母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 fsy 於 08-4-29 16:41 發表

方法只有一個.......

慢慢就慣架嘞

你個答案好抵C!

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-4-29 16:42 發表

你個答案好抵C!

你兩個好lar wor!!!

我會如實話俾安兒pa知你地既寶貴意見同分享.

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 17:04 發表

其實真係拒絕得多就慣,我仔仔都成日話 ”唔要我”

大宅

原文章由 honey2h 於 08-4-29 10:42 發表
Ivy mama,
How can I give you back $$ for Barney? Maybe you can pm A/C no., thanks!

Ivy mama,
我都有買,請pm a/c給我等我比噃錢你.

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 17:04 發表

:;pppp: :;pppp:

講真, 真係無咩辦法, 無論我點同佢講, 就算而家子進爸日日對住佢, 始終我一返到屋企, 佢都係唔要佢老豆. 好似尋晚咁, 佢老豆入埋房話一齊訓, 佢推開佢老豆話: 爸爸出去啦, 唔駛嘞, 有媽咪得架嘞...

不過, 子進爸話如果我唔係屋企, 佢就會好乖咁痴住佢老豆, 所以我有時講笑話: 咁我唔好返黎囉!

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 16:28 發表
安兒近排成日俾lemon安兒pa 食, 安兒pa好無癮, 點心理輔導安兒pa呀? 子進媽, 子進pa食慣lemon, 有冇經驗可以分享吓?

樹爸每次都會做"拿彩"的方法. 如我買左對poohpooh slipper, 佢就好強調/好肯定咁講"爸爸送俾你!" or 呀樹好like juicy fruit, 佢會好強調/好肯定咁講""爸爸請你食!"

我當時由佢咁做, 因為佢有排都去唔到我個level.

大宅

原文章由 go4baby 於 08-4-29 18:26 發表

樹爸每次都會做"拿彩"的方法. 如我買左對poohpooh slipper, 佢就好強調/好肯定咁講"爸爸送俾你!" or 呀樹好like juicy fruit, 佢會好強調/好肯定咁講""爸爸請你食!"

我當時由佢咁做, 因為佢有排都去唔到我個leve ...

其實我成日都比爸爸"拿彩", 結果現在佢就成日要爸爸唔要我.

因爸爸咩都有, 爸爸咩都可以. 唉

大宅

原文章由 go4baby 於 08-4-29 18:26 發表

我當時由佢咁做, 因為佢有排都去唔到我個leve ...

好, 我會俾佢攞多d彩, 俾佢做"彩哥" <--佢公司叫個d專門搏攞彩既同事做"彩哥"同"彩姐"

你最後個句都好乞人憎

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 18:42 發表

好, 我會俾佢攞多d彩, 俾佢做"彩哥"

其實小朋友好易滿足, 當佢做緊果樣野的時侯, 你投其所好, 跟住做, 佢就會好開心.

係我成日都要在唔適當的時候, 要佢沖涼, 睡覺 及做功課. (我係時間管家姐)

大宅

原文章由 wckmay 於 08-4-29 18:47 發表

係我成日都要在唔適當的時候, 要佢沖涼, 睡覺 及做功課. (我係時間管家姐)

呢d咁既角色不嬲都係要我地呢d阿媽做

大宅

收工lar, 明天多數又係要咁晏先走得

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 19:10 發表
收工lar, 明天多數又係要咁晏先走得

我都仲未走得

大宅

原文章由 wckmay 於 08-4-29 17:18 發表

Ivy mama,
我都有買,請pm a/c給我等我比噃錢你.

ivyscyip,

me too. please also pm your a/c to me.

Thanks

大宅

原文章由 Strawberrys 於 08-4-29 13:01 發表
fsy,

As I know Ryan will go to Tsung Tsin Kindergarten PM International Class and it can use 學券.

Tvoincy,

Correct me if it's wrong.

fsy,
草莓講中晒.

Ryan有99%會九月就讀崇真國際部,佢o地係可以用學券架!

另明天我會同Ryan退學, 跟住o係六月份開始讀兩個月montessori既班, 因這間montessori係有個柔道班既家長強烈推薦.
唔知我咁揀o岩唔o岩呢?

[ 本文章最後由 tvoincy 於 08-4-29 23:11 編輯 ]

大宅

原文章由 Hellocandy 於 08-4-28 22:43 發表
各位,

豆豆張學劵到手喇, 你地呢?

壞人媽, 唔好話比我知你仲未寄!

寄o左啦! :;pppp:
未收到咋嘛!

男爵府

要食要食要食 教埋我整吖!

原文章由 Strawberrys 於 08-4-29 09:06 發表
Looking forward for 0512 family gathering. Anyone want to try the 桂花果凍 ? Tell me as I can make some for you.

男爵府

c la, 今日我老板同我講, 遲o的佢要同我一齊去台灣公司交流, 我o的國語真係"媽媽d", 佢問我你聽ok o架嘛, 我話好耐冇睇台劇, 係咪要煲返?

有冇咩方法可以速成普通話?

大宅

原文章由 Hellocandy 於 08-4-30 00:07 發表
c la, 今日我老板同我講, 遲o的佢要同我一齊去台灣公司交流, 我o的國語真係"媽媽d", 佢問我你聽ok o架嘛, 我話好耐冇睇台劇, 係咪要煲返?

有冇咩方法可以速成普通話? ...

我都好想學好國語, 但我又沒有恆心聽國語cd. 其實睇劇學國語最好, 唔悶, 但唔會好快lor.

你會幾時去交流ar?

大宅

Candy,

我瞓 la. 我剛剛做完公司野.

好辛苦, 現在工作好唔開心.

你都早d睡, 保持靚靚樣.

侯爵府

2023年兔年勳章

tvoincy,

Where is the Montessori school ? What is the name ? How much is the school fee ?

88 C9

原文章由 tvoincy 於 08-4-29 23:02 發表

fsy,
草莓講中晒.

Ryan有99%會九月就讀崇真國際部,佢o地係可以用學券架!

另明天我會同Ryan退學, 跟住o係六月份開始讀兩個月montessori既班, 因這間montessori係有個柔道班既家長強烈推薦.
唔知我咁 ...
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊