婆媳關係

跳至

首頁
56789...36

尾頁

男爵府

你要諗清楚,我老公屋企人都搞到我好唔開心

如果我比我揀多次,我唔會揀結婚呢條路
佢唔係對我唔好,但係唔識保護我
同埋咩都幫住屋企先

初時愛係可以頂到大過一切
但久而久之少左愛....就會好痛苦

而家唔係唔愛,但好失望
日日相見好,同住難...
奶奶同老公唔係對我唔好.....
但佢屋企果件極品真係好難頂
我有時諗,單身式者做女時比而家更開心
一個男人搵唔搵到錢,唔重要
最重要係你唔開心或者你同佢屋企有爭執時
佢係未企你果邊撐你,保護你

你自己諗清楚啦

littlesun    發表於 15-7-21 23:47
Sandyestelle    發表於 15-7-21 15:29

大宅

mandy952 發表於 15-7-21 15:13
花旗參香港周街都有得買,叫佢自己買啦,而且佢一定唔會比返錢你,唔好同佢買野,搵你笨的,借車就索性話架 ...
佢叫我幫佢係加拿大買 咁的確係加拿大既無香港買個d咁易發霉而伯友係我去前 亦都俾左錢我 係佢個句令我難頂
至於車既問題 我黎緊會繼續update

珍珠宮

引用:Quote:Lovelovebear 發表於 15-7-21 12:57

原帖由 Sandyestelle 於 15-07-21 發表
車係我屋企既 唔係父母因為小妹屋企做家族生意既 d車都係用油卡 每個月公司結數個種
佢有2次都有比番錢我既 ...
車係你屋企人係公司? 咁間公司唔係你父母開嘅?

伯爵府

Bobo113 發表於 15-7-21 11:11
好好笑,又學到嘢
可惜樓主好厚顏地 IGNORE 左我

我都唔明點解呢個咁核突既 TERM 一個女仔會用得出,沿用我老公既睇法就係「Its ridiculously irrespecutful towards a man as its purely racism. People who use this gross name on white are just showing others what kind of family education they have been getting. This is actually kind of pathetic. 」

而我個人係認同,亦相信無人會喜歡比人用性器官代稱自己,大人大姐,何必比人認為自己無家教呢?

Chirley    發表於 15-7-21 23:29

優悠在澳洲

珍珠宮

引用:Quote:chelseywong 發表於 15-7-21 14:08

原帖由 Sandyestelle 於 15-07-21 發表
其實我都知自己有維護我男朋友嘅我都有同我媽咪呻過呢個癌細胞嘅問題,
但係我媽咪都有同我分析話 ...
唔好諗住你可以改變到人地家姐, 我唔知你男朋友性格如何, 但好明顯都係一樣俾個家姐食住, 未必可以做到唔理個家姐, 你做得太過份反而會令男友難做。

伯爵府

畀面勳章

jump.jump 發表於 15-7-21 15:36

我都唔明點解呢個咁核突既 TERM 一個女仔會用得出,沿用我老公既睇法 ...
其實樓主把口好衰. 就算道理全在自己這裡, 形容人地為「癌細胞」非常惡毒!!

大宅

Lovelovebear 發表於 15-7-21 15:35
車係你屋企人係公司? 咁間公司唔係你父母開嘅?
唔係可以話係我父母我屋企做廠的 好耐歷史架啦
但我明你的point 我屋企俾油錢係咩既模式呢
就係大家(包括大伯細叔姑姐嫲嫲,我大家族)
每次用油卡入左油 影張單上group對數
油錢公家出 眾人唔洗自己拎錢出黎

伯爵府

cheechi 發表於 15-7-21 17:43
其實樓主把口好衰. 就算道理全在自己這裡, 形容人地為「癌細胞」非常惡毒!!

exactly,如果同我拍拖既男仔叫我家人做癌細胞仲要下下末期又復發咁我會好火,佢地好唔好係一回事,咁樣叫人同咒人有咩分別?我爬文見樓主自稱廿頭,可能以為自己細可以乜都 up 啦,但低俗當有趣呢點真係證明個人係好唔成熟
優悠在澳洲

琥珀宮

回覆:Sandyestelle 的帖子

難頂就唔好幫佢買,無謂

男爵府

育兒性格勳章

勁頂個樓主唔順,唔該比塊鏡睇下自己先啦,話人地~~

琥珀宮

回覆:cheechi 的帖子

做左衰野預左比人咒,又唔係當面講,樓主係度講有咩問題?又唔係講粗口,唔通咁樣比人蝦仲要多謝佢?

Sandyestelle    發表於 15-7-21 16:00

大宅

jump.jump 發表於 15-7-21 15:36

我都唔明點解呢個咁核突既 TERM 一個女仔會用得出,沿用我老公既睇法 ...
其實我唔介意自己老公或男友俾人形容為精製臘腸喎我同我自己d white friends都係咁講笑 佢地都覺得冇乜野
什至我朋友個老公都係white 佢自己開口同我地傾計都係叫佢老公做洋腸先生
如果你話family education既我屋企都係大學畢業 我自己都讀緊degree
市井程度同接受咩教育程度其實冇咩關係 我市井唔代表我屋企has a pathetic education
我相信閣下都係接受香港既教育啦 so we're actually getting the same education
而且我既文章用字亦唔係針對你先生
如有冒犯 I'm sorry
都係focus 番係港女姑奶啦~~

琥珀宮

難頂就唔好理佢,我係你一定回佢買到未買,買唔到都冇計架,樓主都有阿媽生,仲咩要受呢d氣

大宅

Lovelovebear 發表於 15-7-21 15:40
唔好諗住你可以改變到人地家姐, 我唔知你男朋友性格如何, 但好明顯都係一樣俾個家姐食住, 未必可以做到唔理 ...
明白既 所以我都暫時冇同佢擘面住只係採取Ignore既手法 因為咁樣係可以唔被機會人地咬住我唔放
但男友早幾個月話我好似唔係好想同佢屋企人接觸咁
所以又有事發生啦~~ 接下來繼續update

琥珀宮

其實佢家姐妒忌你後生過佢,屋企有錢過佢,你學歷高過佢,英文好過佢,其實佢係自卑,要騎住你以突出佢好似強過你咁囉

伯爵府

Sandyestelle 發表於 15-7-21 18:00
其實我唔介意自己老公或男友俾人形容為精製臘腸喎我同我自己d white friends都係咁講笑 佢地都覺得 …
果然無家教係無乜得救..........如果你認為 FAMILY EDUCATION = 學歷,旁人會自嘲=你可以攞正牌去種族歧視人,我無話可說,你係小妹妹,好多野出到黎社會大把人教你,唔洗我地長氣

優悠在澳洲

禁止訪問

引用:人地都係叫你買花旗參傘,唔洗話人地病發下

大宅

jump.jump 發表於 15-7-21 16:14
果然無家教係無乜得救..........如果你認為 FAMILY EDUCATION = 學歷,旁人會自嘲=你可以攞正牌去種族歧 ...
多謝你

子爵府

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

C6同佢成家人都糸貪小便宜重系老馮D人,你自己腍啦

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:大家入黎見識下終極港女癌細胞

諗清楚d呀

首頁
56789...36

尾頁

跳至