自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

Jan1981 發表於 15-1-13 19:05
即係可以直接經wifi 過相到hd?唔好意思,我係電腦白痴唔係好明,請指點一下。

...
係呀!跟著我寫個做法就可以,個app都有教話在電腦分享一個folder出來,一樣可以經wifi抄出抄入,不過我沒有試過,我祇係用router駁上usb hd,將ipad,iphone嘅相,video經wifi抄出抄入
另外如果用itools,都可以wifi抄的,itools說明有講

子爵府

畀面勳章

回覆:用iPhone有無咩壞處

如果唔想比錢買apps要jb部機

子爵府

引用:Quote:原帖由+可樂~+於+15-01-13+發表仲有

原帖由 Fion_Chan 於 15-01-13 發表
樂視沒有「你所在地區無法觀看」諸如此類的問題嗎?
沒有

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:如果唔想比錢買apps要jb部機

原帖由 ava_va 於 15-01-13 發表
如果唔想比錢買apps要jb部機
大把free app 同埋限時免費的 app

珍珠宮

teresayan07 發表於 15-1-13 17:53
其實你要放咩類型既 files?
我download左d劇,唔識經itunes放入去。(我有ipad,唔識整。我電話用andriod,就咁copy and paste放過去就得)

子爵府

引用:無後備電池,舊電一壞要入廠換無外置記憶體

原帖由 melody228 於 15-01-13 發表
無後備電池,舊電一壞要入廠換
無外置記憶體,細容量會唔夠用
就係因為咁, 由 i4 轉左 Android 就唔敢用 iPhone

水晶宮

回覆:melomelomelody 的帖子

I phone 睇唔到快手看片

大宅

回覆:用iPhone有無咩壞處?

之前用3叔機好易壞又慢又易輕機..
影相又吾靚..前鏡影仲差好頂吾順*
之後換左iPhone4就覺得好好多...
雖然岩岩用個陣覺得iTunes入歌同整鈴聲好煩
但用耐左就覺得無話好煩都好快入完
比起3叔 蘋果壽命好似長好多!
仲有覺得3叔機好快跌價!買好貴但用一排想放機就收勁低價
iPhone4未壞放左出去宜家用緊5s都好滿意
用左4年幾蘋果產品都無後悔! 但以前架三叔真係買返黎個陣好開心鐘意
但用多幾個月就開始覺得吾好用..對3叔無哂信心
我覺得我以後都吾會用返3叔機*

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:用iPhone有無咩壞處

睇完大家回覆,我諗我最concern係無後備電問題,咁各位係點解決呢個問題呢?

翡翠宮

Freesia_cat 發表於 15-1-13 21:44
睇完大家回覆,我諗我最concern係無後備電問題,咁各位係點解決呢個問題呢?

...
6+ 可以頂到超過一日. 聽聞 6 都可以頂到一日.
同埋用智能電話要有尿袋跟身都應該係常態掛...

公爵府

引用:Quote:iceicedog 發表於 15-1-13 17:02 我

原帖由 chan803 於 15-01-13 發表
其實長撳 power + home key 係可以熄機的..
就係個次試過晒所有方法都冇用

翡翠宮

melody228 發表於 15-1-13 14:55
無後備電池,舊電一壞要入廠換
無外置記憶體,細容量會唔夠用

兩部 iphone 4 用到現在都無乜大問題...

珍珠宮

引用:Quote:teresayan07+發表於+15-1-13+17:53+

原帖由 mrschocolate 於 15-01-13 發表
我download左d劇,唔識經itunes放入去。(我有ipad,唔識整。我電話用andriod,就咁copy and paste放過去就 ...
你要裝個播放 apps.. (我用 kmplayer..)
係 itunes \'apps\' 個度.. 有個位比你直接拉入去個 apps 入面....

侯爵府

引用:睇完大家回覆,我諗我最concern係無後備電

原帖由 Freesia_cat 於 15-01-13 發表

...
要適應用尿袋,雖然我都覺得唔方便,又大舊又重疊疊,但被人話咁樣環保D ,而且都係得3叔機可以換電,Sony 都要用尿袋。適應用尿袋呢樣嘢,我已經有心理準備。

翡翠宮

chan803 發表於 15-1-13 21:58
兩部 iphone 4 用到現在都無乜大問題...
應該話係嗰兩舊電都無乜大問題...
其中一部的收音咪早前壞咗, 用兩舊幾水換咗....

伯爵府

引用:我冇用itunes喎,+就咁當佢係USB過D相同片去

原帖由 zitayan 於 15-01-13 發表
我冇用itunes喎, 就咁當佢係USB過D相同片去電腦, 一直都係咁樣, 冇問題呀
x2

侯爵府

請問call block係咪呢個呀?

大宅

mokstick 發表於 15-1-13 17:57
Check唔到八達通,小熊來電最簡單方便,i phone 嘅電話錄音app超唔好用,一係有bug,整鈴聲android app方 ...

最有見地都係你,同意!

伯爵府

引用:壞處,銀包又瘦左。

原帖由 hokally 於 15-01-13 發表
壞處,銀包又瘦左。

珍珠宮

大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

最好一年一機lOS要update,太舊update會慢

首頁
56789...10

尾頁

跳至