自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

2,入緣好,一定機會都多過人。

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你寧願成績叻,生得靚,但無人緣定成績一般,

原帖由 miemiemie 於 16-05-05 發表

你寧願成績叻,生得靚,但無人緣定成績一般,人緣好兩種小朋友 ...

公爵府

youyouhk 發表於 16-5-5 11:10
咪即係1. 港姐10A冠軍

2. 港姐友誼小姐

如果1,我諗要同級數先可做到朋友,
有邊個想拍埋個女仔到變到好似豬頭或豬扒,比下去

2.多朋友,唔會無人理先

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

mrsjacky 發表於 16-5-5 08:18
2啦,人緣好,做人開心
1係孤獨精,無人分享,叻都無用

子爵府

畀面勳章

1啦

要甘多朋友做乜,正所謂曹操都有知心友,幾差都唔會識唔到人,朋友重質不重量!

琥珀宮

20020116 發表於 16-5-5 08:29
我都同意人絕好重要,但我見完朋友個case,另有體會。朋友仔人緣太好(中學),成日呢班叫佢打波嗰班叫佢睇 ...

朋友係互相利用,亦係要經營,往往計較得失就變成1.果類人,叻得嚟寂寞孤獨。

酒肉朋友就可免得免,所以結交朋友都要用智慧,否則朋友多都係冇用。但我嘅信念係,幫朋友未必有回報,但人有三衰六旺,在需要朋友現實與心靈幫忙時,一 定比從來計較付出得失嘅人,獲得多與快。

呢條問題,可反映選擇者本身重物質定重精神。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

2係咪應該會開心啲?

伯爵府

1,否則點解咁多人整容~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆:你寧願成績叻,生得靚,但無人緣定成績一般,人緣好.......

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:你寧願成績叻,生得靚,但無人緣定成績一般,人緣好.......

2,諗返細個好多讀書唔太叻又屬於攪攪震o既同學,觀乎現在佢地事業各樣都好好,人緣亦佳。
1果種,係叻。。但感覺始終亦唔太懂人情細故之類,工作都只係平淡,安穩。

公爵府

2018復活節勳章

2。
淨叻係冇用,有貴人提拔,做事順暢好多。

大宅

如果人緣好但朋友係呢班8婆質素,不要也罷

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

miemiemie 發表於 16-5-5 08:05
你寧願成績叻,生得靚,但無人緣定成績一般,人緣好兩種小朋友我都識,

成績叻不一定事業好,何況只是小學生,生得靚又靚不足一世。

子爵府

引用:+本帖最後由+miemiemie+於+16-5-5+09:21+編

原帖由 miemiemie 於 16-05-05 發表

你寧願成績叻,生得靚,但無人緣定成績一般,人緣好兩種小朋友 ...
1 ,如果只係因為靚而導致人緣唔好,可以自己淡化自己嘅靚,例如打扮得型而非俏麗、帶眼鏡、唔化妝、行搞笑路綫等。

公爵府

Marshmallowmomo 發表於 16-5-5 11:40
如果人緣好但朋友係呢班8婆質素,不要也罷
其實無論做野定讀書好多時都係啲唔抵得,妒忌嗰啲咁既8婆仔搞杯葛,

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

2, 小時候會開心, 大時, 出外做野, 人緣係好緊要

靚面孔只係表面, 一開始會係著數d, 但往後都係靠人緣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

alicialee1210 發表於 16-5-5 08:18
我要靚我要靚我要靚
但係原來無話2唔靚喎

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

琥珀宮

回覆樓主:

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:Quote:alicialee1210+發表於+16-5-5+08:18+

原帖由 sasa0208 於 16-05-05 發表
但係原來無話2唔靚喎
唔理1又好2又好,總之我要靚要靚要靚

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁

尾頁

跳至