶網看見有波波池買, 本人打算買來在party中給各bb

玩及拍照, 但因衛生問題, 不知各媽媽會不會給bb

玩, 所以現在我又想各媽媽報名來統計受歡迎程度, 如有25個bb

會玩的, 我就買下來 另 100個波波就在反斗城買 (全入大會數) 及 放在大抽獎環節中, 請大家想一想 及 提出寶貴意見,

會給bb

玩波波池的媽媽 (每次只容納5個bb

及3分鐘 及 2:00-4:00 可以入場玩) :

5. 49-pookybear

大宅

想問下,個波波池有幾大,bb可否自行扶著玩,還是會安排媽媽在旁照顧,我好想比bb玩,但驚佢企吾穩,另外,個party完了之後咁個波波池點呀?

原帖由 mandy1308 於 10-3-29 13:59 發表
給各媽媽 :

我在淘寶網看見有波波池買, 本人打算買來在party中給各bb玩及拍照, 但因衛生問題, 不知各媽媽會不會給bb玩, 所以現在我又想各媽媽報名來統計受歡迎程度, 如有25個bb會玩的, 我就買下來 另 100個波波就在 ...

大宅

hi, 我剛見到反斗城有得買, 我去看清楚再告訴你知, 等等...

多謝查詢!!

原帖由 dumbo0620 於 10-3-29 17:18 發表
想問下,個波波池有幾大,bb可否自行扶著玩,還是會安排媽媽在旁照顧,我好想比bb玩,但驚佢企吾穩,另外,個party完了之後咁個波波池點呀?

大宅

有關波波池的資料:

在反斗城有得買, $499.90, size是:182cm x 89cm, 相信可以每次有5個bb玩, 但當然要有爸媽在旁邊看住bb啦, 我考慮了反斗城不算太貴及quality的問題, 我決定如有25個bb報名玩, 我會去反斗城買, 並再買100個波波及汽pump等, 放在party玩- 2:00-4:00, 然後當作抽獎禮物放在大抽獎環節裹(上文巳說了), 相信會是大會比錢的最貴的大抽獎禮物了, 希望你們歡迎,

大宅

我影了張波波池相, 但不懂post出來, please help!!!

大宅

what is "請輸入圖片連結地址" ???
我不懂post 圖片, 請幫助 !!!!

大宅

Hello,
我再試post....

大宅

玩波波池的媽媽 (每次只容納5個bb及3分鐘 及 2:00-4:00 可以入場玩) :

6.

複式洋房

2. 16-kennisho[url=http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=acc9358c&cb=%n]BB

[/url]

6. 97-angelkelly

複式洋房

sorry, is 26 - angelkelly

大宅

媽媽專用房 :

有媽媽問有無餵奶房, 會場是有一個專房給只限媽媽用 : 媽媽專用房 (餵奶及換片), 在receiption 旁邊, 我會做指示牌了, 我遲些會一次過列出有關生日會的細節給大家知,

大宅

有媽媽反對波波池 :

有媽媽反對波波池, 我明白有關"波波池"的環節會有媽媽擔心衛生問題, 所以我post出來給各媽媽投票, 我以小數服從多數的方法去決定是否增添這項目, 如有25個媽媽報名, 我就會去買, 並玩完後放在抽獎環節中送出去, 但如有家庭抽中了但不想領取, (因為此終是用過的及衛生問題), 媽媽是可提出不要, 我有兩個方案: 1. 是即時再抽過給下位得獎家庭, 及不要禮物的家庭的抽獎紙即時放回抽獎箱中, 仍有機會抽中其他禮物, 2. 是將這些用過的物品放在最後的環節, 即party完結後, 有興趣要物品的家庭留下, 另作一次抽籤給想要的家庭, 這兩個安排覺得如何, 請給我意見, 其實可能還有其他party會用的物品, 如地席 等等, 可能會另作安排, 到將近party舉行時再公佈落實的方案. 如媽媽想到有更好的安排, 請給我作參考, .

大宅

玩波波池的媽媽 (每次只容納5個bb及3分鐘 及 2:00-4:00 可以入場玩) :

6. 26 - angelkelly
7.

大宅

真係唔該哂MANDY同我地咁出力搞哩個PARTY,睇嚟好節目豐富,好期待!

關於波波池,我是反對嘅,都是基於衛生的考慮同下面幾個原因,希望大家可以考慮吓。當然我亦贊成小數服從多數,只是想將我諗倒嘅擔心同大家分享一下︰

• 我地嘅BB話細唔細話大唔大,有時久唔久都會嘔吓奶嘔吓粥,到時我估都會有好多BB會撞正食奶/粥時間,其實可能就算話玩結果都玩唔倒,就算食完都一兩個鐘,趴吓趴吓撞吓撞吓都驚會嘔,到時D波波碌來碌去,只要有一個嘔,就成個波波池都已經唔駛玩。因唔係一件獨立玩具可以即刻抹,咁多波波都唔知有幾多個會沾倒D嘔吐物,亦冇可能有阿姐即場幫我地消毒個波波池同100個波,我諗大家都即刻唔會玩。

• 放咗個B落去之後仲要預佢唔喊先可以玩倒3分鐘,但我估一定會有BB唔肯、驚、扭計……到時就冇得玩就過咗3分鐘,咁真係用到個波波池嘅BB又少咗。

• 其實個波波池加埋D波,我估都大約會有起碼2-4KG以上,如果抽到嘅家長又要推車/揹BB、攞袋,我諗咁重又大件,好難會攞倒返屋企,亦好狼狽。仲要即場放氣,將D波波收好……真係要搞一輪分分鐘清場都未走得。

• 就算攞走唔係問題,但我估大部份屋企都已經充塞BB物品,連廳都已經變成遊樂場,房就變貨倉,我估咁大個波波池(真係話大唔大,話細都唔細),我估都好難有位放得落,真係想要都要唔倒。

以上係我想像一下到時真係玩嘅情形而諗倒嘅問題,可能有D媽媽會覺得我擔心太多諗多咗,不過我只想將我諗倒嘅同大家分享一下。

原帖由 mandy1308 於 10-3-30 06:03 PM 發表
有媽媽反對波波池 :

有媽媽反對波波池, 我明白有關"波波池"的環節會有媽媽擔心衛生問題, 所以我post出來給各媽媽投票, 我以小數服從多數的方法去決定是否增添這項目, 如有25個媽媽報名, 我就會去買, 並玩完後放在抽 ...

大宅

好正, 你的分析力很強勁, 你所想到的問題比我還多, 我絕對同意你的想法, 這就等各媽媽去分析及投票啦, 我個人就沒所謂, 但我決定如有波波池的環節, 我是不會當抽獎禮物送出去了, 我會另有安排等我想想....

多謝你的超寶貴意見!

原帖由 koyuki 於 10-3-30 23:56 發表
真係唔該哂MANDY同我地咁出力搞哩個PARTY,睇嚟好節目豐富,好期待!

關於波波池,我是反對嘅,都是基於衛生的考慮同下面幾個原因,希望大家可以考慮吓。當然我亦贊成小數服從多數,只是想將我諗倒嘅擔心同大家分享一下︰

我地 ...

複式洋房

6. 26 - angelkelly
7. 36 - pinky08

大宅

爬行大賽:

39.菜菜子媽媽

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我也是唔贊成, 波波池可以好多地方可以租, 當然 Koyuki 所提及也是重要的.

原帖由 koyuki 於 10-3-30 23:56 發表

我地 ...

大宅

hello,

現在的報名只是給我作統計, 用來預算run down時間,到現場再報名的,因時間還早,有BB可能現未識爬,到生日會時可現場參加的:

參加爬行大賽:

2. 19-maycmhui
3. 08.joey7777
4. 06-bbcma
5. 37-ellabady1025
6. 05-robin.g
7. 22-良仔媽咪
8. 36-pinky08
9. 02-carka
10. 03-BBG1
11. 50-kathy_lobb