自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yingka 發表於 14-9-29 19:43
完全係可以海水化淡,新加圾做緊,
買水嘅錢已經可以整到啲設備,
但係香港政府一直要俾錢大陸,

香港N年前已經係用海水化淡, 請問再起要起響邊到, 而家最緊要既垃圾堆填區, 講左甘耐都搵唔到位起呀, 區區都有人反對. 我都一把年紀, 就係想睇下你地后生既點樣失敗, 再從失敗中成長. 少年們, 加油.

大宅

引用:呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭

原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表
呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭取民主同自己無關,仲要支持暴力鎮壓幫大家爭取緊嘅市民?

好多 ...
不支持占中就是不支持民主?咩邏輯呀?我只是不支持他們阻街呀!

切勿讓偏見蒙蔽自己的雙眼

已刪除用户

回覆:恕我直言,呢度太多人太短視

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

無錯,好多短視人
樓主就係其中最短一個!

^GGmami^  同意, 如果呢個世界得   發表於 14-9-30 06:44

男爵府

原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表
呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭取民主同自己無關,仲要支持暴力鎮壓幫大家爭取緊嘅市民?

好多 ...

別墅

支持同意樓主所講,和平! 就算和平靜坐班人照扔催淚彈

子爵府

回覆:tropicanna 的帖子

其實話人短視,我想知樓主有幾「長視」不支持佔中不代表放棄爭取民主。就算狼英下台又點,你做特首啦咁有遠見。召集完玩大左又話全部人自發性,實在可恥。咩叫做只有狼英才可以阻止?果班泛民係人係鬼,有思想的人都知,同埋利用學生我最看不過眼

^GGmami^  果班食毒果大, 唔識分   發表於 14-9-30 06:45

大宅

引用:我都支持民主,不過唔係霸住條街,點都唔散

原帖由 bbqou 於 14-09-29 發表
我都支持民主,不過唔係霸住條街,點都唔散去。擾民同浪費警力,即係浪費納稅人的錢!

學生可以靜坐,但 ...
agree

珍珠宮

Well said

別墅

renewdanny 發表於 14-9-29 18:11
香港人如果可以自己話晒事, 甘就係一個國家啦, 之后, 又唔比D強國人黎香港, 甘800萬人, 食D咩野飲D咩野, 要 ...

佢地供應既野,香港係有俾錢買架,東江屎水仲要俾佢地撳住來搶添!

公爵府

香港人先受其害!

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+tropicanna+於+14-09-29+發表

原帖由 winwin417 於 14-09-29 發表
幅圖話俾你聽,佢地手無吋鐵,都可以做到好多野

舉高雙手話無反抗,但對腳不斷踢警察,甘都叫無問題?

simple is the best~

大宅

見到好多 post 嘅主題,真係有同感。

◇◆◆◇

禁止訪問

伯爵府

同意。
高登仔平日粗口爛舌,但係呢d大是大非既問題上,好清醒。bk...

tropicanna  Exactly!  發表於 14-9-30 09:18

公爵府

係香港嘈有咩用?cy落台有咩用?換黃之鋒做特首好唔好?香港政府敢得罪大陸咩?

咁有料就上北京和平靜坐,坐到成功為止!

MsWongPhoenix  唔洗去BJ,搞西環吧!  發表於 14-9-30 13:45

公爵府

tropicanna 發表於 14-9-29 11:11

好多大家關心嘅民生問題都係源於香港人冇話事權。自由行、雙非、新移民審批權等等。

香港嘅新聞自由,言論自由,集會已經受到挑戰。尋日警察用暴力對待示威者,好明顯係想以暴力壓下聲音。咁同大陸有咩分別?香港不斷大陸化已經係不爭嘅事實。大家想咁樣咩?大家乜唔係一直都好怕香港大陸化嗎?

大家請清醒一下,諗一諗

香港嘅新聞自由,<--錯, apple同東方, 重有其他報紙大篇幅咁報導
言論自由,<--睇唔到受到挑戰, 至少你同我都有發言自由
集會已經受到挑戰。<--呢樣係學生先衝擊政總

警察用暴力對待示威者,好明顯係想以暴力壓下聲音。<--阻塞道路, 封地鐵出入口, 有訴求唔係可以用暴力同犯法去完成?

大陸開放, 人民外遊, 呢d係全球既效應..

清醒諗完, 係無法支持用阻塞道路, 封地鐵出入口, 用暴力同犯法去完成佢地訴求!!!

Gerard  Good  發表於 14-9-30 09:24
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

男爵府

引用:係香港嘈有咩用?cy落台有咩用?換黃之鋒做

原帖由 emimi 於 14-09-30 發表
係香港嘈有咩用?cy落台有咩用?換黃之鋒做特首好唔好?香港政府敢得罪大陸咩?

咁有料就上北京和平靜坐, ...

男爵府

環保接龍勳章

引用:有d 人真係求食得飽著得暖就算。佢地真係可

原帖由 mingming9153 於 14-09-29 發表
有d 人真係求食得飽著得暖就算。佢地真係可以不求民主, 只要生活無憂。確實小市民被社會壓榨太緊要, 短暫 ...
同意不過了!

複式洋房

不如樓主分享下,長遠你睇到乜嘢?

首頁

尾頁

跳至