親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:都敏俊C 發表於 16-5-17 17:38 ctrip

原帖由 kiki_0128 於 16-05-17 發表
Thx, 我剛剛都睇到
你係咪都會聖誕節去?有沒有興趣share車?我book咗Louis
...
咁快 book 咗車?! 原來要咁早 book 定? 但係我27~29 先 stay legoland

大宅

請問uber司機點同你聯絡咩位置pick up? 因為係香港司機會打俾我confirm 的,想了解吓到時要點聯絡

大宅

kiki_0128 發表於 16-5-17 21:49
請問uber司機點同你聯絡咩位置pick up? 因為係香港司機會打俾我confirm 的,想了解吓到時要點聯絡
...

喺新加坡叫左咁共7次uber, 都無同司機用電話confirm,每次都成功。可能佢見我uber register 嘅電話number唔係local, 無打俾我. 但其實個GPS定位好準, 你叫車時㨂喺d 景點main entrance, shopping mall, hotel 出面 d taxi stand 之類 來做pick up location, D uber driver 都會停正 景點drop off point/ taxi stand,好易揾。

大宅

cathy_ng719 發表於 16-5-19 19:18
喺新加坡叫左咁共7次uber, 都無同司機用電話confirm,每次都成功。可能佢見我uber register 嘅電話number ...

Ok,唔該哂,下次去可以試吓用

大宅

2 days 2-park combo tickets (1-day價錢自動upgrade做2-day):
三大人 + 一小孩 (MYR202 x3 after 10% off for adults tickets via online booking) + MYR180 for child, 收MYR786.

我想問下你點樣買到10% OFF, 因為我見官網而家做PROMO 7日前買定飛有20% OFF, 但我EMAIL 問過有20% OFF 就冇得UPGRADE 做2 DAY COMBO

別墅

引用:Quote:nattoise 發表於 16-5-11 18:28 回覆

原帖由 cathy_ng719 於 16-05-12 發表
我請問LUGE 2歲到B 可以玩嗎? 係咪一定要先坐吊車上山才可以玩, 怕小朋友坐唔穏陣

> 2歲B玩Luge同大人坐 ...
您好樓主,想請教如果我係坐纜車(cable car)入島,第一站係玩luge,咁係咪在英比奧纜車站落?然後直接玩luge先?英比奧纜車站離luge山頂起點遠嗎?
另外我估計我地會玩2次luge+ride,次序如下:
luge➡ride➡luge➡ride

如果我下一站係玩mega zip,係咪跟以上次序最後係用ride上返山頂,然後再去megazip比較近呀?
thx!

別墅

引用:Quote:nattoise 發表於 16-5-11 18:28 回覆

原帖由 cathy_ng719 於 16-05-12 發表
我請問LUGE 2歲到B 可以玩嗎? 係咪一定要先坐吊車上山才可以玩, 怕小朋友坐唔穏陣

> 2歲B玩Luge同大人坐 ...
另我仲想請教child doubling果張票是否for一齊坐luge的小孩用,如果我仲有個9歲小朋友想自己1個人坐1個luge,係咪直接買圖中上面嘅票就ok啦?thx

複式洋房

麻煩你俾包車司機聯絡電話,謝謝你!

大宅

cathy_ng719 發表於 16-5-10 19:21
請問你 wifi 蛋用邊間? 係咪星馬都用到?

>我係用 Crxxyegg, 兩地都用到. 你 Yahoo search "星馬wifi 蛋" ...

樓主呀,我搵唔到crxxx egg有呢個“星馬泰4G無限, hkd50/日”????唔知係咪無咗優惠??

大宅

Chong.t.w. 發表於 16-5-26 23:49
樓主呀,我搵唔到crxxx egg有呢個“星馬泰4G無限, hkd50/日”????唔知係咪無咗優惠??
...

我5月10號上crxxyegg 直係有呢個星馬泰wifi egg 揀, 而家真係無左. 或者11am之後,你打去hotline 問下.

Alternative 就係買星馬兩地上網卡, 你search "happy telecom 星馬", 應該就搵到好多channel有得買. 團購有, 旅行社有得買, 例如幅圖呢間, 我估鴨記都有. 你可能要自己格下價邊度平, 就腳, 同d 咭嘅 expiry date 係咪cover 到你個旅遊日子.

大宅

MJB0526 發表於 16-5-26 16:43
麻煩你俾包車司機聯絡電話,謝謝你!

我之前有私訊俾呢度其他JM 阿 Sean 嘅包車聯絡電話. 我純分享, 無discount 攞之類嘅. 但最近, 其中一位JM私訊俾我, Sean 嘅driver 遲咗成個鐘接機, 中間又無收到Sean/司機本身 whatsapp 通知, JM 一家人呆等.

我上次經驗是好的, 但另一位JM就差, 所以我唔會提供佢電話號碼喇....

大宅

cathy_ng719 發表於 16-5-27 09:54
我5月10號上crxxyegg 直係有呢個星馬泰wifi egg 揀, 而家真係無左. 或者11am之後,你打去hotline 問下.

A ...

我睇到有啦,我預訂咗啦!(emoji)

大宅

Chong.t.w. 發表於 16-5-27 20:14
我睇到有啦,我預訂咗啦!(emoji)

係喎,個星馬泰蛋又出現返, 咁就好啦!

大宅

cathy_ng719 發表於 16-5-27 20:17
係喎,個星馬泰蛋又出現返, 咁就好啦!

wifiegg你有無另外要外置電?

大宅

Chong.t.w. 發表於 16-5-27 21:35
wifiegg你有無另外要外置電?

有呀!要帶定後備電, 我哋五個人share, 試過有一日叉足電11am 出去玩, 到夜晚8pm 隻蛋無電.

大宅

cathy_ng719 發表於 16-5-27 21:50
有呀!要帶定後備電, 我哋五個人share, 試過有一日叉足電11am 出去玩, 到夜晚8pm 隻蛋無電.
...

我見佢另外加外置電要$10/日,不過我都加咗!

男爵府

cathy_ng719 發表於 16-5-11 11:00
包車, Sgd80 per way. 來回 sgd160. 任何時間同地點可同包車公司傾. 價錢比其他方法貴一倍, 但彈性最大, ...

can u pm me

男爵府

cathy_ng719 發表於 16-4-5 09:54
去完五日,好多經歷可能對其他Jm 有用, 想分享....

人數: 包括四大人+一老友記+一小童(未足四歲)

多謝分享!

大宅

畀面勳章

cathy_ng719 發表於 16-4-5 09:54
去完五日,好多經歷可能對其他Jm 有用, 想分享....

人數: 包括四大人+一老友記+一小童(未足四歲)

可俾Sean contact 嗎?

首頁

尾頁

跳至