家庭理財

跳至

首頁
45678...37

尾頁

別墅

Re: 偉易達(0303-HK)

Ron,

我個人也看好179, 5個幾時已經想入, 可惜行內人士(我個行)唔睇好佢, 妨礙o左我自己o既決定!

大宅

想問大家對3389新宇亨得利有無comment?
thanks
~-~-~-~-~-~wingwingchu

大宅

3389不是太多大行有分析,趨勢是向上,但很難去估計會升到邊度,亦有機會繼續升.

買這些股,惟有set好止蝕,上升便持有推高上賺�蝕,下跌則進行紀律止蝕. 止蝕可定在5.17附近.

不過,可以的話,集中找一些多些資料的股票,而又有一定實力的,會買得更放心.

剛剛買了506, 5.05入,止蝕放在4.91. ^-^ 要自己研究才好買.

至於508,仍是等待中.

Ron38.
「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

大宅

自小至大都很喜歡投資了,所以,逢是投資方面的都會見我的參與.

我喜歡長線,持有的330�52 便是03至04年買入便持有. 我更喜歡基金,因為,這是我見到最好又最簡單錢搵錢的投資工具.

至於短線,我喜歡分散投資,只佔組合under10%. 這,算是自己的興趣吧. 

記得,投資要分散,投資得有策略,有系統,有自己的主見,從投資當中不斷學習,是自己認為最快樂的其中一件事。

^^

Ron38

「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

別墅

kikilala 寫道:
止賺 lu

telly how about you ?

Me TOO 止賺 at $3.3
唔好貪心ma ``` 我諗升o左噤耐是時候休息了
wait another chance
anyway, thank you very very much

禁止訪問

大宅

Re: 中糧(0506-HK)

提一提, 506的止賺可以推上至5.32. 上升便由得佢. 不過留意, 很多報紙建議, 所以要小心.

至於508, 我買返小小@3.03, 不過, set了止蝕在2.9.
Set完之後, 便又安心工作了.

^^

Ron38

Ron38 寫道:
剛剛買了506, 5.05入,止蝕放在4.91. ^-^ 要自己研究才好買.

Ron38.

別墅

Ron,

今日604 hit 過2.6, 有無比佢震o左出o黎??

洋房

我2.66入咗小小,唔担心,收市USD2.71啦
Shown媽媽 寫道:
Ron,

今日604 hit 過2.6, 有無比佢震o左出o黎??

別墅

Ron,

506 already 6.24

大宅

^^ 好開心.

6元了. 投資股票很難嗎 ?! 其實, 只要自己進深研究, 很簡單也會有不錯的成績. 不過, 當中是有一個過程, 去不去試, 就要自己決定了.

不是每隻也賺錢. 不過, 只要賺比止蝕多很多便可以了.

股票, 還是自己一個人投資開心些, 因為,每個人的background也不同, 不過真的, 也要花不小時間. 有時間, 看看我介紹過的書啦.

^^

Ron38

Ron38 寫道:
提一提, 506的止賺可以推上至5.32. 上升便由得佢. 不過留意, 很多報紙建議, 所以要小心.

至於508, 我買返小小@3.03, 不過, set了止蝕在2.9.
Set完之後, 便又安心工作了.

^^

Ron38

[quote]
Ron38 寫道:

Ron38.
[/quote]

禁止訪問

別墅

kikilala 寫道:
Ron,

508是時候買返未? 3元好大支持

kikilala,
你又 buy 508 la 等我都留意下先

大宅

不買住, 因為仍是很小成交+無動力.

升上3.07才留意啦.

^^

哈哈, 我隻506仲未放, set了止賺在6.56.
有時間, 可以留意下604啦. ^^

禁止訪問

大宅

^^ 因為要錢買506.

哈哈. 有時間可以和你分享點整'系統'.

Ron38

禁止訪問

別墅

Ron,

604 HIT 唔 HIT 到您呀?

大宅

^^

506止賺了. 604 hold, 992已有微利.

Ron38

別墅

哦....您又入左992
有咩高見呀??

我都入左dd 910 & 78, 點睇??

首頁
45678...37

尾頁

跳至