時政擂台

跳至

首頁
56789...35

尾頁

子爵府

引用:我知一開post 實比大家閙死!我知我想法,

原帖由 songabchuk 於 15-05-22 發表
我知一開post 實比大家閙死!我知我想法,同價直官,同大家好吾同!真係吾好意思,但我見咁多JM閙佢吔!所 ...
價值觀

不是價直官

fantababy    發表於 15-5-22 08:30

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 songabchuk 的帖子

你既然愛心爆棚,不如你接手養佢囉,咁咪唔洗見到佢地畀人鬧咁可憐囉

大宅

回覆:我好可憐個12歲小朋友同呀婆!

唔同情!
如果個個都係咁,到時邊個同情我呀

大宅

樓主,同情心唔係咁用,香港係有法治,個個犯左法都用來\"特卸\",唔怪得呢個世界咁亂、尤其香港

侯爵府

2024年龍年勳章

解決方法係阿婆同個細路返大陸長住,家陣大陸又唔係冇書讀,有咩咁可憐,香港大把人可憐過佢地呀,要同情都同情香港人先啦!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

樓主禁戥佢可憐,快脆聯絡,陳議員,包生養死葬阿無証男!

男爵府

引用:Quote:原帖由+songabchuk+於+15-05-22+發表

原帖由 siumeow 於 15-05-22 發表
你真係愛心爆棚

如果攞支槍去打劫殺左個職員單野,個劫匪係為急搵錢醫病危父+體弱母+車禍妻+缺陷兒 ...
根本上一開始就已經犯左法啦(用假證件辦雙程證就係預謀囉)同情歸同情、法理歸法理架

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀

希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀婆都養到佢咁高大!講到福利,只是一個讀書既機會!可能個小朋友 ...
同情犯法嘅人 你真係覺得你嘅想法正確

禁止訪問

引用:個人情感淩駕法律保障香港人利用,重話bk太

大宅

引用:好一句+“我吾介意人家來取福利!”,好似

原帖由 咪肥媽媽 於 15-05-22 發表
好一句 “我吾介意人家來取福利!”,好似好偉大有愛,又講到我哋班Bk jm,不仁不義,自私自利咁,其實樓主 ...
完全同意!犯法就係犯法,一個批咗,以後大把同胞有樣學樣喇

侯爵府

2024年龍年勳章

jannlly 發表於 15-5-22 08:05
話小朋友沒有戶籍,初初唔肯透露怎申請雙程,之後又話借別人身份。

覺得有許多嘢隱瞞。比得一個就有第二個 ...
一定啦,都唔明樓主點諗,心地好係好事,但都要諗吓後果囉

侯爵府

個保安用假證報細年紀,自力更新個官都唔可憐佢

點解要可憐呢對婆孫?

中國咁好,可以返大6

Beiku    發表於 15-5-22 08:37

水晶宮

引用:唔可以婦人之仁,開左個頭,香港就慘,好似

原帖由 MsBusy 於 15-05-22 發表
唔可以婦人之仁,開左個頭,香港就慘,好似當年莊豐源案咁

...

大宅

你唔係價值觀唔同,係無知+婦人之仁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 siumeow 於 15-05-22 發表你

我可能同情心太多,但如果lee個故事主角係自己,咁又㸃!!無人想比人同情,只是lee 個世界,吾係人人都幸 ...
如果呢個故事主角係自己,我會怨自己父母!冤有頭債有主,追數佬都認清門口至淋紅油啦!

子爵府

陪月勳章

引用:希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀

希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀婆都養到佢咁高大!講到福利,只是一個讀書既機會!可能個小朋友 ...
同情佢都冇用,佢已經咁大個,宜家比書佢讀都追唔到,我唸佢只係怕冇得上返b6.

香港綜緩點夠佢用

男爵府

即是因貧窮偷東西都合法,大家個個明天順便入商店拿點東西吧!

水晶宮

畀面勳章

同情。

但之後太多問題,佢之後可能衍生出嘅問題大到遮蓋咗我嘅同情心。sorry!

侯爵府

我會張開雙眼看看正苦會怎處理, 火都黎
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

侯爵府

引用:我知一開post 實比大家閙死!我知我想法,

我知一開post 實比大家閙死!我知我想法,同價直官,同大家好吾同!真係吾好意思,但我見咁多JM閙佢吔!所 ...
我諗大部分JM都同情個小朋友同個呀婆,但唔係咁樣幫佢,幫人之前都要睇下對社會做成物嘢傷害。依個後果可以好嚴重,走一百幾十萬個落來點算?

再講,主要係鬧幫佢嘅政棍,一個靜雞雞無人知都仲可以諗諗,而家一開記者會全世界都知,一批依個case,非洲人都會湧來香港

首頁
56789...35

尾頁

跳至