自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:好唔開心,好大壓力,好想一走了之逃避,但

原帖由 MamaQueen 於 15-09-24 發表
好唔開心,好大壓力,好想一走了之逃避,但又不能放低兩個仔女。唯一的動力就是來自他們,昨晚攬住佢地喊, ...
其實我都好辛苦,都曾經諗過就咁自行了斷就算,但一見到兩個仔就打消左呢個念頭。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:每天返工,放工後要同大仔睇功課,要同兩歲

原帖由 MamaQueen 於 15-09-25 發表
每天返工,放工後要同大仔睇功課,要同兩歲的細囡玩,勞累至他們睡了,我就要做攞番來的工作。星期六、日全 ...
仔女需要你,你要堅強……,放鬆d,…… 起碼你經濟無問題,工人既野慢慢熟左放手比佢凑,你星期六便可休息下

伯爵府

每天返工,放工後要同大仔睇功課,要同兩歲的細囡玩,勞累至他們睡了,我就要做攞番來的工作。星期六、日全 ...
首先換工人係正確的,最初花點時間教,之後就可以幫到你。

其次,老公唔係你最親,仔女先係你最親。咬緊牙關飬大仔女,最後享福的是你,不是你老公。

另外,仔女已經係獨立個體,不是你附屬品,你冇權奪取他們性命。

我明白你有好大壓力,好唔開心,找社工,朋友,適當嘅人尋求意見啦!

加油!要正面思考呀!

伯爵府

回覆:昨晚攬住仔女喊

好明白你心情,個男人唔愛你唔緊要,就算你養大咗仔女,仔女也總有一天會離開你,總之只有你最愛你自己。人有時要懂得放鬆,新工人來到後就去下shopping去找friend食下好嘢,仔女也不是你的一切。
既然你同老公感情去到咁,佢仲有第二頭住家,何必辛苦自己再一齊?

大宅

會好快過去,堅強D,你已經是母親

男爵府

回覆:MamaQueen 的帖子

見你出post證明你內心想搵人傾訴
相信呢度好多姊妹願意聽同俾意見
有咩事唔好屈係心度
你仲有細路 難關總會有
為左佢地一定要堅持到底
因為你地係一家人
MaMaQueen 💪🏻💪🏻💪🏻😉

]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

大宅

回覆 MamaQueen 的帖子

你識得係度講出來已經好叻!有小朋友更加要努力面對問題,

有D事情就算一時3刻解決唔到,能否調節到自己既心情,成件事已經唔同哂。

子爵府

每個人生活都有佢O既"苦", 希望你可以好似你的圖像, 有番笑容!
先唔好太負面住, 無論身邊幾多變遷, 你兩個女係不變O家, 係永遠撐你的原動力, 老公唔好, 如果唔想離婚而想為左兩人女有個老豆, 就當大家係個同屋主好了,他既然有了家庭, 對你已經不愛, 你也無謂留戀佢, 要學識保護自己呀!!! 要明白到,自己的開心,也可以自己爭取, 亦唔好俾人無謂人影響心情!!

要搵人幫的話, 搵d你信得過,唔會睇低你的人, 不要容易被人打敗, 雖然說起來容易,做起來很難, 有咩事就上來傾下, 相信lee喥好多人會撐你開解你o家!!

搵個令自己容易抖氣的方法, 可能路不易行,但總會找到出路o家~

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:昨晚攬住仔女喊

看看你的頭像,你原本都是個開心快活人呀! 總有天重拾笑臉的。

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆 MamaQueen 的帖子

樓主我的情況跟你差不多.雖然我老公冇喺出面有女人,但佢嘜都唔理唔比意見...
我父母已到了天國,兄弟姊妹住得遠,亦各忙各自己家庭...
囡囡也不聽教聽話,事事同我唱反調...
公司人和事都不順...
工人又懶又蠢,幫唔到我手...
我自己勞心勞力撐著成頭家...都覺得好辛苦...
我都冇時間行街睇戲和搵朋友食飯傾謁...
咁我就用搭車嘅時間聽歌,憑歌寄意,抒發吓愁緒,or打機減壓...
深信明天會更好!個天點會讓一個人成世都衰呢...

珍珠宮

MamaQueen 發表於 15-9-25 07:43
你而家最需既係找D時間休息一下....襯親工人返工, 放下一日假, 出去行下街食下野整下個頭同瞓下...到大約5點返家睇阿仔功課...

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

複式洋房

加油!! 為左對仔女一定要撐落去!!!

公爵府

2018復活節勳章

珍珠宮

男爵府

不要想你沒有的,想想你所擁有的。多從正面出發,雖然辛苦,但心裏喜樂感恩,時間就會好過許多。加油呀!

伯爵府

畀面勳章

其實....你個老公要唔要都冇所謂了
反正咩都要自己攪掂...
唔知同你講咩好了...
但你一定要堅強, 遇強越強!!!!
加油!!!!

首頁

尾頁

跳至