自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 小黑咪 於 10-8-2 23:11 發表
仲慘過做雞呀, 摑警察判感化咋, 一蚊都唔使比, 果8千係罰唔肯吹波仔同危險架駛呀.

八千大把人比得起啦, 咁第時個個醉駕係咪比八千就可以唔吹波波???

琥珀宮

成為案例既話,將來任何人醉駕打任何人包括警察,只要睇多D《家有喜事》周星馳點扮有精神病既人,咁就打幾多次都唔洗坐監,逍遙自在,仲可以出國梳乎添。

正義女神,妳塊掩眼布俾人拆左喎!!!今次好肉酸。

大宅

我睇完個post 攪到訓唔到有情緒病, 係唔係可以大條道理打完人賠錢了事呢?? 有好的學歷及家庭背景的人理應知道不可隨便打人先係 , 打警察wow, 判感化?? 打隻狗都判得重過佢啦 , 唔通警察連狗都.....

定係歧視學歷底又無錢既人

大宅

有$就 香港的法律

伯爵府

好媽媽勳章

我都會去
原帖由 rabbit75 於 10-8-2 10:45 發表
有遊行我一定去!!!!!!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔知我打左3次警員....我第1次會唔會罸錢算數呢@x@唔知第3次又會唔會感下化...去外國醫下呢...我諗我都洗定8月15坐定定啦@x@

大宅

好媽媽勳章

原帖由 paklok 於 10-8-1 21:32 發表
無計....
報有病真係大晒~

just see when will be the next time, no harm for her because no matter what she does - will not be put to jail. she has the 'wong pai' on hand - - - i am sick.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 junechoi02 於 10-8-2 11:18 發表
真係男到震啊...係3次啊...3次都用同一個理由、竟然咁都可以接受、係咪當我們傻架...估唔到hk都係咁官官相護,,,,:;pppp: :;pppp:

of course

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chaaa 於 10-8-2 10:23 發表
之前特首又話要嚴打醉駕, - - - only for regular citizen, not those have special background
佢宜家醉酒駕駛撞左車, 仲唔係第一次, 係咪要佢車死人先得????? - - - No, because will only be defined as unfortunate. only the victum happened to be appeared at the location at a wrong time . you can only blame it is the victum's fault to be there, nothing wrong with her. SHE IS INNOCENT.

大宅

畀面勳章

做警察以後小心d喇,佢呢次都唔洗坐監之後打得你地再金d

禁止訪問

別墅

不過我想知道以往其他襲警案例係點判,因為周時新聞話有人醉酒鬧事,咬及踢傷警察等,可能也不用坐牢,只因小人物無人報導。

不過最大問題係不是襲警是否坐牢問題,而係每次都話有病來求情,
1.究竟係真定假病
2.若果真病有無睇醫生
3.若果睇醫生係唔係醫極都唔好
4.若果無睇醫生係唔係要盤入小欖接受治療。
5.法庭方面係唔係一定要信醫生?
6.以前有d大案正在審理時醫生證明被告失憶,釋放後又可以回復正常。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

個police 話, 咁我比8000, 可唔可以摑番佢一巴?? 另個8000係比政苦定係個police???

侯爵府

裁判官"阮偉明"一定前途無限啦, 簡直係一片光明, 咁牽強o既理由都比佢諗到.
有冇人知, 如果呢D法官做得咁差, 係唔係可以炒o既呢?

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

法律已死

複式洋房

我都覺得有無天理, 有錢有地位就咩都得, 咁姐等同只準周官放火不準百姓點燈啦. 無天理呀........咩判官黎架.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

男爵府

士多啤梨蘋果橙, 香蕉西瓜水蜜桃.

首頁

尾頁

跳至