親子旅遊

跳至

首頁
56789...12

尾頁

別墅

回覆:有jm 係 airbnb 訂過 apartment 嗎?

我都訂了年尾12月札幌,家姐以前都透過這website對辦。可以直接問host問題,睇下屋主係咪好瞭解間屋的週圍情況,亦看看屋回覆進度,太約可瞭解一下,才決定book唔book! 根據Airbnb條款例明,在入住前特定時間前幾天cancel,才要付款,不然只有airbnb service fee 不能退。 booking confirmation 亦寫清楚的!

我訂的札幌apartment因包含註車埸不另收費,而且一家四囗,札幌三人房很局限亦很貴,所以試一試!行一1分鐘就有地鐡站,市內不開車亦不麻煩了。屋主在email亦好nice, 希望一切順利啦。

大宅

引用:啱啱訂咗博多,不過聖誕先去,未知o唔ok

原帖由 lovehimhim 於 15-07-04 發表
啱啱訂咗博多,不過聖誕先去,未知o唔ok
你訂博多邊間呀?同埋請問點交收架? 我都有興趣試下呢d民宿

男爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 wingchu 於 15-08-30 發表我

原帖由 yukiyukipang 於 15-08-30 發表
係咪book之前問哂問題,同有咩留意,book後先有正確地址?點聯絡!thx
是網内直接Email 留言比屋主的,我只係在網上睇地圖睇大概位置,又無問詳細地址啊。comfirm後屋主好快留言行路的路線和怎樣取鎖匙。

留意,選擇條件其中一項是獨立單位,共同住宿或獨立屋。試过找資料時睇过有人試過太便宜,入住後才發現单位內有其他住客,睇番資料才知是共同住宿,會有其他客人。

個人經驗一定要睇多幾版評語,我入住的民宿有人話遠離京都站唔近,其實好視乎個人速度和有無小朋友同行。但交通一定方便。屋主亦介紹有小廚,其實只係得\'升盤\'無煲煮食。

可能我太猪了和英文太差,只係取key 都2個鐘,因為我無留意之前屋主比我的留言,起初只係睇英文版話在白色box 內,其後睇番中文版原來是白色門,但己是2小時後。大家一定問点解唔找屋主,因為我買的电話咭一直activiety唔到,上唔到網打唔到电話,靠看更叔叔帮我电联屋主,她到達時我己成功入屋。

另外一晚半夜突然跳\'灰士\'全屋停电,剛半夜过12点,燈可以無,冷氣不可以無,唯有又email屋主,等等下我都睡了,可惜半夜熱醒了望下個錶己三点,原打算等到天光算,可惜真係睡不到,只好再call屋主,他又係叫等多一陣,我已等了三個鐘己不滿了,心想仲叫我等究竟要我等幾耐,這時聽到叫門聲原來她(一個女士)己在門外,她只係推了個掣就有电了。個一刻心想如C6在就唔駛麻烦人家。

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+lovehimhim+於+15-07-04+發表

原帖由 vickie510 於 15-08-30 發表
你訂博多邊間呀?同埋請問點交收架? 我都有興趣試下呢d民宿
邊間前面講咗,book咗之後收到個file,裡面教你點由博多站行去間屋,同埋注意事項,我book呢間屋唔洗同屋主見面交收,佢比咗個密碼我喺鎖匙箱攞鎖匙

大宅

回覆 sthnothing 的帖子

pm me , thanks

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+高齡牛師奶+於+15-08-28+發表

原帖由 Kittymummy 於 15-08-30 發表
嘩⋯⋯好彩你有post 上黎。
我就係打算出年family trip book 呢間,因為我一家三口,個女10幾yrs, 好難book ...
其實不是那樣差,好多HK 人幫Jun n Junko 訂房,位置就真的不只7 分鐘。

子爵府

引用:Quote:原帖由 yukiyukipang 於 15-08-30 發

原帖由 wingchu 於 15-08-30 發表
是網内直接Email 留言比屋主的,我只係在網上睇地圖睇大概位置,又無問詳細地址啊。comfirm後屋主好快留言 ...
多謝你咁詳細,即共同住就係可能同人share 廁所同廚房

男爵府

減齡達人勳章

回覆:sthnothing 的帖子

Can you pm民宿 detail……thx

大宅

已PM比各位有興趣的朋友。

大宅

landierw 發表於 15-8-28 11:00
我都book 左airbnb 大阪, 不過2016年2月中至入住,我睇左好耐!

因為1家4口+99+我媽咪,4大2小(7y/2y),
Pm民宿資料pls

子爵府

引用:已PM比各位有興趣的朋友。

原帖由 sthnothing 於 15-08-31 發表
已PM比各位有興趣的朋友。
thx

大宅

回覆 sthnothing 的帖子

想要大板民宿資料,THX

大宅

回覆 yee1808 的帖子

己PM

子爵府

引用:Quote:原帖由 yukiyukipang 於 15-08-30 發

原帖由 wingchu 於 15-08-30 發表
是網内直接Email 留言比屋主的,我只係在網上睇地圖睇大概位置,又無問詳細地址啊。comfirm後屋主好快留言 ...
我睇中兩間新野,無評語

大宅

我都經airbnb book左明年3月東京新宿

男爵府

引用:我都經airbnb book左明年3月東京新宿

原帖由 joewalker 於 15-09-03 發表
我都經airbnb book左明年3月東京新宿
你book左邊間呀?我一月兩個人去,都想揾airbnb

個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

yukiyukipang 發表於 15-7-4 11:35
想問有人訂過,ok嗎?
我本想訂, 但 REGISTER 既時候太多要求 , 所以無用.
而且佢D位置好唔清楚 , 價錢又唔係真係平好多, 我寧願住 HOTEL .

珍珠宮

回覆:有jm 係 airbnb 訂過 apartment 嗎?

大阪已入住,價錢 okay, 地點不錯,讚

地點好清楚大約 1-200米內

禁止訪問

醒目開學勳章

回覆:yukiyukipang 的帖子

別墅

剛住完返黎. 我BOOK咗東新宿站附近嘅APARTMENT. BOOK之前同屋主EMAIL聯絡, 到正式CFM BOOKING, 佢先會俾齊全資料我.
佢所提供嘅資料, 佢點行, 點攞KEY, 附近有咩食同少少規條. 去到APARTMENT同BNB所提供嘅相完全一樣. 行15分鐘就到歌舞伎町, 行5分鐘就有間24小時嘅大SUPERMARKET. C6同小朋友都好滿意.

首頁
56789...12

尾頁

跳至