自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:sleepybaby 的帖子

禁止訪問

回覆:生仔唔洗愁,生女唔一定好.......

子爵府

唔覺生女既會話生仔唔好,
反而我生兩個女,
D三姑六婆成日話我兩個女,幾時追仔,
有個仔好D,
包括我奶奶,我啊媽,
成日話我生女係洩本貨
自己都好煩,生女確係多嘢擔心,
又驚佢唔識保護自己,
俾人蝦,俾人呃,
第二時夜D返屋企又擔心,會唔會有危險,
自己做女嗰陣都遇過色狼,
真係女幾多嘢要擔心

家龍mA  單係bk已經時不時有生女既媽媽出post講生女幾好..生仔幾唔好啦  發表於 13-9-19 10:41
shpfamily  生女真係擔心多幾重....  發表於 13-9-19 09:42

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

從來唔覺得仔就一定曳喎,可能我屋企已經有兩個超級無敵嘅小妹妹啦!同埋我個兩歲幾大嘅仔都好乖好聽話,唔難搞。

別墅

引用:是但啦,仔女都有衰人,亦都有孝順。。如果

原帖由 MrsSingSing 於 13-09-19 發表
是但啦,仔女都有衰人,亦都有孝順。。
如果自己的仔/女將來唔痴家,做呀媽既一樣只會幫住自己仔女,去怪責 ...
好明顯做99一定冇咁開心啦!

男爵府

識教ge話生仔生女都沒問題!

伯爵府

引用:都係教育問題

原帖由 波蘿包1 於 13-09-18 發表
都係教育問題

大宅

有感而發啫,唔係話搞大人個肚好,係隔離想生BB板有個妹妹問大肚驗DNA 因不知誰是老豆,生女就要擔心呢D,都咪話唔激死

男爵府

引用:Agree!+囝囝也可以很冧! +

原帖由 Moonlight819 於 13-09-18 發表
Agree! 囝囝也可以很冧!
係呀!我的仔試過同學请他吃零食、他覺得好好味、特地留返一半帶回家给我试 :)

男爵府

引用:回覆+zitzai+的帖子我老公都係,一個月未必

原帖由 ChinoB 於 13-09-18 發表
回覆 zitzai 的帖子

我老公都係,一個月未必打一次電話俾佢呀媽.一年未必見兩次.
me too. 我老公都係。但這些事都是互動的、我99、62 亦冇關心過我老公!老公生日那天62打电話比他,sorry 唔係同你講“生日快樂”, 而是叫我老公拿钱比他!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:成日見D+JM講想生女,其實生仔0既唔好失望

原帖由 sleepybaby 於 13-09-18 發表
成日見D JM講想生女,其實生仔0既唔好失望,其實生女都唔係一定好,男仔係細時百厭D,天性使然,但入左青春 ...
認同

男爵府

聽完個心都安慰d, 因我生左兩個仔喔

珍珠宮

好媽媽勳章

我奶奶有一個囡 (即我姑仔), 自細好乖好叻完全不用操心, 學業和事業都非常好......但係無拖拍無著落, 成日留在家, 奶奶內心好焦急, 怕佢老左孤仃仃. 我估生囡最大的憂心就係怕囡囡嫁唔出/嫁得唔好.

禁止訪問

侯爵府

引用:不過話說回頭,有個case大家想吓!如果老公

原帖由 LittleRoxie 於 13-09-19 發表
不過話說回頭,有個case大家想吓!如果老公買樓收租寫奶奶名,家變都有份。但老婆買樓收租,大條道理寫自己 ...
女人不嬲都霸道小氣架la…男人樣樣無所謂,至緊要唔好煩到佢就得~我自己係女人,但係好多時怕佐好多女人既性格丫~

男爵府

忤逆起來!仔女都有機會 關咩仔定女呀係關父母識吾識教姐

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實我覺得仔女都係一樣
係乖就乖
唔乖就唔乖!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:但事實我身邊顧家既係女多過仔我C6算顧家,

原帖由 kirstyau 於 13-09-18 發表
但事實我身邊顧家既係女多過仔我C6算顧家,但佢超懶唔願返男家,佢媽打黎一定叫我聽(怕煩),佢唔係 ...
Yes

珍珠宮

回覆 sleepybaby 的帖子

其實仔女乖唔乖,都係睇父母由細點教,無一定係男好動,女係扭計的.

mydearson  同意!  發表於 13-9-19 09:41

首頁
45678...13

尾頁

跳至