懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 快樂 於 10-7-3 23:50 發表
但我聽人講,摧生仲痛過自然生,我0係度諗,我上兩胎都咁快,今胎會唔會趕唔到去醫院mouth:mouth:" />mouth:mouth:" />

第一胎我都係催生,因為穿左水都冇反應,不過我覺得同第2胎一樣痛,第2胎痛d tim,唔知係咪因為知係點痛呢?
我又係驚趕唔切呀,上2胎又係好快,上胎由小痛到生都係個幾鐘咋,上次個助產士話,你咁好生,生多幾個都唔怕啦,不過下胎要快d呀,唔係趕唔切呀,我個時仲話唔會生lu,2個夠喇,點知而家又...........

[/url]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Lionkiki 於 10-7-4 00:24 發表

可能我打咗無痛,所以催生個陣又無乜嘢咁~~
Btw,我就係聽過有個第三胎媽咪,一feel到肚痛都未行得切落街搭的士就己經喺樓梯生咗~~~~

下~
咁點算呀,咁大單,好驚bor~

[/url]

男爵府

我生細佬個時,早產, 一覺得似係生得已經即刻call的士,只係搭左20min的士 已經開左7度...
所以今胎都係搵間近少少既醫院

原帖由 natalielin 於 10-7-4 01:15 發表

第一胎我都係催生,因為穿左水都冇反應,不過我覺得同第2胎一樣痛,第2胎痛d tim,唔知係咪因為知係點痛呢?
我又係驚趕唔切呀,上2胎又係好快,上胎由小痛到生都係個幾鐘咋,上次個助產士話,你咁好生,生多幾個都唔怕啦,不 ...

男爵府

叻女呀!
要繼續keep住呀!
小三開始個個發力架喇~

我都想阿仔俾多少少驚喜我..

原帖由 drizzle 於 10-7-3 11:03 發表
我都有good news.就係我個豬女考全級8th,第一次入級十名內.間學校係區內數一數二.不過可能同你地心目中既學校有距離,但我都好滿足:) :)

男爵府

係邊幾錢
原帖由 快樂 於 10-7-3 11:01 發表
仲有而家bk好多mami介紹0個間4d 啦...4d一定唔會錯

男爵府

我好想係女,希望冇照錯啦
原帖由 快樂 於 10-7-3 13:52 發表
千祈唔好信,我有兩個fd唔突肚臍都係仔,我ma個肚臍好深兩個仔都冇突架....我有個fd就一早突肚臍都係女:;pppp:

男爵府

你又係第三胎,頭二胎肚痛今胎5知會5會肚痛,d人話第三胎好快生,怕係車都生得哈哈,
原帖由 Lionkiki 於 10-7-3 23:45 發表

我頭兩胎係催生-->打無痛-->順產;所以今胎都諗住順產。不過我之前係催生所以無經歷過見紅,穿水....etc...而家都有少少擔心到時唔知點........因為好多人話第三胎產程短,話咁快就生咗.....驚驚哋~~~ ...

大宅

放盤放咗一排,幾個月前個市好靜,原本諗住算啦唔賣喇,點知有日返返下工,agent話帶人上來睇樓,到我放工返來,個買家又上來睇多兩次,當晚就賣咗.......
好彩買家見我就來生得,都俾我成2個半3個月交吉期,呢幾日都係頂住呢D熱C人的天氣,四圍睇樓,諗住如果睇啱,早D起租都要,費事到時唔夠時間,焗住有乜租乜.......

公爵府

畀面勳章

原帖由 jess647 於 10-7-4 08:24 發表
放盤放咗一排,幾個月前個市好靜,原本諗住算啦唔賣喇,點知有日返返下工,agent話帶人上來睇樓,到我放工返來,個買家又上來睇多兩次,當晚就賣咗.......
好彩買家見我就來生得,都俾我成2個半3個月交吉期,呢幾日都係頂住呢 ...
呢個時候黎賣之後租?而家d租金都好貴...0係咪太細唔夠住?咁睇0岩屋未?

公爵府

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 10-7-4 01:15 發表

我又係驚趕唔切呀,上2胎又係好快,上胎由小痛到生都係個幾鐘咋,上次個助產士話,你咁好生,生多幾個都唔怕啦,不 ...
你真係好快,一痛要行人喇...我一痛已經5分鐘痛一次架喇...所以都即刻去醫院......

公爵府

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 10-7-4 00:47 發表

係咪baby icon呀,好似幾平,又多相比返你~
係呀.....

公爵府

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 10-7-4 00:54 發表

部機係咪好舊架?
我睇個e生部機都比較新,所以好清楚架,比之前2胎照,係清楚好多架,我自己都睇到,e生一路講,咁我就知自己冇睇錯~
睇你個醫生咩價錢?邊區?有冇4d?

公爵府

畀面勳章

原帖由 natalielin 於 10-7-4 01:01 發表

我以為唔會出tim,不過都冇所謂啦,我本身都係西瓜肚咁,多幾條都差唔多姐,不過唔好係小腿就得~
我第一胎手臂都有,真係橙......

大宅

原帖由 快樂 於 10-7-4 10:06 發表
呢個時候黎賣之後租?而家d租金都好貴...0係咪太細唔夠住?咁睇0岩屋未?

唉....我而家反而係大搬細! 之前生二女因為唔夠住所以買咗而家住緊呢度,我哋就係知道而家租貴,所以諗住捱1,2年,儲多D錢,希望低價買返,我老公再幾年就退休,趁今次樓價升袋返D,望就望第時我唔駛自己一個捱驢仔.........

一路都睇緊,target咗幾種積,不過因為起租期遲,都仲未落實去傾價錢,見步行步.......

公爵府

畀面勳章

原帖由 jess647 於 10-7-4 18:11 發表

唉....我而家反而係大搬細! 之前生二女因為唔夠住所以買咗而家住緊呢度,我哋就係知道而家租貴,所以諗住捱1,2年,儲多D錢,希望低價買返,我老公再幾年就退休,趁今次樓價升袋返D,望就望第時我唔駛自己一個捱驢仔...... ...
但其實我睇舅父就係大屋搬細屋,賺到既錢都駛晒,所以價錢幾好,係咪都應該留間好黎自住啦.....有多餘既樓先拿來賣....唔好意思,我多事左d

大宅

醒目開學勳章

我第一胎有搽, 不過後o黎個肚大得好犀利, 臨尾爆o左d肚紋, 不過就唔係好深色, e+變o左冇色既!!

有d人唔搽又冇紋, 有d人搽d好貴既又有紋, 我覺得係你既就係你, 搽乜都會有!!! 所以今胎一於只係搽d cheap cheap olive oil算數!!!

原帖由 快樂 於 10-7-3 23:31 發表
揸唔揸都咁,我唔揸喇....我見有d人唔揸都冇事,我99生左兩個,一條紋都冇,我老公個姑媽生左三個仔又係一條紋都冇,我估皮膚本身有彈性就唔會爆,我99雖然都五十幾,但佢d肉仲好結實,我仲鬆過佢...只怪我超唔鐘意做運動啦. ...
你快樂~~~所以我快樂~~~

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小湘 於 10-7-4 22:40 發表
我第一胎有搽, 不過後o黎個肚大得好犀利, 臨尾爆o左d肚紋, 不過就唔係好深色, e+變o左冇色既!!

有d人唔搽又冇紋, 有d人搽d好貴既又有紋, 我覺得係你既就係你, 搽乜都會有!!! 所以今胎一於只係搽d cheap cheap ol ...
有d人話關遺傳事mouth: 唔知係咪

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 1199媽咪 於 10-7-4 01:39 發表
我好想係女,希望冇照錯啦
照左3次,冇錯la

大宅

醒目開學勳章

我上兩胎都好快生o左出o黎!!! 由見紅到生出o黎大約7-8個鐘, 我都驚今胎話生就生, 去唔切醫院就麻煩啦!!! (我跨區架!!! 車程要成廿幾分鐘架!!!)

原帖由 Lionkiki 於 10-7-3 23:45 發表

我頭兩胎係催生-->打無痛-->順產;所以今胎都諗住順產。不過我之前係催生所以無經歷過見紅,穿水....etc...而家都有少少擔心到時唔知點........因為好多人話第三胎產程短,話咁快就生咗.....驚驚哋~~~ ...
你快樂~~~所以我快樂~~~

公爵府

畀面勳章

原帖由 drizzle 於 10-7-4 22:48 發表
有d人話關遺傳事mouth: 唔知係咪
我覺得係呀,我似mama

首頁

尾頁

跳至