想生BB

跳至

首頁
56789...27

尾頁

大宅

yukityc 發表於 15-3-25 22:06
係呀!未到due day已經驗勵兩次
哈哈!我又係呀!未到due day 都驗左兩次啦!但兩次都無控,今時今日都重未黎M, 我都唔抱咁大希望了!

別墅

回覆:有無4月1 due date

我呢幾日個胸好漲, 漲到有d痛!今早又有分秘, 唔知有無機會?還是m come? 唔敢買棒棒驗, 驚又失望……唉

大宅

引用:我呢幾日個胸好漲, 漲到有d痛!今早又有分

原帖由 tangeggegg 於 15-03-26 發表
我呢幾日個胸好漲, 漲到有d痛!今早又有分秘, 唔知有無機會?還是m come? 唔敢買棒棒驗, 驚又失望…… ...
我1/4due
有d想偷步

別墅

引用:Quote:原帖由 tangeggegg 於 15-03-26 發表

原帖由 cc0629 於 15-03-26 發表
我1/4due
有d想偷步
我30/3 due day. 勁想驗!但又驚失望而回!

大宅

通常黎M前分秘係會多D喎!唔係架咩?

複式洋房

我今日DUE DAY喇, 仲未黎M, 我之前都又攰又頭暈又扯住痛又成日去vv, 但呢D徵狀維持左3,4日咋, 會唔會有機會結合左但又著唔到床?
我前兩日好頭痛, 食左PANADOL, 會唔會有影响...?

大宅

食得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

wingszema 發表於 15-3-26 08:18
哈哈!我又係呀!未到due day 都驗左兩次啦!但兩次都無控,今時今日都重未黎M, 我都唔抱咁大希望了!
...
今朝用左晨v驗cb電子,

結果我同我老公都好失望,
下個月再努力!!
我呢幾日個胸都脹痛,
今朝細番,但仲有痛

大宅

引用:我今日DUE+DAY喇,+仲未黎M,+我之前都又攰又

原帖由 princess13xj 於 15-03-26 發表
我今日DUE DAY喇, 仲未黎M, 我之前都又攰又頭暈又扯住痛又成日去vv, 但呢D徵狀維持左3,4日咋, 會唔會有機會 ...
Panadol係無影響既,放鬆

大宅

引用:Quote:wingszema 發表於 15-3-26 08:18 哈

原帖由 yukityc 於 15-03-26 發表

電子,一支係咪好貴

複式洋房

引用:Quote:wingszema+發表於+15-3-26+08:18+哈

唔好灰心,下個月再試!我試咗好多個cycle,都未中!平常心~

複式洋房

引用:Quote:原帖由+yukityc+於+15-03-26+發表今

電子,一支係咪好貴
89呀,有時做特價

大宅

引用:Quote:原帖由 cc0629 於 15-03-26 發表電子

原帖由 feiso 於 15-03-26 發表
89呀,有時做特價
每個月都用電子驗呀?

大宅

回覆:有無4月1 due date

我無check 呀
過左due day 先
之前試過成日check 好失望

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我今日DUE DAY喇, 仲未黎M, 我之前都又攰又

原帖由 princess13xj 於 15-03-26 發表
我今日DUE DAY喇, 仲未黎M, 我之前都又攰又頭暈又扯住痛又成日去vv, 但呢D徵狀維持左3,4日咋, 會唔會有機會 ...
我都覺得今個月著唔到床,下個月開始食花膠睇下有冇幫助,你地知唔知有咩食物幫助著床架(已經諗定下個月)

複式洋房

引用:Quote:原帖由+feiso+於+15-03-26+發表89呀

每個月都用電子驗呀?
我未用過電子驗,但今個月買咗,準備due date 用

複式洋房

引用:Quote:原帖由+princess13xj+於+15-03-26+發

原帖由 @陳師奶@ 於 15-03-26 發表
我都覺得今個月著唔到床,下個月開始食花膠睇下有冇幫助,你地知唔知有咩食物幫助著床架(已經諗定下個月:th ...
網上資料話食含黃體素食物有助著床。

1. 全穀物: 富含維他命B6, 可助雌激素和黃體素的平衡而使泌乳激素正常。含硒和鉻, 可提高精蟲的數量和活動力。含維他命E, 被稱為生育醇。助孕維他命-維他命E ( Vitamin E )
2. 小麥胚芽: 富含鋅、維他命B2、B6、E, 維他命E對人類器官的修復及男女的生殖力有巨大的影響。--提高懷孕機率的健康飲食方法
3. 山藥: 富含植物雌激素, 可刺激卵巢排卵, 有助改善黃體期過短的問題。但是山藥也會使子宮頸黏液太黏而使精蟲不易穿過; 也會抑制子宮內膜的柔軟度和接納性。所以只能在週期前半段吃, 而非排卵後。

4. 聖潔莓:
聖潔莓含有豐富的植物黃體(Phyto-progesterone)的天然成份、可以發揮類似人體黃體素賀爾蒙的功能,它可能會調節腦下垂體釋放出促黃體素,刺激卵巢釋放出促黃體激素(PRG)而抑制刺激濾泡形成激素(FSH)及抑制過高的泌乳激素(Prolactin , PRL)

您可以透過紐萊特複方聖潔梅草本膠囊進行補充,並建議配合B群和月見草油的搭配。 聖潔梅的輔助功效非一朝一夕,故建議至少食用3~6個月才有顯著之效果,要有耐心,因它已被歐美地區婦女人士廣泛食用。

5. 豆腐、豆漿、和黑豆: 富含維他命B6, 不足時會引起不孕­­­—雌激素和黃體素不平衡而使泌乳激素過高。黑豆根據長壽飲食法, 可助孕。
*雖然大豆異黃酮可降低50%乳癌的罹患率, 但過度食用可導致癌細胞轉移。建議每日攝取量不要超過60克。

6. 昆布(褐藻): 富含碘, 缺乏會造成甲狀腺亢進, 是常見不孕原因之一。甲狀腺的分泌不僅對精蟲製造很重要, 對於卵的受精和發展也是一樣。昆布有助子宮內膜異位的治療;富含維他命B、D、E、K、鎂…有助懷孕。

7. 十字花科植物: 包含白/青花菜、球芽甘藍、包心菜、大小白菜、芥藍、白花菜、羽衣甘藍等。它們含有維他命C, 和早期流產有關; 和精蟲數量、活動力、存活率息息相關。尤其有助精蟲頭尾相黏的問題 (抗精蟲抗體過高)。含維他命A, 有助產生健康的精蟲。含維他命D, 缺乏的動物生育力降低75%。

8. 苜蓿: 富含鐵、鎂、鈣, 有助治療子宮內膜異位。女性缺鎂會導致無法受孕。*有免疫問題的人要避免食用。

9. 生的堅果: 杏仁果和胡桃富含維他命E, 是整個懷孕過程都需要的。堅果是少數含精胺酸的食物之一, 有助精蟲的數量和活動力。富含維他命B6, 可助雌激素和黃體素的平衡; 含維他命B2和核黃素, 缺乏和甲狀腺亢進有關。巴西果富含硒。南瓜子和葵瓜子: 種子富含維生素E、B6和鋅, 會幫助精蟲數, 受孕和性慾。

10. 葉酸、DHA、鐵: 足量的攝取可避免新生兒的瑕疵。多食綠色蔬菜, 豆類, 及深海魚, 如鮪魚, 鮭魚, 沙丁魚。

含黃體素的食物
含黃體素食物聖潔莓、山藥、蘆荀、黃豆、豆漿、奇異果、花椰菜、玉米、枸杞子、芒果、哈密瓜、

複式洋房

回覆 @陳師奶@ 的帖子

係咪話食多啲紫色既食物, 例如䅗瓜, 紫生菜, 莓果啲?

大宅

cc0629 發表於 15-3-26 10:38
電子,一支係咪好貴
我買左89

大宅

feiso 發表於 15-3-26 11:02
唔好灰心,下個月再試!我試咗好多個cycle,都未中!平常心~
我反而驚自己身體差所以未有bb,因為我地係黎完m隔日do

複式洋房

引用:Quote:feiso+發表於+15-3-26+11:02+唔好灰

我反而驚自己身體差所以未有bb,因為我地係黎完m隔日do
咁試下睇中醫調理下,做多d運動,同埋作息時間要正常。

首頁
56789...27

尾頁

跳至