自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

原文章由 kk100 於 08-7-31 22:51 發表

我覺得幾好!
亞哥同佢去見工,我睇完覺得好感動!

佢今套劇做得好好, 場見工戲我都睇到

珍珠宮

原文章由 CAP 於 08-8-1 13:46 發表
到胡杏兒果個時段我就熄左電視機啦, 真係

做家好月圓先開返ja. 尋晚我都忍住D眼淚 , 唔想流左出黎, 比我老公見到又話我痴線喇, 睇電視睇到喊.

...

哈哈,我都好似你咁,忍住,怕老公見到又話我咁又喊,,我好眼淺的,不過其實老公都慣咗我實哭了,阿仔都知道!兩個野呀一睇到小小感動位的戲都會偷望我,

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

做得好呀!好感人!

珍珠宮

原文章由 liwoodma 於 08-8-1 13:31 發表
我覺得胡杏兒在流金歲月是佢做得最好的一套....

仲有一套, 應該係"律政新人王 1", 林峰、廖碧兒、陳鍵峰有份做。
其實tvb真係好少戲係講(主角/配角)傷殘人士,
近十年淨係記得"新鮮人"(馮德倫演弱智人士, 仲有其他角色都係有d問題o既), 同埋"十月初五的月光" (張智林做啞子),
兩套都係好戲,
至於近排o既"甜言蜜語"相對地就差好多.......

男爵府

由一個完全唔識手語的人演到好似佢咁, 我覺得佢進步左好多, 肯定比左好多心機練習手語,

大宅

原文章由 up88 於 08-8-1 15:09 發表

哈哈,我都好似你咁,忍住,怕老公見到又話我咁又喊,,我好眼淺的,不過其實老公都慣咗我實哭了,阿仔都知道!兩個野呀一睇到小小感動位的戲都會偷望我, ...

我都係睇見工時睇到眼濕濕呀; 次次睇呢d感動或者傷心畫面我實會 , 老公同大仔就會話做戲啫唔使咁, 我話你地睇喜劇都會哈哈大笑啦, 咁傷心戲就梗係會 架啦麻 ~~

珍珠宮

畀面勳章

我睇到見工個part真係好感動,佢地兩兄妹既感情真係好到唔識形容,相對紅e個邊d仔女好似好表面kum

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

法拉今次成功上咗位啦,令到咁多bk媽咪讚佢~佢演技真係進步咗 致於得得地就唔係好得,可能暫時出場次數都係少,唔多覺佢有新突破.要加油

男爵府

醒目開學勳章

我今日睇...都超感動呀
要記手語真係好難...仲要一take過做咁多

大宅

我之前係勁唔like佢架
but我覺得佢做呢個角色做得好好呀
睇佢去見工呢part, 睇到我cry呀
Love You Baby

珍珠宮

原文章由 maria_lai 於 08-8-1 11:01 發表
之前都唔係幾鍾意林峰同陳法拉, 唔知點解覺得佢地好唔自然
但今次我覺得幾舒服, 唔知係個角色問題定係佢地既演繹方法唔同以前, 呢幾隻都睇得幾開心

反而胡杏兒係"當狗愛上猫"就好假(之前幾套都係咁), 佢好似做來做 ...

我都覺得今次林峰比得得地角色較討好.

林峰呢次做得幾自然, 好過扮靚仔扮型仔果d

珍珠宮

醒目開學勳章

你講得好啱, 喊就要喊, 笑就要笑, 咁先投入

原文章由 BNC 於 08-8-1 16:13 發表

我都係睇見工時睇到眼濕濕呀; 次次睇呢d感動或者傷心畫面我實會 , 老公同大仔就會話做戲啫唔使咁, 我話你地睇喜劇都會哈哈大笑啦, 咁傷心戲就梗係會 架啦麻 ~~ ...

珍珠宮

醒目開學勳章

你講得好啱, 喊就要喊, 笑就要笑, 咁先投入

原文章由 BNC 於 08-8-1 16:13 發表

我都係睇見工時睇到眼濕濕呀; 次次睇呢d感動或者傷心畫面我實會 , 老公同大仔就會話做戲啫唔使咁, 我話你地睇喜劇都會哈哈大笑啦, 咁傷心戲就梗係會 架啦麻 ~~ ...

別墅

原文章由 winnie_218 於 08-8-1 17:15 發表

agree, i cried also

別墅

原文章由 winnie_218 於 08-8-1 17:15 發表

agree!! I cried also

伯爵府

我不嬲都唔係咁like 佢, but 今次做得真係幾好, 佢見工果時, 都睇到我眼濕濕.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 SandyWu 於 08-8-1 16:30 發表
我睇到見工個part真係好感動,佢地兩兄妹既感情真係好到唔識形容,相對紅e個邊d仔女好似好表面kum

話時話,我覺得同紅姨一齊住嗰3個仔真係唔使對紅姨咁好,佢係拆散佢地家庭嗰個,就算紅姨幫手湊大佢地又點?! 佢自己攞黎架,邊個要佢爭d仔啫,拆散人地幾兄妹好慘!

我咁講係咪好衰?!

侯爵府

AGREE 到爆~
不過電視係電視麻...

原文章由 ying2 於 08-8-1 18:07 發表

話時話,我覺得同紅姨一齊住嗰3個仔真係唔使對紅姨咁好,佢係拆散佢地家庭嗰個,就算紅姨幫手湊大佢地又點?! 佢自己攞黎架,邊個要佢爭d仔啫,拆散人地幾兄妹好慘!

我咁講係咪好衰?! ...

珍珠宮

原文章由 ying2 於 08-8-1 18:07 發表

我咁講係咪好衰?! ...

仲記唔記得尋晚?
moses對紅姨一直麻麻,
黎諾"意" (阿圓?)同細仔(阿中?)都肯叫佢"阿媽", 因為紅姐一直對佢地好好, 所以....叫做"收買倒人心"咁啦。因為當年兩個細仔離開荷媽時始終仲細嘛。

大宅

學手語已經好難,仲要兼顧埋面部表情,法拉做得好好。(我一向都幾鐘意佢,覺得佢好甜)

首頁

尾頁

跳至