跳至

首頁
45678...14

尾頁

男爵府

之前anson 爬左上張 long 腳凳 (買sofa時送既), 之後扶住window企係度睇街. 百厭到死.

宜家又以為自己好叻,成日唔扶野四圍行, 有時行得好,有時成個醉酒佬咁行幾步碌左係度.

原帖由 AsWife 於 11-2-23 11:02 發表

今日又有新搞作 - 爬凳仔....話說我買既potty 有蓋可以當凳仔 (long高腳坐大人toilet),佢見到就自己爬上去係書架度搵餅食......
張highchair 我較到好低﹐方便我今朝坐係地下餵粥。點知夜晚佢自己'琴’上去.... >__< ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-23 12:08 發表
之前anson 爬左上張 long 腳凳 (買sofa時送既), 之後扶住window企係度睇街. 百厭到死.

宜家又以為自己好叻,成日唔扶野四圍行, 有時行得好,有時成個醉酒佬咁行幾步碌左係度.

...

快啦~ 到時看牛牛~

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-23 00:55 發表
唔痛就無野,痛時就周身唔自在

ai....好難想象.....

男爵府

畀面勳章

原帖由 YuHangMum 於 11-2-23 11:07 發表
佬佬都好鍾意爬上凳, sofa, 床, 但就未肯行 or 放手企!

you'll be surprised soon!

男爵府

畀面勳章

今日係朋友屋企﹐ 阿女見人地有 NDS 玩﹐自己想要又唔識得講﹐佢竟然一連做左三個動作:請請﹐ bb手語既 "more" & "please"
哈哈﹐係屋企我會鼓勵佢有要求就要‘請’ or 'please'

男爵府

宜家都已經日日看牛.

原帖由 AsWife 於 11-2-23 12:48 發表

快啦~ 到時看牛牛~

男爵府

今日就差少少, 有一條頸扯住扯住咁.晏d要去拉頸啦.
原帖由 AsWife 於 11-2-23 12:52 發表

ai....好難想象.....

男爵府

anson 就會講"俾俾". 因為我地成日叫佢俾野我地sharing, 結果佢識講 "俾", 指下個鼻話"鼻鼻".好多相似既音都會發出黎.

不過有時佢想要某一d野,就一味係度"咪咪咩咩",就真係唔知佢講咩

原帖由 AsWife 於 11-2-23 14:23 發表
今日係朋友屋企﹐ 阿女見人地有 NDS 玩﹐自己想要又唔識得講﹐佢竟然一連做左三個動作:請請﹐ bb手語既 "more" & "please"
哈哈﹐係屋企我會鼓勵佢有要求就要‘請’ or 'please' ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-23 14:28 發表
今日就差少少, 有一條頸扯住扯住咁.晏d要去拉頸啦.

O__O 小心....
可唔可以八卦下係咩原因整親?

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-23 14:32 發表
anson 就會講"俾俾". 因為我地成日叫佢俾野我地sharing, 結果佢識講 "俾", 指下個鼻話"鼻鼻".好多相似既音都會發出黎.

不過有時佢想要某一d野,就一味係度"咪咪咩咩",就真係唔知佢講咩

...

ahahaa.
我發覺bb多口左﹐好多時會主動嘗試copy我地講既野

不過我老媽試過好多次教佢叫'婆婆‘但佢唔學﹐仲會扯開話題up D 其他野.... or 手指第二度... kakaka

子爵府

EMMA好叻女呀.

哈哈﹐係屋企我會鼓勵佢有要求就要‘請’ or 'please' ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 Almaz 於 11-2-23 15:12 發表
EMMA好叻女呀.

我當佢貓咁train.... wakakakaa

男爵府

唔知. 可能姿勢唔好

原帖由 AsWife 於 11-2-23 14:58 發表

O__O 小心....
可唔可以八卦下係咩原因整親?

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-23 15:51 發表
唔知. 可能姿勢唔好

希望妳快D好返~
呢兩人輪到我感冒... >___<
眼水鼻涕....好辛苦~

大宅

好聰明... 呢D動作係平時咗就有回報的動作 ^^

22sept09(22wk4d): 1.63lbs
28 Jan 10(10days): 3.088kg
27 Mar 10(2M10D): 4.7kg
27 May 10(4M9D): 5.6kg

大宅

Hi Hi
今日(星期六)長週, 好多同事都好奇怪點解今日重要返, 冇計... 好悲哀 (老細勁度).
下星期一 (上午) 就 finished, 好期待
:loveliness:

我的小寶貝: 關雅憬
有了妳, 我的人生變得更充實、更美滿  -*o^-

男爵府

畀面勳章

原帖由 carol_kwan1312 於 11-2-26 11:33 發表
Hi Hi
今日(星期六)長週, 好多同事都好奇怪點解今日重要返, 冇計... 好悲哀 (老細勁度).
下星期一 (上午) 就 finished, 好期待
:loveliness:

another full time mama~~~~

男爵府

好羨慕,也佩服全職媽媽作這麼一個決定.

大宅

GOOD MORNING
FB block 咗, 上嚟呢樹chat吓.

p.s. 倒數中......

我的小寶貝: 關雅憬
有了妳, 我的人生變得更充實、更美滿  -*o^-

男爵府

加油加油.

首頁
45678...14

尾頁

跳至