跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:萊恩2015 K1 媽媽揮手區!

我都想知!
而家冇左NET做班主任,你地覺得有冇影響?

複式洋房

我都想join WhatsApp group pls pm me thx

大宅

我都想加入呀!謝謝

洋房

請問係咪有萊恩2015,whats app group?
我都想join呀,please pm ,thank you!

複式洋房

Please add me thx~

別墅

我都想加入萊恩what\'s app group! Please add me many thanks!!

別墅

我有個二手書包,有興趣請pm我!

洋房

我想join 萊恩2015 k1 what\'s app group, 請問可否pm me and add me on ? Many thx !

複式洋房

回覆:KitAuYeung 的帖子

想問下,你小朋友分別在德怡同萊恩讀,你覺得兩間邊間好?因為我女有呢2間offer, 掙扎中

侯爵府

畀面勳章

引用:想問下,你小朋友分別在德怡同萊恩讀,你覺

原帖由 lululouise 於 15-11-03 發表
想問下,你小朋友分別在德怡同萊恩讀,你覺得兩間邊間好?因為我女有呢2間offer, 掙扎中

...
以前既德怡上至校長下至姐姐對小朋友都好有愛心,老師好主動同家長交流。德怡係一間充滿愛既學校。有家長屋企有事,學校老師可以俾家長早啲俾小朋友返學校,老師幫手照顧。

學術,萊恩有少許優勝。如果考直私小,萊恩既課程,各方面既安排會比德怡優勝,尤其如果你會考慮市區既直私小。

複式洋房

另外,如果讀德怡國際班,全英文加20mins 普教中,佢會否中文差D?英文特別好?到現在萊恩,老師有愛心嗎?我小朋友係怕羞內向的觀察型,又係超細B,我怕佢地K2追唔到同學水平會自悲

侯爵府

畀面勳章

引用:另外,如果讀德怡國際班,全英文加20mins+

原帖由 lululouise 於 15-11-03 發表
另外,如果讀德怡國際班,全英文加20mins 普教中,佢會否中文差D?英文特別好?到現在萊恩,老師有愛心嗎? ...
中文得20mins絕對會差。我仔之前係德怡N班係國際班,中文真係好差。上左萊恩K1頭半年真係要追。其實德怡好多同學本來K1會轉主流班,就係因為中文。同埋中文係難教過中文。

萊恩老師有愛心。我仔細B,K1時坐唔定,成日四圍走。老師都好有耐性教導佢。

複式洋房

咁萊恩是否活動教學?

侯爵府

畀面勳章

引用:咁萊恩是否活動教學? +

原帖由 lululouise 於 15-11-04 發表
咁萊恩是否活動教學?
唔算好活動教學型。但我識讀緊萊恩既小朋友(唔同班,唔同級都有)都好鍾意返學。

複式洋房

咁比較兩間學校嘅外藉老師呢?有愛心嗎?教得好嗎?

複式洋房

我都想join 萊恩2015 k1 what\'s app group,
請問可否pm 我, Many thx !

洋房

我個女今年K1開學,預一萬元左右(包括1個月學費丶雜費約2400、茶點400x6個月=2400丶校服約1000x全套)未計買書(唔記得幾$)

侯爵府

畀面勳章

引用:咁比較兩間學校嘅外藉老師呢?有愛心嗎?教

原帖由 lululouise 於 15-11-04 發表
咁比較兩間學校嘅外藉老師呢?有愛心嗎?教得好嗎?
我知德怡以前啲NET會返去教,包括我仔N班班主任。佢地都好有愛心。

萊恩NET我接觸過既都有愛心,我仔返屋企都有講。

但係其實讀邊間學校都有機會遇到唔好既老師,真係睇彩數。我只可以講暫時我仔遇過既老師都有愛心

首頁

尾頁

跳至