自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由 au2109 於 15-07-23 發表甘應

原帖由 fatchoibaby 於 15-07-23 發表
警察未必會揾你,
因為冇足夠証據,
又唔使同你囉料,
電腦個掃出黎,有report架

如果舊時科技無咁先進就梗係唔得啦。

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:caa 的帖子

其實我不斷重覆既無理意思系黑名單
終生開吾番匯豐恆生戶口
我覺得一次機會都吾比我好無人情味姐
你又吾洗針對住我既
我由cut戶口個刻先知道錯同埋我依家無再做

關注自閉症兒童

大宅

回覆:求救恆生無理凍結取消戶口

私人戶口用嚟公司過戶用途已經唔啱啦,唔洗唸投訴喇,人地唔會理你,起碼買番十萬百萬保險,人地或者會考慮吓開番比你

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:adaadaadaho 的帖子

我強調冇唸過投訴
我只系唸佢依世吾比我再開恆生匯豐戶口
甘樣我系其他銀行系咪已經有壞紀錄?

關注自閉症兒童

大宅

其他銀行唔會知你比人取消戶口,只有恆生同匯豐會知,放心

琥珀宮

琴日都有jm開post問,不過佢好似係匯窿(?),好似話驚太多細數目會係洗黑錢,一係開公司戶口

男爵府

回覆:adaadaadaho 的帖子

甘都好d我以為銀行黑名單系通用其他銀行都睇到

關注自閉症兒童

男爵府

回覆:tansyneko 的帖子

吾會開拉~吾會再做~開商業圍吾到皮~
其實我一個月得500-700搵下~
真系堅少~唸住可以幫bb買多件衫仔甘~

關注自閉症兒童

大宅

anti money laundry

公爵府

引用:Quote:原帖由+au2109+於+15-07-23+發表甘應

原帖由 fatchoibaby 於 15-07-23 發表
警察未必會揾你,
因為冇足夠証據,
又唔使同你囉料,
只要其中一個客有洗黑錢嫌疑,佢過數嘅所有戶口都會即時被抽查,樓主當中應該涉及可能不止一個人洗黑錢又或者此人多次過數俾樓主,警方未找樓主問話可能警方已夠證據charge嗰個人,樓主啲銀碼細根本問來嘥氣,銀行一收到警方拎樓主資料就會即刻做野,話之你係咪清白。

大宅

其實咁多現金transaction其他銀行都會做野。依家間間都好嚴,上次想入十萬cash(個仔利事錢),都俾人問左半個鐘。

珍珠宮

引用:做生意仔就應該開公司戶口, 而唔係用個人戶

原帖由 wonderlulu 於 15-07-17 發表
做生意仔就應該開公司戶口, 而唔係用個人戶口。

成日咁出出入入, 係會招惹洗錢嫌疑。 ...
開公司户口要提供商業登記証。

伯爵府

引用:甘香港好多人都系做IG SHOP網店有冇人試過

原帖由 au2109 於 15-07-17 發表

甘香港好多人都系做IG SHOP網店
做生意要交稅。
做online shop 用私人戶口。

侯爵府

引用:吾會開拉~吾會再做~開商業圍吾到皮~其實

原帖由 au2109 於 15-07-24 發表
吾會開拉~吾會再做~開商業圍吾到皮~
其實我一個月得500-700搵下~
真系堅少~唸住可以幫bb買多件衫仔甘 ...
收入不足某定額可以豁免個費用

大宅

洗黑錢無分銀碼……做生意應該開公司户口,唔係用私人户口~

首頁

尾頁

跳至