單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

你真係好鬼風趣~~笑死我

原文章由 媽子 於 08-1-14 00:15 發表

來貨短缺
請貴客耐心等候
不便之處 敬請原諒

阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

別墅

個個以為我識你架~~講真~~~你係邊個我都唔知= ="

原文章由 gegegutgut 於 08-1-14 01:25 發表
點解冇我份既?!:-( :-( :-( :-( :-(

[quote]原文章由 yannesng 於 08-1-13 22:44 發表
你睇得都幾準,我本來就係一個唔修飾言語既人,大家夾到就會好好囉,我朋友 ...
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

禁止訪問

別墅

原文章由 yannesng 於 08-1-13 23:41 發表
唔係d骨氣阻住~~我都情願拎,人地唔洗做~日日去shopping~high tea~~不知幾正= =~~

阿a同阿b講,有人同佢講拎綜援都唔知幾好,日日唔駛做,又可以去shopping、high tea,不知幾正,阿b又同阿c講,嘩,拎綜援d人都唔知幾好呀,個個月拎成萬銀,唔駛做又餐餐出街食...如是者去到阿z,你問番佢邊個話你知架,一直問番上去都係個句,有人話囉,係人都知架啦,原來都係以訛傳訛,每樣人都有壞份子,我唔夠膽話拎綜援既個個都好慘,個個都係真正需要,但我想講一句,係呢群真正需要拎綜援既朋友入面,佢地未拎綜援之前,你估佢地有冇做野有冇交過稅?有時我覺得唔係親眼睇到親耳親到,都唔好講得咁死囉,我唔係拎綜援架,但我覺得你咁講野對d真正拎綜援既朋友好hurt囉,上次綜援比多一個月綜援金,我個個拎綜援既朋友係喊住咁同我講,佢地寧願唔要呢個特別金,因為平日已經比人話佢地係大懶蟲,話佢地係垃圾,係社會寄生蟲,到個個月佢地聽到既仲hurt,你估佢地想拎綜援既咩?佢地都係迫於無奈先要行呢步,點解要咁樣話佢地呢...... sorry呀,我多口左喇

王國長老

王國長老

我知大家應承左我唔再講果位媽咪,我索性關閉左呢個topic, 無謂又引起罵戰了, 大家想繼續傾計不妨另開topic, 謝謝!

首頁

尾頁

跳至