單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你要選擇在這裡侮辱我,無所謂,新香港人,你又知道我系咩,而且我沒必要對你這樣的人解釋,因為大家在這裡只是分享自己的開心和不開心,如果你要去踩人地,你人品都麻麻嘖,不知道是否新香港人得罪你什麼,不是所有人都這樣,請你注意自己對別人的攻擊,自少,我應該無得罪你呀

大宅

你看不起單親,看不起沒能力的媽媽,沒關係,那請你路過就好,不用進來,把所有新香港人都踩,而且我從小就來了,不是你口中的新新香港人,不要這樣罵人,我無得罪你,謝謝,我對得起幫助我的人,對得起政府,有社工監督我,我盡心盡力撫養照顧我的兒子,所以請你懂得尊重,我也不會再回复你的帖子,請你也不要再回复我的帖子,謝謝,得罪不起你,我應該躲得起吧

子爵府

引用:我不會怪責任何人對我的批評,或者看不起我

原帖由 bensonhappy 於 15-03-19 發表
我不會怪責任何人對我的批評,或者看不起我,至少我無殺生,我無因為我的錯遺棄我的兒子,至少我願意賭上性 ...
支持你

大宅

謝謝你們的支持,和那些批評看不起我的人,我會努力自我增值,早晚不靠政府,努力湊大2個兒子,他們幸福快樂,是我現在辛苦的目標

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:大家可以不用回复此貼

你既標題,\"不用回覆此貼\"?那你搵板主啦嘛。
一個未離婚既女人,自己同別人男人同居,有咗,仲可以講得自己咁高尚,出污泥而不染既?算吧啦。老老實實認自己不甘寂寞,唔係咩錯。

Sami    發表於 15-3-19 16:18
snowmeow    發表於 15-3-19 11:57
不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

chowqv 發表於 15-3-19 08:22
你既標題,\"不用回覆此貼\"?那你搵板主啦嘛。
一個未離婚既女人,自己同別人男人同居,有咗,仲可以講得 ...

係啦. .明明自己未攪清楚婚姻關係, 重要同另一個男人攪大個肚又講到幾偉大, 咩生命... 老公搵小三, 自己搵男人?? 如果要咁樣既, 我地好多大婆咪一早要搵男人解悶?? 唉~~~ 真係佩服呢類單親~~

上一代生活幾淒涼, 一係無奈落仔, 一係就將親生骨肉賣比人...而家政府有錢啦, 有得食亞公比那班自己攪出人命而偉大藉口的人, 將責任推比別人同佢地找風流帳, 呢O的真係唔知咩道理啦...

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

隨便你們怎麼批評,說句不好聽的話,我為自己的過錯負一輩子責任,也不行嗎,你們又知道多少,你們有什麼資格用這樣的言語去批評別人,你們沒犯過錯嗎,有承擔責任嗎,有人原諒你們嗎,至少我沒遺棄我的兒子,至少我努力湊仔,至少我沒逃避責任,不是偉大清純,是面對現實,承擔責任,如果你們遇人不淑,未必能做到我這般,批評別人之前,先想想自己,你沒感受過,怎麼知道別人的痛苦和傷害,謝謝

大宅

遇人不淑還是任性妄為差好遠, 亦唔只要對兩個小朋友負責任。唔係養大個小朋友就係負左責任, 養育教導係為人父母最基本, 你只係做左你基本要做既野... 但係對個社會有無承擔? 對個家庭又有幾多承擔?

Sami    發表於 15-3-19 16:20

男爵府

引用:謝謝你們的支持,和那些批評看不起我的人,

謝謝你們的支持,和那些批評看不起我的人,我會努力自我增值,早晚不靠政府,努力湊大2個兒子,他們幸福快 ...
咪扮矜持,有骨氣啦!你冇架,人地攪你老公,你咪又係攪散人地頭家既賤三
至乜鬼嘢小,比人小少一震都忍唔到痕要男人吖嗎~得架啦~明哂,

男爵府

引用:隨便你們怎麼批評,說句不好聽的話,我為自

隨便你們怎麼批評,說句不好聽的話,我為自己的過錯負一輩子責任,也不行嗎,你們又知道多少,你們有什麼資 ...
你没遺棄,竟然用遺棄兩個字向2個仔身上,係因為你要利用對仔拎綜援同公屋啫老老實實我單親咗5年做人阿媽從沒有過遺棄呢兩個字浮現過1秒,你呀~真係

侯爵府

bensonhappy 發表於 15-3-19 16:04
隨便你們怎麼批評,說句不好聽的話,我為自己的過錯負一輩子責任,也不行嗎,你們又知道多少,你們有什麼資 ...

算啦.. 你又話唔回應..

解釋咁多做乜.. 你自己咪寫左好多野既咁快唔記得喇..

你又知我地無錯?? 無改?? 我當時被遺棄會慘得過你??? 當時你攪男女關係既時候, 你有無諗過自己小朋友呀... 離左婚未?? 你前夫用咩方法對你, 你就同樣去報復?? 重要攪個有婦之夫??? 人地既老婆有錯嗎???

偉大媽媽你都係唔再理大家既回應啦... 你話自己清者自清.. 我送你一句講多錯多呀~~

厚多士完畢, 等收工!!!
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

chiu51057 發表於 15-3-19 16:34
你没遺棄,竟然用遺棄兩個字向2個仔身上,係因為你要利用對仔拎綜援同公屋啫老老實實我單親咗5年做 ...

佢咪話自己無工人, 無家人幫佢湊仔麻.. 所以被迫要政府找風流帳囉..

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 bensonhappy 於 14-11-09 發

原帖由 haydenden1023 於 14-11-09 發表
這完全是你自己的選擇
好好帶大小朋友

男爵府

香港有育嬰院, 小朋友可以延展到夜晚8點, 有埋飯食, 如你有心唔食亞公, 可以申請入學, 將2個小朋友放入去, 你可以去返正職丫賺錢, 講到咁會負責任, 就唔好靠政府, 自己去搵份工, 一樣照顧到小朋友, 呢度大把單親媽媽自己返工, 都要照顧兩個小朋友。唔好再比藉口自己喇!

子爵府

畀面勳章

自己老公搞三搞四,係未離婚既情況下自己同另外一個男人上床,大埋肚,姐係你同你老公一啲分別都冇。依家仲係度扮高貴

男爵府

引用:自己老公搞三搞四,係未離婚既情況下自己同

原帖由 saberlily 於 15-03-19 發表
自己老公搞三搞四,係未離婚既情況下自己同另外一個男人上床,大埋肚,姐係你同你老公一啲分別都冇。依家仲 ...
正確係同另一個有家庭既男人上床,攪散人地家庭

侯爵府

chiu51057 發表於 15-3-19 17:57
正確係同另一個有家庭既男人上床,攪散人地家庭

咪就係囉.. 如果男主角前妻見到呢對男女響網上各自發言重難受呀.. .

應該兩個帖 DEL 最好囉...

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:chiu51057 發表於 15-3-19 17:57 正

原帖由 dordor1207 於 15-03-19 發表
咪就係囉.. 如果男主角前妻見到呢對男女響網上各自發言重難受呀.. .

應該兩個帖 DEL 最好囉...

最可憐小朋友

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:隨便你們怎麼批評,說句不好聽的話,我為自

我絕對可以大聲講,我無犯過你果d 錯囉。我無未離婚就識男友,仲要係人夫;我都無佗住另外一個男人既b ,同一個未離婚既老公上床囉
你個大仔係(ex)99 屋企住,請問咁都叫獨力撫養?
請問你,有無同你既情夫前妻,道歉過一聲?

不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至