自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

其實... 係無得封眼架.
如果你唔係好陰好嚴重, 可以幫你封完睇唔到不過唔代表唔會追住你.
但我有d 朋友係完全無法, 佢地只可以帶定個法器同埋定期搵師傅睇下. 不過都有機會比煞追到. 其實開光嘅野, 法器, 地主, 係好邪嘅都會擋唔到.
我d 朋友見到唔掂真係會走得好快, 我都試過比人捉住跑避飄飄
你試下去查下日腳先, 查到咩事先. 到底係本來就住係度呀? 定係街惹到?
隻飄已經入咗屋你唔好亂化寶. d 人話咩有時d 飄可以幫到你, 但人地係有間房/ 租成間屋比哂佢住. 普通人唔會咁做, 最好可以請走就請走. 請唔走... 就再諗諗...

講開話你知, 我朋友住上水, 有一次行過比個道教師傅 (好似係茅山, 一定唔係全真, 唔係粉嶺個間蓬x) 講話同佢有緣, 個師傅一望就知佢發生咩事 (佢細個住咗係有人自殺嘅祖屋, 無啦啦開咗天眼, 成日惹到). 之後贈佢兩句, 朋友後來就有去佢地個廟度修練下, 好似仲比咗樣法器佢... 睇下你個女有冇呢d 緣分有人幫到佢..

珍珠宮

畀面勳章

rebornarmy 發表於 14-8-19 16:53
又要包容B6 ,而家連阿飄都要包容..香港人真係慘><
又係WO,

不過我見到果D應該唔係家鬼都唔係跟住我,

似係路過比我睇多D, (因為次次唔同人,我估冇理一間屋有咁多隻卦)

所以費事理佢, 想收返路費又怕佢比陰司紙我

銀行又冇得唱返港紙

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 brainmum 於 14-08-19 發表唔

原帖由 Koey0729 於 14-08-19 發表
我做咩要嚇人? 睇#107 而且我由細到大成日見到同感應到 我嚇人又冇得益

...
撐你呀,係會惹好多!仲會唔走日日等住。只係信佛既人唔怕,自問修為未到,我都唔敢聽。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我之前都撞過,比2隻野跟住我架車仲要比相

原帖由 sui019 於 14-08-19 發表
我之前都撞過,比2隻野跟住我架車
仲要比相方都5識既2個人同時暗地裡同我地講。。。。。同一番一樣說 ...
點解無端端會咁諗?

男爵府

畀面勳章

MWM 發表於 14-8-19 12:42
你地有無係屋企開傘?
唔開得遮架

我平時落完雨都會開左等佢乾

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

YuYuMother 發表於 14-8-19 17:36
點解無端端會咁諗?
可能以為O個對男女係我仔女掛。。。

公爵府

seaman1982 發表於 14-8-19 17:34
撐你呀,係會惹好多!仲會唔走日日等住。只係信佛既人唔怕,自問修為未到,我都唔敢聽。

...

一心向佛既鬼又會有幾惡?
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

水晶宮

引用:Quote:MWM 發表於 14-8-19 12:42 你地有無

原帖由 sailorkitty 於 14-08-19 發表
唔開得遮架

我平時落完雨都會開左等佢乾
我地公司個個都開左擺係pantry掠乾架

大宅

chrischo2002 發表於 14-8-19 15:07
咁你們會點樣整乾把傘?

yes yes,

I want to know too..... !!!

how to make the umbrella dry ?

pingling13  X2  發表於 14-8-19 18:29

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:seaman1982 發表於 14-8-19 17:34 撐

原帖由 brainmum 於 14-08-19 發表
係唔惡,但唔惡唔代表我唔驚。

水晶宮

sui019 發表於 14-8-19 17:44
可能以為O個對男女係我仔女掛。。。
唔好意思,我講得唔清楚。
我意思係點解對男女鬼會以為你可以載佢地去想去既地方?

大宅

引用:Quote:seaman1982 發表於 14-8-19 17:34 撐

原帖由 brainmum 於 14-08-19 發表

無錯 鬼吾一定惡 但如果同隻鬼共存一段日子 大家個磁場吾同 佢地架磁場一定影響人 有無見過d人佢身体冇病冇痛 但好多人一睇就覺得佢面色好差? 呢d人咪聚左陰氣囉 編輯後補充番一句: 試問一個人聚左陰氣對自身系好定壞呢?
其實好多野都各師各法 而且BK會員見識多 我相信呢度好多媽媽都系關心樓主 盡力將自己所見所聞講出黎希望幫到樓主姐

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

vivian_wong123 發表於 14-8-19 13:39
去香燭舖, 買個念佛機, 即係(南無阿尼陀佛)果D

多D開著佢播出黎

千萬唔好呀 D 人話其實會越播越吸引到佢地
佢地都鐘意聽佛經

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

YuYuMother 發表於 14-8-19 17:52
唔好意思,我講得唔清楚。
我意思係點解對男女鬼會以為你可以載佢地去想去既地方?
...
我都唔知,神婆咁講,我就咁聽。我仲發老公脾氣,做咩好跟唔跟,跟我架車不過。。。之後,我地想返起,O個日我地有去過醫院接姑9同佢BB出院。。。。關唔關事,就不得而知。。。

YuYuMother  ic  發表於 14-8-19 18:00

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:YuYuMother 發表於 14-8-19 17:52 唔

原帖由 sui019 於 14-08-19 發表
我都唔知,神婆咁講,我就咁聽。我仲發老公脾氣,做咩好跟唔跟,跟我架車不過。。。之後,我地想返起 ...
咁樣係醫院返工嘅人咪好……

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 sjssjssjs 的帖子

請教一下,咩叫查日腳?我成日都聽人講,但對呢個詞語唔太了解。真心求教

公爵府

Onlok 發表於 14-8-19 18:07
咁樣係醫院返工嘅人咪好……

日日x跟尾
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

男爵府

Koey0729 發表於 14-8-19 17:58
無錯 鬼吾一定惡 但如果同隻鬼共存一段日子 大家個磁場吾同 佢地架磁場一定影響人 有無見過d人佢身 ...

真的好多謝各位!! 我就係知BK既媽媽,見多識廣才發post求救!

大宅

kariswinnie 發表於 14-8-19 18:11
真的好多謝各位!! 我就係知BK既媽媽,見多識廣才發post求救!
Relax. 件事一定會得到解決架

男爵府

我睇唔到呢D野、但如果就比野壓我耳仔開始會拍拍聲
成個人勁迷迷糊糊起唔到身
我一feel到就嶺野我c 都爭扎要清醒

仲有大聲爆粗
因為一個人住唔壯下膽唔得

首頁

尾頁

跳至