興趣嗜好

跳至

首頁
45678...18

尾頁

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-24 23:59 發表
你而家變左5人家庭,咪可以換個個大d既單位囉???? 係咪????
唔知呢!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 快樂 於 2011-3-24 23:15 發表
我生完真係變左性冷感
生完幾個月係會對呢d野提唔起勁架.............我都過左成8,9個月先叫做正常返....之前佢掂我,我就火滾架啦~

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:08 發表
但係你老公個心係仲想追個仔......就算你唔想....唔包幾年後,佢又要求你生,你會唔生嗎?
我真係勁唔想生,如果可以唔生就最好,生黎唔知做咩?又唔係包生仔....

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:12 發表
唔知呢!
如果想搬大d,問問房署囉~ 我媽都係住公屋架...之前得2公婆時,得200呎左右,之後生左我同細佬...就可以換到4xx呎啦~

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:13 發表
生完幾個月係會對呢d野提唔起勁架.............我都過左成8,9個月先叫做正常返....之前佢掂我,我就火滾架啦~
因為希B唔乖,佢都冇咩機會掂我

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:14 發表
我真係勁唔想生,如果可以唔生就最好,生黎唔知做咩?又唔係包生仔....
男人對呢d野,有時都會有死心不息既心態!

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:15 發表
如果想搬大d,問問房署囉~ 我媽都係住公屋架...之前得2公婆時,得200呎左右,之後生左我同細佬...就可以換到4xx呎啦~
不過老公話住呢度好,唔想搬

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:16 發表
男人對呢d野,有時都會有死心不息既心態!
希望過多幾年佢唔想,不過屋企多個BB,其實好開心,但一諗起佢地越大越唔乖就

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:17 發表
不過老公話住呢度好,唔想搬
而家當然冇問題啦,不過你3個女開始大,就可能出現問題....此中女孩子都想有自己間房....

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:20 發表
而家當然冇問題啦,不過你3個女開始大,就可能出現問題....此中女孩子都想有自己間房....
我都係咁諗,而家佢地細,遲D先算!

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:21 發表
我都係咁諗,而家佢地細,遲D先算!
唔好講你,我都為左住而頭痕........同99住真係一千個難頂....

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:23 發表
唔好講你,我都為左住而頭痕........同99住真係一千個難頂....
係呀!所以果時點都要搬出黎,真係好開心,同老公感情都好左!

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:25 發表
係呀!所以果時點都要搬出黎,真係好開心,同老公感情都好左!
你老公肯聽你話搬出黎就好囉...我果個...一哭二鬧三上吊,佢都唔肯搬走...........原因係佢覺得痴住亞媽點都好d....搬出黎,個個月洗多1萬幾千開支,不如留返d錢自己洗多d唔好...都唔知咩人黎~

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:19 發表
希望過多幾年佢唔想,不過屋企多個BB,其實好開心,但一諗起佢地越大越唔乖就
不過你生完3個都仲咁後生,就真係仲有大把時間&機會考慮會唔會生多個...(你老公想)

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:29 發表
你老公肯聽你話搬出黎就好囉...我果個...一哭二鬧三上吊,佢都唔肯搬走...........原因係佢覺得痴住亞媽點都好d....搬出黎,個個月洗多1萬幾千開支,不如留返d錢自己洗多d唔好...都唔知咩人黎~ ...
其實同呀MA住真係有好處,慳番好多,我都明,你同佢講,你想自己有個家LOR...我寧願住公屋都要搬出黎住,以前真係好唔想住公屋架!,就係唔想對住我99

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:32 發表
不過你生完3個都仲咁後生,就真係仲有大把時間&機會考慮會唔會生多個...(你老公想)
0係想生BB既時候都想揾包生仔方架喇!

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:35 發表
其實同呀MA住真係有好處,慳番好多,我都明,你同佢講,你想自己有個家LOR...我寧願住公屋都要搬出黎住,以前真係好唔想住公屋架!,就係唔想對住我99
我有同佢講想有自己個家,佢就答我:而家暫時冇,將來會有.....我問佢幾時呀?佢就話:等下啦,比d耐性(其實係講緊冇限期)....唉......吹漲....

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:36 發表
0係想生BB既時候都想揾包生仔方架喇!
不過如果你真係再生,壓力仲大大大大...........

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 11-3-25 00:42 發表
我有同佢講想有自己個家,佢就答我:而家暫時冇,將來會有.....我問佢幾時呀?佢就話:等下啦,比d耐性(其實係講緊冇限期)....唉......吹漲....
遲D生多件,你99果邊夠唔夠住?

水晶宮

原帖由 快樂 於 2011-3-25 00:49 發表
遲D生多件,你99果邊夠唔夠住?
有3間房,一間99,一間我地,一間"吉"左(放哂雜物)...如果遲d真係多個bb.....我就的起心肝清左"吉"房d野...買張上下格床比我2個女訓,細b跟我地訓,唯有咁..........

首頁
45678...18

尾頁

跳至